Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Осветление на панела за ел стъклата.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Осветление на панела за ел стъклата.

Отдавна му се каня да му измисля осветление, срамота, ша каиш че немец го е правил, от 1 год я имам и още не напипвам копчетата от първия път
    Гледах при руснаците разни идеи ама нещо не ме кефят, доста непохватно и непрофесионално изпълнено. Да вземем да измислим нещо ли? или на вас не ви пречи тъмницата в тая част на колата
    Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
    Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!!!
    Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1
    Honda cr-v 98 & Toyoa Yaris Verso AT

От: Осветление на панела за ел стъклата.

Оооооо и мен много ме дразни, винаги натискам за друг прозорец, или за нивото на фаровете. Аз и друга идея ми се върти. навремето видях в едно такси че му светят ръчките за отваряне на вратите/вътрешните/. И това имам идея как да стане ама ще направя една снимка/ фотомонтаж/ да коментираме. Сигурно 5 години се каних да го направя на форда ама пусти мързел.
    -------Honda CR-V 128к.с.--------
    "Нищо не е толкова лошо, колкото изглежда !"

Коментар

Дръжките ги напипва, ама тея копчета са ужас, за дръжките ще трябва да се вкарват кабели във вратите което си е голяма играчка или ако не се вкарват може с диоди да им се пусне ток от машинките на ел стъклата ама така ще светят и денем, което не е кои знае кво . Тея оначе скапани копченца незнам какво и как д аим се измисли че да светнат, няма как да се разглобят че д аим се сложи диодче на всяко по отделно, ще трябва да бъдат осветени но как!? Абе аз ако сваля панела нема да ми отнеме много време да намеря хубаво решение ама де викаш пусти мързел, че и да мисля ме мързи хахаха та пускам тема белким някои го е измислил

Коментар

С рязане, лепене, светодиоди и окабеляване. Голяма играчка ще да е:

Тук е оригинала, но темата е за бутона за халогените.

За по-лесно може да се изреже по една линия отдолу на горния ред и отгоре на долния ред и с 2 светодиода между горния и долния ред да се осветят. Пак ще се виждат.
        Седя и си мисля... по едно време усещам, че само седя...

Коментар

Аз си мисля за една лампичка/диод/ на средата между четирите бутона, но с 4 дупчици в ъгълчетата, към всеки бутон. Така няма да ми свети в очите, а към бутоните. Не съм отварял блока и не знам дали е осъществимо.
          Honda CR-V RD8 K20A4 i-vtec Auto,
          Honda CR-V RD8 K20A4 i-vtec Manual
          Honda Accord CN1 N22A1 i-ctdi Manual

Коментар

Гледах колата и си мислех 2 варианта:
            1. ако сложим крушка зад бутоните дали ще излиза светлината покрай самите бутони- има място ама не знам как ще изглежда и дали няма да нагрява много отзад
            2. слагаме по един малък светодиод 3мм на всеки бутон както е на снимката, слагаме 1 голямо съпротивление поне 2ком за да не светят силно и да заслепяват. захранване взимаме от таблото. Когато се включи осветлението на таблото и тия диоди светват
            Натиснете снимката за да я уголемите

Име:OEMFogLightSwitch.jpg
Прегледи:1
Размер:101.4 КБ
ID:5244847

Върти ми се и още една идея за допълнително захранване на тия бутони за стъклата, да работят и при положение че няма контакта. Не знам при вас как е ама при мен когато изключа от контакт и ел.стъклата не работят. Ако някой знае от къде да вземем захранване да сподели, ако не аз ще се заема да го проуча.
            Последно редактирано от madmaximus; 17-01-11, 09:00. Причина: добавка

Коментар

Правил съм тоя трик на ланчата сега ша се напъна да се сетя как беше но беше много ефективно Момент напъвам се............

..................начи взема се едно реле двуконтактно или там както му се вика един нормално затворен и един нормално отворен контакт. Намира се де е захранването на блока за ел стъклата. кабела се прекъсва и се прекарва през нормално затворения контакт на релето, фаща се един плюс от някъде желоателно е да е от някои от бушоните с поне 25-30 ампера дето имат ток и без контаткт, или наи добре от дебелия кабел на контания ключ слага му се едно бушонче 15А за да стане професионално и тоя + се закача на нормално отворения контакт на релето. Управлението на релето (бубината) едното кабелче за маса а другото се фаща от плюса дето светка плафона, и какво се получава Получава се професионално изпълнена инсталация дето и японеца не се е сетил ама нас нали ни мързи и все мислим некоя благинка и ето ко ми е дошло на ума Та какво се получава, когато си на контакт стъклата си бачкат по нормалния ред, когато обаче загасиш колата и си забравил да дигнеш стъкло и почти си слязал от колата което ще рече че вратата е отворена , вече контакта на релето е щраканла на другия кръг и така на отворена врата можеш да си вдигнеш или пуснеш стъклата. Също така се игнорира проблема д ати се отвори стъкло при затворена врата на загасена кола демек всичко е по старо му само с тоя голям плюс че на отворена врата без контакт ти бачкат стъклата Които иска да почерпи хахахах

Коментар

Пичове не знам при вас но, моите копчета си светят. При пускане на габарит копчетата светят в бледо оранжево.

Коментар

Утре ще пробвам да видя дали ако се светне отзад ще минава светлина покрай бутоните. На lamercheto сигурно е на този принцип.

Коментар

Ще минава, руснаците така са си ги направили ама нещо не ме кефи как точно седи като цяло, светлината е една такава...... къде блести къде мъждука не е равномерно инак е наи лесния и прост вариант. Пробваи че даже хвани и някои да снима ама без светкавица еи Да подпре апарата на волана за да не трепка и да щракне едно кадро

Коментар

Моя хапарат има фунция против трепкане
                      То щом се вижда направо ще монтирам. Мен ме устройва така.

Коментар

Аз гледах за този вариант ама моите копчета са в един цял блок, захванат с видийки към предното панелче и не видях къде да сложа лампата. Но и не извадих самия блок, а само панела заедно с копчетата.

Коментар

Днес го гледах и стигнах до извода, че трябва да се монтират 2 светодиода:
                          Натиснете снимката за да я уголемите

Име:2011-01-23_12-33-53_774.jpg
Прегледи:1
Размер:318.6 КБ
ID:5246144
                          но пак няма да свети много добре. Освен това трябва да се вземе захранване от някъде от таблото, което изисква още разглобяване. Засега ще е с напипване. По нататък ще видим.

Коментар

Изпревари ме, и аз щях да кача същите снимки. Вчера разглобявах и умувах. Дали няма да стане с един ярко светещ светодиод или два

Коментар

Няма достатъчно празно пространство за да може 1 диод да осигури осветяването и на четирите бутона. Ще светят много слабо.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X