Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Изгоряха аварийните

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Изгоряха аварийните

Здравейте,
    заради едно самоделно ремарке ми изгоряха аварийните на CR-V-то. Странното е, че мигачите работят. Няма изгорели бушони. В момента си мисля, че може да е от копчето. Ако веригата минава през лампичката в бутона за аварийните може да е изгоряла. Предполагам мигачите и аварийните са на едно реле. Ако не са - може и то да е. Някакви идеи?
    Седя и си мисля... по едно време усещам, че само седя...

От: Изгоряха аварийните

Да, релето трябва да е едно и също.
    Да, по-скоро вероятно е, бушоните да са два - отделно за мигачи и аварийни.
    Моята лампа в ключа сащо не свети, всичко работи, но не знам дали изобщо има лампа.
    В крайна сметка, така както го описваш, работата върви към нагорели контакти в ключа.
    Honda CR-V RD8 K20A4 i-vtec Auto,
    Honda CR-V RD8 K20A4 i-vtec Manual
    Honda Accord CN1 N22A1 i-ctdi Manual

Коментар

На първата проба на ремаркето изгоря бушона на мигачите. 7.5А - резервен имаше 10А. Сложих него. На втората проба пуснах аварийните - спряха (нито ключа свети, нито индикатора на таблото за мигачите, нито мигачите). Реших, че пак е бушона, но не - здрав. Помислих, че са на отделни бушони, но на схемата нямаше нищо за аварийни светлини. Проверих всички - всички здрави. Та стигнах до горните изводи, но викам да питам преди да разглабям за да имам идея откъде да започна.

Коментар

Виж ключа за аварийните.Всичко минава през него.Би трябвало и ляв и десен да изчезнат,ама.....!???
        088пет722пет99
        http://www.hydropompi.com/

Коментар

здравейте!
          и моят ключ за аварийните не мига,когато е натиснат. питал съм във форума и според други колеги, не свети. най-вероятно наистина няма лампа.но от друга страна според мануел има един предпазител 7,5 А (hazard warning switch light) четвърти в най-горния ред от дясно на ляво, в купето, но той е и за разни други джаджи, а колегата не споменава нещо друго да е отказало.има още два предпазителя, които са свързани с аварийните/мигачите:един отпред при двигателя 10 А (turn signal/hazard relay (via switch), почти в средата на кутията до друг 35 А и в купето в кутията с предпазители под арматурното табло,където е и самото реле (в долния десен ъгъл)-7,5 А (turn signal/hazard relay (via switch) първи в средния ред от ляво надясно.
          надявам се да съм бил полезен,ако ли не поне да не съм досадил.
          доскоро.
          C-RV= CHROM -VANADIUM BY HONDA

Коментар

Като се замисля вярно не светеше бутона за аварийните. Остава да проверя този при двигателя. В купето са здрави.

Коментар

Първоначално публикуван от 78aleks Преглед на мнение
              ...един отпред при двигателя 10 А (turn signal/hazard relay (via switch), почти в средата на кутията до друг 35 А ...
              Точно този се оказа. Мерси много!

Коментар

Радвам се, че успях да помогна.
                Доскоро.
                C-RV= CHROM -VANADIUM BY HONDA

Коментар

В крайна сметка трябва ли да мига бутона за аварийните, когато е натиснат?! И при мен не мига (аварийните иначе си работят).
                  Honda CR-V, B20Z1

Коментар

Не - не мига

Коментар

преди час се прибрах и гледах ключа на аварийните. когато сте на включени габарити или някакви светлини копчено си свети за да се вижда къде е. натисках аварийните докато карах(нямаше коли пред и след мен) и мигаха само стрелките на таблото но не и копчето за включването.
                      Honda CR-V I 2000 г.
                      0 осем 96 осем три 3 сто и 10

Коментар

Японец - как да го разбереш А иначе - логично. Шашка ни нас - българските самодейци

Коментар

За да не пускам нова тема ще попитам тук като предварително ще се извиня на колегата за намеса в темата му, но от къде да си намеря крушка за плафона отзад над багажника , от тоя тип дето контактите са им от двете страни тип пура ама е много къса мамка и , тея дето намирам все са стандартно дълги като за познатите ни евро стандарти на такъв тип крушка.
                          Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
                          Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!!!
                          Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1
                          Honda cr-v 98 & Toyoa Yaris Verso AT

Коментар

ми да ти кажа, аз си взех от магазин за авто аксесоари. Ама ме убиха с цена --2 лв . Мисля че беше Автохелп веригата или нещо подобно
                            -------Honda CR-V 128к.с.--------
                            "Нищо не е толкова лошо, колкото изглежда !"

Коментар

Първоначално публикуван от zero Преглед на мнение
                              ...от къде да си намеря крушка за плафона отзад над багажника , от тоя тип дето контактите са им от двете страни тип пура ама е много къса мамка и , тея дето намирам все са стандартно дълги като за познатите ни евро стандарти на такъв тип крушка.
                              http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...d.php?t=103010

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X