Има ли начин да се настрои компютъра на CR-V 1st gen да включва светлините при запалване на двигателя и съответно да ги гаси като се изключи?
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Функция "Дневни светлини"
Свий
X
-
От: Функция "Дневни светлини"
Нема бате, обаче веднага ще те светна ква благинка има измислена аз съм я сложил преди година и направо се родих с нея. Казва се Smart DRL една машинка чието връзване е фасулска работа дори нищо по оригиналната инсталация не се реже. Тая машинка след като запалиш след 10 сек пуска дългите светлини на фаровете на желаната от теб и предварително настроена сила, при мен е 30 % от цялата мощност. Така денем караш на дълги , и наи готиното е че нищо друго по колата не свети като консуматор, било то крушки на таблото или габарити, светят единствено и само дългите с 30% мощност. Естествено има вариант да настроиш машинката да пуска и габарити но не виждам смисъл. В момента в които щракнеш ключа на фаровете към габарите ДРЛ се изключва и функците на фарове и габарити са си нормалниАз моята я взех за 30 лева но е далеч по интелегентна от онея дето само пускат фаровете
Те за тея пичове става дума, прочети саита и всичко ще ти се светне
http://smartdrl.com/index2.html
Мани ами ся се сетих че ако не ти зарежда динамото тая машинка писка да те предупредиПравило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!!!
Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1
Honda cr-v 98 & Toyoa Yaris Verso AT
-
Да, за една година е напреднала многои като габарити е 4 пъти по малка от моята
моята е колко онея едновремещните кибрити с 500 клечки
Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
Коментар
-
Днес не можах да се занимая с него. Имаше други неща (за тях довечера) и мисля да приключвам вече. През седмицата ще е. Само да питам ти къде точно си го вързал, че така като гледам все пак ще трябва да оголвам оригиналните кабели, но и не мога да разбера къде има обща точка на връзване на дългите и късите светлини.Седя и си мисля... по едно време усещам, че само седя...
Коментар
-
Уфффф ми нямам спомен ама има обща точка, и да оголва се главния кабел но не си длъжен да го режеш, имам някъв смътен спомен че има една букса дето води към ключа на фаровете, те там мерих и намерих кои от кабелите като дам на дълги му идва 12+ волта, за него вързах ДРЛ-кабела за дългите, също така намерих и кои от кабелите като дам на габарити му идва 12+ волта за него вързах ДРЛ кабелчето дето търси габарит, и от някъде хванах и един 12+ на контакт мисля че от конткния ключ кабела които при контакт получава 12+, и тва беше другите не съм ги вързвал мен ми стига само да ми пали дългите.Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
Коментар
-
Колеги да не отварям нова тема ще питам тука.
как се регулират фаровете, има ли някаква схема, и къде се намират болтовете ако има такива. Прегледах ръководството но не намерих, може и аз да не съм го открил. Ако има в ръководството пишете на коя страница е. мерси предварително-------Honda CR-V 128к.с.--------
"Нищо не е толкова лошо, колкото изглежда !"
Коментар
-
вдигаш предния капак и заставаш пред един от фаровете. зад крушката има моторче за реглаж от купето и там ще видиш гнездо за кръстата отверка PH2. тя зявърта зъбно колело колкото капачка от бира и повдига или сваля рефлектора на фара. утре ще погледна за реглаж по хоризонтала имаше ли нещо и ще пише.Honda CR-V I 2000 г.
0 осем 96 осем три 3 сто и 10
Коментар
-
Схемата важи за автомобили, предназначени за всички европейски страни с лява дирекция (защо примерно в щатите стандартите, съответно и фаровете конструктивно са малко по-различни).
Само формулата не ми е ясно откъде е изведена и за каква кола важи... Принципно отношението (т.е. "свалянето" на светлинния лъч) между H, h и L се дава в проценти за всеки модел мпс - трябва да си има маркировка някъде по, или около фаровете - и варира от около 0,7-0,8% за по-ниско разположени фарове до към 1,7-2% за високо монтирани такива.
Коментар
-
-
Първоначално публикуван от Ivo_Koynov Преглед на мнениеКолега, относно реглажа на фаровете на 1-ва генерация CR-V, ето извадка от "Ръководството за експлоатация, поддръжка и ремонт", на руски език е, но надявам се, че е рабираемо:-------Honda CR-V 128к.с.--------
"Нищо не е толкова лошо, колкото изглежда !"
Коментар
-
Много се извинявам - днес в бързината съм публикувал само част от инфото за реглаж на светлините от "Инструкция за експлоатация, поддръжка и ремонт". Ето и целите две страници, които касаят реглажа:
@madmaximus - колега за кои винтове говриш, че са надълбоко?? Реглажните винтове на фаровете са на супер лесно място - отваряш капака и веднага ги виждаш зад самите фарове - регулират се с шестограм, поне при мен е така (не знам дали има значение, че моето CR-V е след фейслифта?)
Успех!Honda CR-V, B20Z1
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар