Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Ляво огледало за CRV-99г.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Ляво огледало за CRV-99г.

Здравейте колеги, счупиха ми лявото огледало, като счупването е в оста там където става въртенето, а стойката е здрава и част от оста остана в нея а огледалото висна. Стъклото на огледалото е също напукано. Какви са ми вариантите за ремонт и ли направо втора ръка да търся. Стъкла знам че изрязват обаче оста май няма да стане, има едни течни метали дали да опитам с тях. около нея пък сякаш пластмаса има, а тя е от нещо като алуминий.
    "Ако мислиш със задника си, не се учудвай, че хората не харесват продукта на мисълта ти"

От: Ляво огледало за CRV-99г.

Ремонтирал съм такова счупване, но не помня, на каква кола беше. Сложих дълъг болт и гайка, но оста имаше отвор в средата. На CRV-то не мога да ти кажа дали ще стане така. Моите огледала са с ел.прибиране, и не мога да видя дали има отвор в оста.
    Honda CR-V RD8 K20A4 i-vtec Auto,
    Honda CR-V RD8 K20A4 i-vtec Manual
    Honda Accord CN1 N22A1 i-ctdi Manual

Коментар

Няма отвор колега, около 3-4 см е оста която е от някакъв лъскав сребрист ронлив материал иоколо нея има нещо като пластмаса, текстолит и двете са счупени все едно е направен напречен разрез. Ново огледало комплект е към 120, втора ръка към 80, но ще е хубаво ако мога да оправя моето.
      "Ако мислиш със задника си, не се учудвай, че хората не харесват продукта на мисълта ти"

Коментар

Здравей,

Предполагам, че тези огледала за по 120.00 лв. са неоригинални, т.е. - тайвански, китайски, малайзиски или някакви подобни. При това положение те съветвам да потърсиш 2-ра употреба оригинално огледало от някое разглобено CR-V, лично аз винаги предпочитам варианта 2-ра употреба оригинално, пред ново менте, разликата в качеството е голяма в полза на оригиналното, пък било то на 10 и повече години.

По отношение на ремонтиране на счупеното - защо не пуснеш тук една снимка да се види как точно е счупено, иначе колегите само гадаят

Успех!
        Honda CR-V, B20Z1

Коментар

Здрасти колега, много студено навън и не можах да щракна счупването, но тия дни ще го снимам. Оказа се че има отвор около 2см диаметър през който минават кабелите за задвижването. Като снимам ще чакам идеи.

Коментар

Днес се затопли и вместо да правя снимки се хванах да оправя пущината. За един час и 15лв. ми изрязаха сферично огледало/ стъклото/ и го залепиха на мястото на старото,като им занесох само планката, като заводско стана. Взех и една шпилка 4мм две гайки с две стандартни и две федер шайби прекарах шпилката през отвора и стегнах. По дебела шпилка не може да се сложи тъй като в горната си част пластмасовата тръба вътре в огледалото върху която има и дебела пружина за съпротивление при прибиране на огледалото се стеснява конусовидно, а около шпилката минават в шлаух кабелите за моторчето на огледалото и със самонарязващ винт беше опасно. Шайбата в горната част малко приплесна щлаухката но стана стабилно монтирах и работи. Получи се съвсем малък напречен луфт който се надявам да не ми пречи при каране с 200-220 км.ч. Хи- хи

Коментар

Ами хайде - да ти е честито!
              Honda CR-V, B20Z1

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
              X