Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Взаимозаменяеми ли са предните полуоски на първа генерация CRV, JDM и европейско?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Взаимозаменяеми ли са предните полуоски на първа генерация CRV, JDM и европейско?

Здравейте колеги,

Карам CRV първа генерация, JDM '96-a, автоматик.

Преди два дни счупих предна дясна полуоска. Доколкото разбрах, полуоските за автоматик и ръчни скорости са еднакви. Въпросът е еднакви ли са полуоските на първа генeрация JDM и европейско CRV?
    Някой може ли да ми предостави размерите на европейска предна дясна полуоска, за да ги сравня с размерите на моята? Интересува ме всичко - диаметри, дължини, брой на зъбите на външно и вътрешно каре ... абе всичко.

На моята раздатка има отлят номер - Р4Т, Р4Т 5 и стикер с баркод и номер Р4Т 13031296.

Предварително Благодаря на отзовалите се!
    Honda CR-V RD8 K20A4 i-vtec Auto,
    Honda CR-V RD8 K20A4 i-vtec Manual
    Honda Accord CN1 N22A1 i-ctdi Manual

От: Взаимозаменяеми ли са предните полуоски на първа генерация CRV, JDM и европейско

99% съм сигурен, че са еднакви. Имам EPC каталога на Хонда и мога да проверя точно след 6-7 дни, ако ти се чака.
    Vitara 2.0 V6
    Honda CRV (Gen 1)
    Honda CRV 2.2 I-CTDI (Gen 3)
    ВАЗ 2131

Коментар

От: Взаимозаменяеми ли са предните полуоски на първа генерация CRV, JDM и европейско

Едвали ще устиска 6-7 дена без полуоска като го знам къв фен е Краси в Хонда форума ти пуснах в темата едни размери които са от каталог за полуоски, виж ако отговарят на твоите начи са същите .
      Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
      Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!!!
      Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1
      Honda cr-v 98 & Toyoa Yaris Verso AT

Коментар

Благодаря Ви колеги.
        Да, спешно ми е.
        Токущо свалих моята, отивам да я меря.
        Между другото, всичко е здраво( изглежда).
        Полуоската се е извадила от външното каре, Ба Ли Маа Му защо?!?!?!?!
        Единственият луфт, който имам в предницата е вътрешния накрайник на кормилната рейка в дясно.
        Ще разследвам.

Още един път Благодаря.

Коментар

Знаех си, че мога да разчитам на теб, Слави!

Значи, какъв е мача
          дължината е еднаква - 641 мм.
          вътрешно "каре" - еднакво - 27 зъба
          обаче външното "каре" не е еднакво, на JDM зъбите са 26, на европейското - 28.
          Според мен разликата идва от това, че JDM-ката е с 4х114 болта на главината, а европейското е с 5х114 болта.

Та, новият въпрос е дали мога да сложа външно каре от Акорд "90-"00,или Прелюд "91-"99, (и двете са 4х114) на моята полуоска, т.е. колко зъба има карето на Акорда, и Прелюда? Говорим за шийката, дето влиза в главината, и от другата страна, дето полуоската влиза в карето.

Коментар

Не че задължително ще ти свърши работа но ще вметна. Самото външно каре също се разглабя. Ако диаметъра на съчмите и броя им са еднакви - можеш да ползваш "чашката" на едното в комбинация със "сърцевината" на другото. Заради броя на шлиците.
            0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

Дори и да стане, при мен няма да стане.
              Карето ми "щрака", а шлиците на полуоската в предния край са дроб, т.е. ще трябва да сменявам всичко.

Коментар

Явно полуоските са слабо место на C-RV - имам приятел който къса също полуоска на CR-V 2001 година ! Много е неприятно да ти се случи това някъде в някой пущинак !

Имате ли на идея защо и как се къса полуоска !?

Коментар

Да завърша темата.
                  Най-накрая сглабих пъзела.

Отговорът на въпросът ми е - Не, не са взаимозаменяеми полуоските!
                  Само дължината е еднаква (сглобена полуоска - с каретата)

Вътрешно каре - чашката и шлиците са еднакви. Камъните и вътрешните шлици не знам, защото не съм разглобявал новото каре.

Полуоска - JDM-a e oт Сивик/Шатъл AWD pреди "92-a. Имa 30 шлици откъм външното каре.

Външно каре - JDM-a e oт Сивик '92-'95-а. Има 30 шлици вътре и 26 отвън. На европейското е с 32 вътре и 28 отвън. И сега, за да сглобя европейска полуоска с JDM главина, правилното външно каре е Сивик '95-'99-а (т.нар. англичанка) - 32 шлици вътре и 26 отвън.

Те това е!

Благодаря на всички отзовали се!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X