Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Някой с новото ЦРВ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Някой с новото ЦРВ

има ли още някой с новото црв? нека това да е тема за впечатления от модела който има или търси, да пита.
    Вече съм на 4000км и още чакам с нетърпение сутрин да се кача на нея, малко разхода не иска за падне под 10 но пък и аз карам осново градско ,около 60км на ден. Другото е че автомата не е за състезатели , но на мен ми е идеален , засега само суперлативи....
    Grand Vitara 2005g- за работа
    Honda CR-V 2.2 2008- грижа се за нея
    Lexus RX200t -2016г.-евридейката

От: Някой с новото ЦРВ

Хвалиш се споко, след 5-8 години кат стане на 10 и ние ще си купим хихихихи. Шегичкам се сори за спама ама не мога да пропусна да ти честитя хубавата кола със здраве и безавариино да си я караш, и добре дошъл в раздела на Хонда. Мани другото ами маи и две броики имаш Завиждам благородно
    Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
    Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!!!
    Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1
    Honda cr-v 98 & Toyoa Yaris Verso AT

Коментар

Тая есен ще представят 4-та генерация на ЦРВ. От следващата година ще тръгнат продажбите. Доколкото се знае ще бъде на базата на фейслифта от миналата година - I-DTEC и същото окачване. А за бензинът се говори, че може да е хибрид с електродвигател отзад. Та тая тема няма да е актуална още много време ...
      Vitara 2.0 V6
      Honda CRV (Gen 1)
      Honda CRV 2.2 I-CTDI (Gen 3)
      ВАЗ 2131

Коментар

Третата генерация ЦРВ е обявена за най-надеждния сув за миналата година от английската асоциация на застрахователите. Карай си я със здраве.

Коментар

карам си я , нещо другата се наложи да я карам та се чува щракане от лостчето на мигачите, като дадеш мигач и почнеш да завиваш на всеки 1/2 оборот щрака все едно се изключва мигача, не бях сядал в нея откакто си взех моята. ще видим утре в хонда какво ще кажат.
          Между другото се обадиха че 5г гаранция с която купих колата била опция и сега ми искат 750лв за 2те години след оригиналната гаранция, обаче тарикати знаят че имаме 2хонди и ако искате другата е на 2г и може да доплатите и тя да стане с 5г гаранция. май май ще ги даваме 1500лв ( вмесо да си сложа нави с тия пари)

Коментар

Това щракане е от автоматичното изключване на мигача. Като навиваш се включва, но не като на другите веднъж, ами както си забелязал - на 1/2 оборот, за да изключи като почнеш да връщаш волана, а не чак като го изправиш. А за навигацията и за 120лв ще ти свърши работа, да не говорим, че даже по-добра работа ще ти свърши. Е, няма да е красиво като вградената, ама е евтино и по-функционално.
            Седя и си мисля... по едно време усещам, че само седя...

Коментар

Първоначално публикуван от damianski
              Между другото се обадиха че 5г гаранция с която купих колата била опция и сега ми искат 750лв за 2те години след оригиналната гаранция, обаче тарикати знаят че имаме 2хонди и ако искате другата е на 2г и може да доплатите и тя да стане с 5г гаранция. май май ще ги даваме 1500лв ( вмесо да си сложа нави с тия пари)
              Това с гаранцията нещо не го разбрах. Фейслифтовите ЦРВ-та си вървят с 5 години гаранция - това е ясно. Може ли, обаче, на ЦРВ преди лифта, което е вече на близо 2 години, да се доплати за още 3 години?
              Vitara 2.0 V6
              Honda CRV (Gen 1)
              ВАЗ 2131

Коментар

Благородно ти завиждам, че имаш цели 2 CR-V-та от последната генерация. Със здраве и кеф да си ги ползваш, 'дет се вика! Ще е интересно да споделиш сравнене между двете - преди и след фейслифта, какви са най-съществените разлики, какво са подобрили - комфорт, возия и др. такива работи ...
                Honda CR-V, B20Z1

Коментар

Re: Някой с новото ЦРВ

Оказа че е и фейслифтовите с рекламираната 5г гаранция са всъщност с три години а следващите две били с доплащане , издаава се фактура договор с няква немска фирма която имала договорка с бултрако и удоволствието е 750лв с ДДС.Утре мисля да ходя да го уреждам този въпрос( плащам де). За навигацийката имам си гарминче което го ползвам и местя но на тази е много гадно (грозно) радиото ,ама май взех да свиквам с него вече .
                  Преди време имах и първа генерация , е това беше колата която много ме заболя когато я продадох .
                  Разлика между двете преди и след феийслифта почти няма, аз си карам само мойта тъй като е автомат и въобще не ми се кара друго, когато пътуваме все съм с нея, скоро правя 5000км .

Коментар

От: Re: Някой с новото ЦРВ

Здравейте колеги, карам CR-V 2009 г. бензин от две години половина. Нещата които ми харесват на мен са автоматика за града;високата позиция за сядане;просторното купе и багажник.Колата се движи пъргаво и с лекота в града.Скоростите се включва много елегантно без тласъци. Не ми достига обаче мощността на магистрала. И при не много големи баири автомата започва да сваля предавки, което малко ме дразни.Тапицерията на седалките ми идва малко по твърда. На около 15000 км. се наложи смяна на масло в диференциала поради шум. След смяната шума изчезна. Сега се появи корозия по задното гърне. Лака на колата много лесно се драска както и част от пластмасата в интериора. Не мислете обаче че като пиша тези работи не си харесвам колата. Напротив много си я харесвам. Ако мога да бъда полезен с още информация за модела на разположение съм.

Коментар

Шумът в задния диференциал в третата генерация се получава при често завиване на пълен ляв или десен. Отделя се феродово или каквото има по многодисковия съединител в диференциала. Смесва се с маслото и се получава нещо като "частичен" блокаж. Като напредне тоя процес даже започва да се тресе волана при пълен ляв или десен. Човек се шашка, но смяна на маслото (40-50 лева) решава проблема. При фирменото ЦРВ се появи това явление на 60000 км, но то се кара най-вече извънградско. Само при вкарване в гаража се налага повечко маневриране. Иначе, по книжка дават първа смяна на 80000 км.

Друг чест дефект е еднопосочното съединителче на динамото. Заминава масово при I-CTDi моторите на Хонда. Не знам колко струва щото гаранционно си го смениха.

Меките пластмаси в интериора дето се драскат лесно са всеизвестен проблем при тая генерация на ЦРВ. Най-видимо е където се блъска металната част на колана в средните колонки. Иначе, по външния лак не съм чул за някакви проблеми досега. Там трябва да се внимава повече с автомивките и разтворите, които ползват ... независимо от колата.

Предимствата са адски готиният досега (пу-пу) дизелов мотор, стабилността в завои, якото окачване, много просторното купе, ниското ниво на шум при високи скорости и добра настилка. Има добри фарове, много удобни места за чаши, удобни седалки, особено подлакътници.

Та равносметката за 70 000 км и 2 години е гаранционно сменено съединителче на динамото и смяна на масло в задния диференциал. Колата е дизел и дърпа юнашки на извънградско като дава разход 6-6.5 според зависи. Над 7 извънградско не е качила даже и по магистрали. При бабешко каране сваля на 5.7, колкото и дават по спецификации.
                      Vitara 2.0 V6
                      Honda CRV (Gen 1)
                      ВАЗ 2131

Коментар

На мен от Хонда ми казаха че шумът в диференциала се е получил защото е паднал вискозитета на маслото /маслото не е било качествено/ но твоята версия ми се струва по правдоподобна защото всеки ден ми се налага да правя доста маневри. Проблем с динамото не съм имал.

Коментар

ЗДравейте ,та да се оплача , дъщеря ми преместила ароматизатора тип борче на скоростния лост и престоял там 2 дена . леко опрян в пластмасата около скостния лост направо е разял боята . Направо съм болен, получило се е петно с размера на 5 ст.
                          Та като излизане от ситуация си поръчах и без това дълго обмисляна покупка интериорен кит имитация на дърво eto go
                          http://www.hondapartsdeals.com/popup...hp?pID=2968526

Коментар

някой поръчвал ли я от аксесоарите, това с махагона го поръчах и е вече при един приятел в Ню Йорк, сега трябва да го предвижа насам

Коментар

Първоначално публикуван от damianski Преглед на мнение
                              ЗДравейте ,та да се оплача , дъщеря ми преместила ароматизатора тип борче на скоростния лост и престоял там 2 дена . леко опрян в пластмасата около скостния лост направо е разял боята . Направо съм болен, получило се е петно с размера на 5 ст.
                              Та като излизане от ситуация си поръчах и без това дълго обмисляна покупка интериорен кит имитация на дърво eto go
                              http://www.hondapartsdeals.com/popup...hp?pID=2968526

Бе то на мене един такъв ароматизатор буквално ми разкапа пластмасата на таблото на мерцедеса - бях го затиснал точно на централната въздушна клапа ! Сега като го погледна и направо ми се плаче !

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X