Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Сервизи за ГТП на 4х4 как си требе :)

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Сервизи за ГТП на 4х4 как си требе

Да има VSA, за които има бутон за изключване.
    'Не искам богатства, не искам пари - искам на бирата и бензина старите цени!!!'

Коментар

Първоначално публикуван от krasi-mir
      Обаче, Павле, на колегата е 2-ра генерация, и си има тракшън контрол (TCS/VSA), който не знам дали може да се изкл.ръчно.
      Чудно ми е,щом казва,но дори и тогава,поппата пак би се задействала и включила задното,макар и неблокирано!Интересно!!!!И моята Равка има и въобще не можеш му въздейства по никакъв начин!И една суперб-шкода карах и на нея не можеше да се изключва-баси!
      Последно редактирано от pavle; 16-01-12, 10:30.
      имах и Toyota Rav 4 2006g.
      Mitsubishi Lancer 2008g.
      Honda CR-V 1998г.
      Honda CR-V 3 2008 2.4 automat

Коментар

Първоначално публикуван от mladen99 Преглед на мнение
        Да има VSA, за които има бутон за изключване.
        Извинявам се сега виждам отговора ти,чудно ми е че има такъв бутон,къде се намира този бутон и как е означен,да не го бъркаш с нещо.Питам,те да не би и на моята Равка да има ,а аз да не знам досега!
        Mitsubishi Lancer 2008g.
        Honda CR-V 1998г.

Коментар

Павле, сигурно си пропуснал последния ми пост в темата "... с копченце за задния диф."
          Honda CR-V RD8 K20A4 i-vtec Auto,
          Honda CR-V RD8 K20A4 i-vtec Manual
          Honda Accord CN1 N22A1 i-ctdi Manual

Коментар

Първоначално публикуван от krasi-mir Преглед на мнение
            Павле, сигурно си пропуснал последния ми пост в темата "... с копченце за задния диф."
            Вярно е засрамен,влизам да чета за копчето!
            Mitsubishi Lancer 2008g.
            Honda CR-V 1998г.

Коментар

Днес минах на преглед и да споделя впечатления. Замерване на газове ,светлини ,мигачи -всичко по реда си.Стигаме до валяците.Качих предните колела и проверяващия казва дръпни ръчна.Обяснявам защо не мога и той вика добре,ще пробваме по друг начин.С предни колела на валяците и без ръчна, включва валяците да въртят и натиска нещо по машина и тя се лъже че има съпротивление.Но задните гуми не ме изхвърлиха, а само предните почват да се движат странично по валовете.А задното ми работи-тествано е.Качвам задния мост и пак същата проба.Но тук не става номера със машината.Казвам му да натисна спирачката ,тука нямам проблем. Натискам и машината си отчита спирачно усилие. Не знам как работят тези машини ,но аз така минах прегледа.Виждал съм този номер да го правят и на коли със не добри спирачки.
              CR-V 2.0i RVSi 147PS

Коментар

Аз па щях да го бия преглеждача.Дръпнах и ръчната и натискам бавно спирачката и колата тръгна настрана по валяците за малко да излезне странично.Нохоках го и му обясних ,а онзи убосник бе и неговия фреландър бил същия нямало проблем.Викам му ,че плащаш ако стане нещо.Три пъти така,след това три пъти задните колела с постепенно дърпане зъб по зъб на ръчната,1след това пак още три пъти на крачната и вече като избеснях и рипнах от колата,защото я палих и гасих два пъти за да я наместя по валяците,че изскачаше настрани оня вика,споко бе,не ме бии аз пускам валяците в различни посоки да не се тварят дифовете и затова по три пъти да видя всяко колело по отделно.Елее такива майни му теглих,сега като че ми вие от едната страна,може да е внушение ама мисля да го сменям за догодина и да търся такъв дето и четирите колела са на валяци.Та и аз така минах!
                п.п.мисля си дали така също не се полира масления съединител на задния диф?Ко ша кажите!
                Mitsubishi Lancer 2008g.
                Honda CR-V 1998г.

Коментар

Аз миналото лято минах на валяци само на едните колела и нямаше проблеми.
                  Honda CR-V, 2001 147 h.p.
                  Citroen C4, 1.4 vti

Коментар

Първоначално публикуван от MIMO74 Преглед на мнение
                    Аз миналото лято минах на валяци само на едните колела и нямаше проблеми.
                    Проблема-доколкото е проблем идва от това,че дърпаш ръчната-тя блокира задните колела,след като се завъртят предните на валяците се включва задното.То започва да натиска,ръчна държи,кардан,карета се товарят яко,е валяците трябва да са сметнати,ама знам ли,след това и съединителя на задния диф също се товари яко,сигурно и приплъзва защото ръчната държи,накладки отзад на барабаните също приплъзват,е няма смисъл от това просто.Все едно да държиш спирачка за предните и да даваш едновременно газ,еми тъпотия е!
                    Mitsubishi Lancer 2008g.
                    Honda CR-V 1998г.

Коментар

Абе какви са тия пунктове дето ходите?? Аз ходя на един човека вкарва колата в пункта и прегледа протича така:
                      1- първо проверка теглото на ос предна/задна
                      2- проверка амортисьорите ( едни вибриращи платформи с различна амплитуда първо преден мост после заден)
                      3- валяци първо предни колела - валяците почват да се въртят в различни посоки първо едното колело после обратна посока другото колело) след предните задните по същия начин
                      4- проверка изгорели газове и АГУ
                      5- проверка ниво на фарове

Направо професионално обслужване много съм доволен догодина пак там

Коментар

Аз съм пропуснал да добавя, че там където ходя пускат валяците да се въртят в различни посоки.
                        Honda CR-V, 2001 147 h.p.
                        Citroen C4, 1.4 vti

Коментар

Кашкая нямаше никакъв проблем (абе той 4х4 ли се води )...
                          Не се опита да мръдне от валяците (бях го оставил на АУТО)...
                          Не слязох да видя, но май валяците се въртяха в една и съща посока...
                          Просто за муфата към задния диф явно и трябва правилния сигнал (да се опитваш да ускориш - газ, ускорение и т.н.)...
                          Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
                          Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Щото ,смотаняци колкото искаш ,в пункта където ходя си има комплект с преносими ролки.Слагат ги под гумите които не участват в измерването и всичко е патрон,ама да е у. да им го набиеш, то акъл трябва!
                            Никога нема да мине модата на сръбската музика,сливовата ракия и пъстръвата.

Коментар

Оборотите на валяците са важни.
                              Honda HR-V основно мпс Мухарски клуб "Стримерите" - Русе
                              Disco 1 бекъп
                              Disco 1 (5см.lift) бекъп на бекъпа

Коментар

Първоначално публикуван от Markony_RS Преглед на мнение
                                Оборотите на валяците са важни.
                                Може ли по-подробно обяснение ,като за лаик.
                                CR-V 2.0i RVSi 147PS

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X