Обява

Свий
Няма добавени обяви.

HONDA CR-V с копченце за задния диф

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: HONDA CR-V с копченце за задния диф

"silverfox" Благодаря ти за помощта но аз явно съм тъпичък и пак нищо не разбрах. Някаква помпа от предния мост нагрявала не нагнетявала масло и ала бала тинтири минтири еееееееееееееее аз го огледах достатъчно детайлно и не видях да влизат или излизат тръби или жици от дифа освен едно гумено маркучле. Да не би от там да се нагнетява маслото??? На мен лично това нещо не ми изглеждаше сериозно аз го помислих за някакъв отдушник или нещо подобно.
    Та мисълта ми е следната: можели там (ако това е маркучлето) да се преправи нещо хавата. Ти спомена по горе че не бива ама ако се ползва с мярка?
    Знам че не сме по хитри от инженерите на HONDA но все пак сме български майстори !!!
    Въображението е по важно от знанието!

Коментар

Помпите са 2 и се намират вътре в задния диференциал. При промяна в оборотите на въртене на предните и задните колела, респективно на двете помпи, се създава налягане на маслото в задния диференциал и се зацепва многодисковия съединител. При изравняване на оборотите отново се разделя. Зацепването никога не е 100% и трае само до изравняването на оборотите на двете помпи, което е доста кратко като време. Ти си представи какво ще се случи на многодисковия съединител, ако успееш да го зацепиш за по-дълго време. Как ще контролираш точното налягане на маслото, ако успееш да вържеш по някакъв начин например ел помпа? Вярно - има термо вентил, който освобождава налягането ако се повиши температурата, но все пак той е в краен случай, а не да спасява постоянно положението. А и като освободи термо вентила поради претоварване пак оставаш без задно.
      Седя и си мисля... по едно време усещам, че само седя...

Коментар

След едно преживяване тия дни по един черен-черен-черен път, (още ми е черен като се сетя за него) оцених потенциалната възможност за блокаж на задния диф и при нашите коли.
        Драпах си аз по един приличен наклон, с много каманаци, много изорано и както си карах на зиг-заг избягвайки най-хардкор местата, успях да застана на везна - предно ляво и задно дясно колело. Първо не го повярвах, реших, че съм счупил нещо, щото аз давам газ, а седя на едно място... Странното е че доста трябваше да се полашкам за да изляза от това идиотско равновесите, за да потегля... Та тогава точно за тая тема се сетих и установих, че има някакъв смисъл от това копченце за което пита автора (((:

Коментар

Първоначално публикуван от DarkWolf Преглед на мнение
          След едно преживяване тия дни по един черен-черен-черен път, (още ми е черен като се сетя за него) оцених потенциалната възможност за блокаж на задния диф и при нашите коли.
          Драпах си аз по един приличен наклон, с много каманаци, много изорано и както си карах на зиг-заг избягвайки най-хардкор местата, успях да застана на везна - предно ляво и задно дясно колело. Първо не го повярвах, реших, че съм счупил нещо, щото аз давам газ, а седя на едно място... Странното е че доста трябваше да се полашкам за да изляза от това идиотско равновесите, за да потегля... Та тогава точно за тая тема се сетих и установих, че има някакъв смисъл от това копченце за което пита автора (((:
          Точно това копче, за което пита автора на темата няма да ти помогне в този случай, но виж би ти помогнал блокаж на задния диференциал.

Коментар

Първоначално публикуван от big bag Преглед на мнение
            едно нещо е сигурно и то е че работи чувам го всеки път когато предните колелета буксуват.
            Аз също го чувах преди да сменя маслото в задния диф,сега не се чува нищо и даже се чудя дали е нормално да е чак толкова безшумна
            Honda CRV-1998 г. 128 к.с. продадена
            Honda CRV- 2004 г. 150 к.с. бензин

Коментар

Забравил съм, че автора не говори за блокажи.
              Иначе знам, да.

Коментар

Благодаря silverox още веднъж сега ми стана съвсем ясно. Питах се от къде взима сигнала на предното предаване а то било толкова просто от кардана!!!
                Наистина си много прав тук че няма как да стане тая щуротия. То си е проектирано просто така и това е неможе по друг начин щото освен това води и други последствия. Ако искаме истинско зацепване трябва да е промени цялата генерация на предаването!

Първоначално публикуван от rivan Преглед на мнение
                Аз също го чувах преди да сменя маслото в задния диф,сега не се чува нищо и даже се чудя дали е нормално да е чак толкова безшумна
                Смених го пак скърца ма не ми и пречи.
                Последно редактирано от CarTest™; 08-09-11, 07:28.

Коментар

Смених го пак скърца ма не ми и пречи.
                  Ако не си го сменил с Honda DPF го смени пак.

Коментар

Първоначално публикуван от silverfox Преглед на мнение
                    Ако не си го сменил с Honda DPF го смени пак.
                    Точно със същото го смених но не съм ползвал гимнастиката където я препоръчват колеги да видя дали ще има ефект!

Коментар

Точно със същото го смених но не съм ползвал гимнастиката където я препоръчват колеги да видя дали ще има ефект!
                      Коя гимнастика? Да препълниш дифа с масло или да вдигнеш джипа на "мост"?

Първото не ти го препоръчвам, второто е много полезно.

Коментар

За второто става въпрос кадето 5 мин. на ръчна ала бала после на свободен ход! Ще го пробвам и после ще пиша за резултата.

Коментар

Изчетах,темата и понеже и аз съм провокатор именно на темата за задния диф,не мога да Ви разбера момчета,нямате ли си друга работа,та да си дърпате дявола за опашката с разни новости и съждения.Ако е била за такова проектирана Хондата щеше да е измислено и това с копченце и с бавни и с блокажи!Силверфок правилно ви казва първо четете и после разсъждавайте-системата е толкова съвършенно измислена,че за снежец и малка кал и лек байр да ти помогне,от там на татък всеки да си е мислил.Е и аз съм се окантарвал така и то на скат между вда пътя и не стига бутането на едното задно колело и не могат и предните да додрапат и какво,еми подложих два клона и готово.Друг път може да е друга ситуация и съм сигурен,че тогава производителя пак няма да е предвидил нещо.Еми мимчета трябва да се оправяме на място и с творчество и не можем да решим всички ситуаций които ще ни се изпречат,ще трябва и да се размърдаме и ние.Ами ако точно поради този зиг заг /за последния/ колега пиша,се счупише блокажа на дифа,тогава какво копченце още трябваше да има,може би за хидравлични степенки за да се отблъсне.Стига момчета оставете автомобила да си върви както е конструиран и се похвалете как с настоящата конструкция сте излезли от трудната ситуация!Хей,автомобила ни е много приличен,оставетего да ви вози!
                          имах и Toyota Rav 4 2006g.
                          Mitsubishi Lancer 2008g.
                          Honda CR-V 1998г.
                          Honda CR-V 3 2008 2.4 automat

Коментар

Изчетох цялата тема,освен с последното мнение съм абсолютно съгласен с колегата, който писа,че на хондето и липсва една първа бавна ,а от мен бих добавил една лебедка.Оттам нататък апетитът идва с яденето,ама ние сами сме си избрали да сме на диета!
                            Honda CRV-1998 г. 128 к.с. продадена
                            Honda CRV- 2004 г. 150 к.с. бензин

Коментар

В никоя диета не пише,че е забранено да четеш менюто.
                              Мисленето е труден и бавен процес и не се отдава на всеки.....
                              Grand 3.1TD
                              0898 620 306 Стоян

Коментар

Мисля ,че това което може да прави crv ми е напълно достатъчно - другото е тежък офроуд ! Клипа говори достатъчно , на мене само ми липсва едно лостче за бавни !

http://youtu.be/tGNOi8TLfCo

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X