Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Питане за гуми.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Питане за гуми.

Здравейте
    Абе имам малко трудности с намирането на желаният размер гуми за автомобила си.
    Та си мислех кво пък ще стане ако му шибна вместо джипови , нормални.
    Автомобила е CR-V , не е много тежък а и за риба одя с другия .Сдве думи тоя го карам само по асфалта.
    Имам приятел ,който го е направил и ме уверява че 5-та година си кара хондичката с нормални гуми.
    Ама аз все пак да питам какво ви е мнението !
    Благодаря ви.

От: Питане за гуми.

Първоначално публикуван от vespas Преглед на мнение
    Здравейте
    Абе имам малко трудности с намирането на желаният размер гуми за автомобила си.
    Та си мислех кво пък ще стане ако му шибна вместо джипови , нормални.
    Автомобила е CR-V , не е много тежък а и за риба одя с другия .Сдве думи тоя го карам само по асфалта.
    Имам приятел ,който го е направил и ме уверява че 5-та година си кара хондичката с нормални гуми.
    Ама аз все пак да питам какво ви е мнението !
    Благодаря ви.
    Най напред дай да изясним какво значат понятията " джипови " и "нормални " ...производителят е дал размер на гумите за CR-V и всяка гума отговаряща на това предписание става за каране.Отделен въпрос е какъв тип гума предпочиташ ти спрямо начина по който използваш джипа .
    ..." Сдве думи тоя го карам само по асфалта " - ти сам си отговорил на въпроса си.
    VEREYA MOTORSPORT TEAM

Коментар

Значи въпросът стои така :
      На автомобилът по каталог му дават гуми с размер 205/70/15/ Т
      Искам да му сложа 225/65/15 или в краен случай 215/70/15,които са с около 10 мм разлики на височина от настоящите.
      Първите почти ги няма втора употреба.Говоря за гуми с повечко платове от гумите за обикновен лек автомобил.
      Всъщност не знам точно колко плата са но в непросветената главица ми се е набило ,че оригиналните с които карам са с по малко такива, от тези за бусове и повечко от тези за лек автомобил.
      Изхождайки от факта че с хондата не влизам в гората а и като тегло тя е долу горе колкото един шаран , зафира и т.н.т ,които пък от своя страна нямат проблеми с гумите с малко платове, дали мога да мина метър ,въпреки препоръките от производителя.
      Интересен е и факта че той всъщност не дава алтернативни вариянти като размери и подчертава единственно тези които описах по горе , пък със сигурност колата ''носи'' и по високи и по-широки.

Коментар

Преди десетина месеца бях пред същата дилема, само дето въпросът с пластовете изобщо не си го зададох. Минах на гуми с по-малка височина, точно заради това, че са "нормални",съответно и цената им.
        И аз като теб карам само асфалт, обаче трябваше да се съобразя с диаметъра на гумата, понеже съм автоматик.
        Новите ми гуми са евтини тайванчета 215/65/15 96H M+S, 2 пласта полиестер, 2 стомана и 1 найлон. На гумата пише, че издържа до 710 кг., а Н означава максимална скорост 188 км/ч , т.е. покрива изискванията за CRV-то.
        Honda CR-V RD8 K20A4 i-vtec Auto,
        Honda CR-V RD8 K20A4 i-vtec Manual
        Honda Accord CN1 N22A1 i-ctdi Manual

Коментар

Какъв ти е мотива за цялата гимнастика?
          Значи миналото лято и аз си вземах гуми 205/70/15 и вариантите бяха росава украински на 96 лв. , дженерал грабер 136 лв, и вече другите ми варианти като предпочитания като марка и модел минаваха над 170 лв на гума.
          В крайна сметка сложих украинските и засега близо 11 000 мили оттогава нямам забележки.
          Украинските са всесезонни.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
          X