Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Смяна съединител Honda CRV,99г.,147кс.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Смяна съединител Honda CRV,99г.,147кс.

Здравейте и поздрави на всички участници в форума!
    От половин година съм притежател на Honda CRV,99,165000км. и от досегашната ми експлоатация( 5000км) съм много доволен от нея.С закупуването и имаше някой забележки ,за сметка на цената.Една от тях е високо отделяне на педала на съединителя.Пробвах регулировката му по наличната техническа документация в интернет,но без успех.По външния оглед (цилиндър при педала) и демонтаж на гумения маншон на помпата при вилката на съединителя си личи ,че има пълно връщане на вилката .Т.е.май е за смяна.Другите признаци по които съдя са:
    -При превключване на предавки и рязко подаване на газ има 1-2 сек. известно боксуване,педала на съединителя се връща нормално.
    -При каране на 3,4 предавка и работа на бензин(на газ моментната харектеристика на двигателя е по мека ,щото съм я съпнал малко,пък и по принцип е така -не го прави)има форсиране на обороти спрямо застой на показаниятана километража при подаване на рязко педала на газта.

Та молбата ми е някой ако е сменял съединител и е минал по този път ,нека сподели ако е
    удобно:Начин на смяна (особености демонтаж и монтаж двигател)?,Какво да се очаква-смяна феродо,притискателен диск,аксиален лагер и т.н.?,Размери фиксиращ дорник феродов диск?,От къде и на кави цени , качество на частите и услуги?

П.п. По принцип съм свикнал само аз да пипам по автомобилите до сега които съм карал и да не ползвам услугите на майстори за каквото и да е,е винаги има изключения!

Предварително благодаря на всички които се отзовът по тази тема!

От: Смяна съединител Honda CRV,99г.,147кс.

Най-качественият вариант е да смениш феродов диск, притискателен диск и аксиален лагер. Мисля, че за 300 лева можеш да намериш читав комплект, например на Люк. По-добре сменяй всичко щото си е хамалогия. Сигурно може само и феродовия диск да смениш, но ще е кърпеж. Ако нещо се прецака, ще те е яд да повтаряш цялата процедура отначало.
    Vitara 2.0 V6
    Honda CRV (Gen 1)
    Honda CRV 2.2 I-CTDI (Gen 3)
    ВАЗ 2131

Коментар

Тука в форума има един колега от София продава авточасти и съединители на Валео (кореиско валео), не е истина що народ изкупи такива съединители от него и до сега никои не се е оплакал. Лично аз знам 2 ма приятели купили от него и много доволни от комплектите, дори накарах едини да ми го снима преди монтажа за да го видя какво представлява, и наистина дори на снимки изглежда перфекно изработен. А още по перфекна им е цената около 200 лева като кажеш че си от форума имаш и 10% отстъпка. Ся снимки не ме караи да качвам че един ден си скъсах нервите с тях и вече не се занимавам ако искаш пусни един скаип на ЛС щи пратя да го видиш. Тои Деан кат се включи и тои ще даде мнение. От деан знам че скоросна кутия и двигател не се свалят при смяната, вярно имало си много работа но е минало без сваляне на кутия, нека като се появи и да даде повече инфо. Ся ша ме питаш де е темата на колегата баси знам ли как да я намеря, чакаи да опитам Тего те намерил сум : http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=43470 Приятел взе за хонда прелюд такъв, човека му казал че единствено ако иска може да си сложи някъв по марков лагер, не за друго ами тоя в комплекта не се знае къв е, иначе оплаквания от лагер е нямал до сега.
      Последно редактирано от zero; 22-02-11, 20:02.
      Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
      Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!!!
      Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1
      Honda cr-v 98 & Toyoa Yaris Verso AT

Коментар

Аз съм сменял комплект съединител на CR-V-то. Феродов + притискателен диск Valeo, лагер - някакъв уж по-марков, японски. Записал съм си, че смяната е направена на 192К км, .сега съм на 226К - т.е. 34 000 км без проблем засега. Педала на съединителя омекна чувствително, преди смяната беше доста твърд и некомфортен за каране, особено градско. Засега след тези 34 000 км не съм установил някаква промяна в твърдоста и височината на "отлепяне". За съжаление не мога да ти дам подробности по процедурата на смяна, тъй като имам доверен механик, оставям му автомобила и след това си го взимам направо готов
        Така като ти чета симптомите (без да претендирам за някаква професионална компетентност) - си направо за смяна, без да търпи много отлагане във времето. Според мен няма смисъл от пестене и смяна само на феродов диск - така или иначе труда по смяната на съединителя (и цената съответно) не е малко, не си струва след 30-40 х. км. пак да се прави тая хамалогия заради едната "икономия". Сменяй комплект да си спокоен

Успех!
        Honda CR-V, B20Z1

Коментар

Благодаря за бъзите отговори и препоръки на влючилите се участници!
          Сигурно ще взема комплект от тези корейските Valeo ,понеже финансите са ограничени, и някакъв по читав лагер.
          Ако се размина без вадене на целия агрегат ще е добре ! Но засега съм в застой ,проучвам и чакам дами дадът на заем лебедка .Пък и заплатите нещо ми бавят.
          Щом почна ремонта ще пиша докъде съм стигнал.То при мен и воден радиатор е за смяна ,но и там има едни 200-250лв.инвестиция.Та всичко ще бъде накуп.
          Все пак ако някой има инфо. отностно смяна съединител на място без лебедка ще е доста от полза.

Коментар

Здравейте и аз съм собственик на CRV 2000г. 147 к.с. и съединителя ми е за смяна ,ще сменя целия комплект .
            Моля дайте съвет какъв да сложа като имате предвид ,че ходя постоянно за риба и съм постоянно по черни пътища , а и вече притежавам и каравана и нея ще дърпам цяло лято

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
            X