Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Теч на масло от... не знам какво

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Теч на масло от... не знам какво

Значи,приятели преди 10-15 дни,реших да инвестирам във нов оригинален маслен филтър,ново двигателно масло пълна синтетика и нова гарнитура за капака на главата (старата беше протекла).
    Обаче днес гледам... пак има теч,и то от една пластмасова капачка в ляво на капака на главата на двигателя.Някой знае ли дали тази капачка има гарнитура,или се сменя самата капачка?
    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:21062011371.jpg
Прегледи:1
Размер:143.7 КБ
ID:5933516Натиснете снимката за да я уголемите

Име:21062011369.jpg
Размер:129.3 КБ
ID:5933515
    [I]Honda CR-V B20B RD-1 JDM Auto 1998г.[/I]
    [I]Toyota Corolla 1,4 D-4D 2009г.[/I]

От: Теч на масло от... не знам какво

Бре тя и моята чат пат просълзява там, от кво не знам, реално там семеринг няма че да кажеш да е изтървал на вала вътре и за тва да капе. Аз бях питал у Хонда форума, казаха да си сменя капачката, ама де ша я търся сигур в Хинда па те там ша искат 50лв сигурно за сега моята пресъхна, ама ако пак се обади си мисля да я мацна лекинко с силикон на виктор реинц и да я бучна да си се залепи хубуу Мислих дори да я сваля да и навия малко тефлонова лента и пак да я бучна да оплътни, абе идеи хиляди
    Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
    Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!!!
    Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1
    Honda cr-v 98 & Toyoa Yaris Verso AT

Коментар

Не съм 100% сигурен щото не се вижда двигателя добре. На този отвор в някои модели има датчик уплътнен с гумен О-пръстен. По логика и тази капачка трябва да е с такъв. Подмени го евентуално и готово.
      0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

И моята тече от там, и както знаете, на обущаря обувките винаги са скъсани, нямам време да го прегледам. Някой преди мен му е слагал някакъв зелен силикон. Иначе съм приготвил гарнитура на капака, но май ще е всичко заедно, ангр.ремък, помпа и т.н.
        Honda CR-V RD8 K20A4 i-vtec Auto,
        Honda CR-V RD8 K20A4 i-vtec Manual
        Honda Accord CN1 N22A1 i-ctdi Manual

Коментар

Първоначално публикуван от 4i4o_doc Преглед на мнение
          Значи,приятели преди 10-15 дни,реших да инвестирам във нов оригинален маслен филтър,ново двигателно масло пълна синтетика и нова гарнитура за капака на главата (старата беше протекла).
          Обаче днес гледам... пак има теч,и то от една пластмасова капачка в ляво на капака на главата на двигателя.Някой знае ли дали тази капачка има гарнитура,или се сменя самата капачка?
          [ATTACH=CONFIG]342413[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]342412[/ATTACH]
          Не се коси доки,и при мене просълзяваше,но установих,че налягане там няма или не стига, но факт,тези двете ръбчета са за да се натегне като ръкохватки,понатегнах я доколкото позволават задържане на тези ръбчета,изтрих внимателно с парцалче натопено в бензин,подсуших с обикновенна салфатка,взех малко червен силикон издържащ на температура,мацнах го на пръста,изстъргах мацнатото под ръба и загладих го и вече година теча-НЯМА-А-А-А!Пробвай.
          имах и Toyota Rav 4 2006g.
          Mitsubishi Lancer 2008g.
          Honda CR-V 1998г.
          Honda CR-V 3 2008 2.4 automat

Коментар

Първоначално публикуван от pavle Преглед на мнение
            Не се коси доки,и при мене просълзяваше,но установих,че налягане там няма или не стига, но факт,тези двете ръбчета са за да се натегне като ръкохватки,понатегнах я доколкото позволават задържане на тези ръбчета,изтрих внимателно с парцалче натопено в бензин,подсуших с обикновенна салфатка,взех малко червен силикон издържащ на температура,мацнах го на пръста,изстъргах мацнатото под ръба и загладих го и вече година теча-НЯМА-А-А-А!Пробвай.
            Така и направих.Тази вечер ходих при един майстор,и той извади капачката.Тя има една гумена гарнитурка която явно е опечена.Намаза гарнитурката със някакъв бял силикон (каза че бил течна гарнитура),и сложи обратно капачката.Сега остава да опъна цеервето на по дълъг път и да видя дали няма пак да просълзи.
            Натиснете снимката за да я уголемите

Име:23062011374.jpg
Размер:128.5 КБ
ID:5287016Натиснете снимката за да я уголемите

Име:23062011373.jpg
Размер:81.1 КБ
ID:5287015
            [I]Honda CR-V B20B RD-1 JDM Auto 1998г.[/I]
            [I]Toyota Corolla 1,4 D-4D 2009г.[/I]

Коментар

Пууууу кат филия с пастет го е намазал
              Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
              Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!!!
              Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1
              Honda cr-v 98 & Toyoa Yaris Verso AT

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
              X