Обява

Свий
Няма добавени обяви.

проблем с централното заключване !!!

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • проблем с централното заключване !!!

    здравейте!
    от няколо дни наблюдавам следното явление. при задействане на алармата: единствено реагира участъка от системата за централно заключване на шофьорската врата.другите не искат и да чуят. от ръководството, което имам разбрах че има door lock unit, който все още не съм открил, но пък проверих бушона му, който е здрав. проверих и предпазителите на алармата-също здрави.
    какъв по принцип е начина на действие на тази система? ако блокът за управление е един, странно ми се струва едновременно да откажат три от четирите вериги на заключване
    благодаря предварително на всички включили се.
    C-RV= CHROM -VANADIUM BY HONDA

  • #2
    От: проблем с централното заключване !!!

    Door lock има на задните врати за защита на децата. Ктато отвориш вратата на нея ще го видиш, на борда ключ които може да се мести в две положения. Мисля, че няма общо с проблема ти. По скоро е от управлението тъй като от шофьорската врата се задвижват и останалите /като натиснеш бутончето на шофьорската и се заключват и останалите/. Но точно не ми се е налагало да се запозная, трябва да се проследи схемата из книжките.

    Коментар


    • #3
      От: проблем с централното заключване !!!

      Коя генерация е CR-V-то ( или е HR-V )?
      За какви аларма и централно става въпрос - заводски, или допълнително монтирани?
      Honda CR-V RD8 K20A4 i-vtec Auto, Honda Accord CN1 N22A1 i-ctdi Manual

      Коментар


      • #4
        От: проблем с централното заключване !!!

        здравейте!
        ако това нещо door lock unit е за заключването на задните врати заради децата, защо има предпазител. аз мисля че е механично устройството за kids doors control.
        инак cr-v-то е първа генерация ако не се лъжа- 98г. купих я с централното, но не знам дали е фабрично, колкото до алармата, поставя ми я приятел, когато я купих, заради каското. каква е идеята системата на шофьорската врата да командва и другите 3? аз си мислех, че тоя unit е дуджавка , която управлява всяка врата поотделно.но най-вероятно греша!
        ще питам мануел какво ще каже, макар че засега си мълчи
        пък и другарят алармаджия е на линия, просто ми се искаше да науча нещо ново, а и ако ми се случи, докато съм някъде в нищото, да мога да си помогна сам.
        поздрави на всички!
        C-RV= CHROM -VANADIUM BY HONDA

        Коментар


        • #5
          От: проблем с централното заключване !!!

          Първоначално публикуван от 78aleks Преглед на мнение
          здравейте!
          каква е идеята системата на шофьорската врата да командва и другите 3
          Идеята е като си седнеш в колата да си заключиш децата /всичките врати/ от едно място и като спреш да ги отключиш пак от там.

          Коментар


          • #6
            Re: проблем с централното заключване !!!

            провери ли ключето долу в ляво от волана под комадването на ел. прозорците в какво положение е. в едната посока знам че неможе да се управляват прозорците от пасажерите но за заключване незнам дали действа. утре ще проверя как действа при заключване.
            Honda CR-V I 2000 г.
            0 осем 96 осем три 3 сто и 10

            Коментар


            • #7
              От: Re: проблем с централното заключване !!!

              привет набързо!
              открих причината за проблема, но не успях да го отстраня. оказа се, че модулът на централното е в шофьорската врата и веригите за управление са две: една за шофьорската врата и втора за останалите три. та именнно кабелчетата на втората верига са се откачили на много кофти място-където снопа кабели излиза от вратата. че освен тях са се измъкнали още 2. и как е станало това при положение че има ограничител на отварянето-незнам. моля, ако има колега, който се е занимавал с този сноп, да сподели как точно му се бае, че аз като се замисля засега на откачване на врата отива работата. струва ми се,че братятата японци са направили нещото с букси, ама не остана време да проверя пък и мануел нищичко не казва по въпроса.
              доскоро!
              C-RV= CHROM -VANADIUM BY HONDA

              Коментар


              • #8
                От: Re: проблем с централното заключване !!!

                Здравейте отново!
                Историята се разви типично в стил "къде си невольооо?". след около две седмици мотаене (проучване), при което установих, че поне във варна в магазините, в които попитах, няма кой да достави такава букса, та дори и със снопа, а пък в моргата ми я дават за 30 лв и никой не знае кога и тя ще даде фира, взех решение.купих си от магазин за електронни компоненти два комплекта 12-пинови букси за около 3 лв и за 2 лв от тръбичките за изолиране и днес след 5 часово мръзнене и дупене отстраних повредата.сега всичко си работи и пее. ако някой има въпроси с радост ще откликна. Доскоро.
                Натиснете снимката за да я уголемите

Име:SPM_A0686.jpg
Прегледи:1
Размер:32.8 КБ
ID:5245305Натиснете снимката за да я уголемите

Име:SPM_A0688.jpg
Прегледи:1
Размер:37.8 КБ
ID:5245304Натиснете снимката за да я уголемите

Име:SPM_A0691.jpg
Прегледи:1
Размер:28.0 КБ
ID:5245303
                C-RV= CHROM -VANADIUM BY HONDA

                Коментар


                • #9
                  От: Re: проблем с централното заключване !!!

                  Здрасти!

                  Много полезно инфо, поздравления! Успя ли да се справиш без да сваляш цялата врата (т.е. само с махане на кората)? Ако имаш повечко снимки с по-голяма резолюция ще е супер
                  Honda CR-V, B20Z1

                  Коментар


                  • #10
                    От: Re: проблем с централното заключване !!!

                    здрасти!
                    да-свалях вратата, но само веднъж в началото,докато проучвах от къде да захапя. за самата операция свалих само кората и ограничителя за отварянето. а за по-лесен достъп вдигах целия външен сноп нагоре и за да седи мирно леко го притисках с вратата.малко зор беше в началото с откачането на буксите. още повече има и един маншон-при мен зелен и някаква мазна гадост,най-вероятно за предпазване на кабелите от окисляване или попадане на вода.
                    за съжаление нямам по-качествени снимки, правих ги с gsm-a и то набързо,че бях умрял от студ. ако те интересува нещо конкретно, с радост ще помагам.
                    успех и доскоро.
                    C-RV= CHROM -VANADIUM BY HONDA

                    Коментар


                    • #11
                      От: Re: проблем с централното заключване !!!

                      И на мен ми предстои "реновиране" на снопа с кабели във вратата, тъй като имам същия проблем като твоя. Засега се проявява само отвреме на време. Пръскам с влагоизолиращ спрей, разбутвам кабелите и крепя положението, но това разбира се не е решение. Още малко да се задържи топло времето и да намеря един свободен ден - започвам борбата!
                      Honda CR-V, B20Z1

                      Коментар


                      • #12
                        От: Re: проблем с централното заключване !!!

                        Ами,късно се включван,но при мене тази операцияпремина два месеца след като я купих.Като и слагаше алармата-монтьора ме предупреди,че специално ЦР-В правило проблем с тази букса на вратата и ми предложи да я махне.Аз не,та,не!Карах така два месеца и първо започна да не отваря всеки път,после започна да не ми свети всеки път плафона на тавана,че е отворена врата и накрая въобще спря да свети при отваряне на варатата.Започна да се отваря и затваря когато си поиска без причина и в един момент и това престана.Не можех да я заключа освен ръчно.Отидох при алармаджията-махна кората-изскуба буксата-кората е на щипки,трябва само да внимавате като махате дръжката за отваряне от кората-тя семърда леко на ляво и тогава се изважда,като се откача и лостчето което се свързва с тези пъпки дето изскачат нагоре -надолу при отварянето.От там достъпа до буксата е отворен.Свалия,отряза всички кабели и ги върза всеки със всеки без буксата.Самата букса е пълна с грес против овлажняване и замасяване и въпреки това беше нагоряла точно в средата три гнезда.Ако при тази операция извадите гумения маншот който покрива жиците от купето без да искате и за удобство-същия се вкарва много трудно през отвора между калника и вратата.Ако искате да го вкарате-махате калобрана,отвивате болчетата на предпазната кора на калника-за пет минути работа е и го напъхвате.Този към вратата тъй като няма букса не може да стой и за целта при мене да не влиза и вода го уплътнихме с обилно количество прозрачен селикон.Засега вичко е ОК.да чукнем на дърво вече една годинаНаписах всичко тома защото се оказва,че това найстина е слабо място на автомобила-разбирасе на нашите след 10-12години експлоатация.Безаварийни километри на всички.Ако нещо Ви интерисува по тази маниполация-питайте-гледах и помагах и мога да дам съвет.Успех!
                        имах и Toyota Rav 4 2006g.
                        Mitsubishi Lancer 2008g.
                        Honda CR-V 1998г.
                        Honda CR-V 3 2008 2.4 automat

                        Коментар


                        • #13
                          От: Re: проблем с централното заключване !!!

                          привет!
                          явно това място рано или късно дава дефект. аз лично го направих с букси с превантивна цел. не се знае дали някога няма да се наложи сваляне на врата и по този начин се облекчава процедурата.единственото важно нещо е да не се объркат кабелите.при мен ги изброих около 18. подкрепям колегата pavle относно лостчето за отваряне на вратата от вътре. при сваляне на кората , след отвиване на винта крепящ тази пластмасата около лостчето, същата трябва да се дръпне надясно и навън и след това да се откачи внимателно щангата към палеца за ръчно заключване/отключване отвътре. аз лично доста се поборих с тази пластмаса. само мога да добавя ,че за пълен достъп до буксата отвътре на вратата, е необходимо да се свали и говорителя на вратата.последното нещо, за което се сещам е, че за тест на централното след операцията е необходимо всичко да си е обратно на място, заради щангата към палеца за вътрешно заключване.
                          ако мога да бъда полезен с нещо-на драго сърце.
                          доскоро.
                          C-RV= CHROM -VANADIUM BY HONDA

                          Коментар


                          • #14
                            От: Re: проблем с централното заключване !!!

                            Благодаря за съветите, колеги!

                            Кората съм я свалял и качвал - там проблем няма да имам ...Мисля, че по-интелигентното решение (макар и по-трудно) е отново да се направи с букси, така и мисля да постъпя. Все пак не се знае кога ще се наложи да се сваля цялата врата

                            Успех и безаварийни километри!
                            Honda CR-V, B20Z1

                            Коментар


                            • #15
                              От: Re: проблем с централното заключване !!!

                              Първоначално публикуван от 78aleks Преглед на мнение
                              привет!
                              явно това място рано или късно дава дефект. аз лично го направих с букси с превантивна цел. не се знае дали някога няма да се наложи сваляне на врата и по този начин се облекчава процедурата.единственото важно нещо е да не се объркат кабелите.при мен ги изброих около 18. подкрепям колегата pavle относно лостчето за отваряне на вратата от вътре. при сваляне на кората , след отвиване на винта крепящ тази пластмасата около лостчето, същата трябва да се дръпне надясно и навън и след това да се откачи внимателно щангата към палеца за ръчно заключване/отключване отвътре. аз лично доста се поборих с тази пластмаса. само мога да добавя ,че за пълен достъп до буксата отвътре на вратата, е необходимо да се свали и говорителя на вратата.последното нещо, за което се сещам е, че за тест на централното след операцията е необходимо всичко да си е обратно на място, заради щангата към палеца за вътрешно заключване.
                              ако мога да бъда полезен с нещо-на драго сърце.
                              доскоро.
                              благодаря за допълнението-да пропуснах сваля се и тонколоната на вратата!!!!От майстора чувах,че ако са без букса трябвало да се запоят кабел с кабел-било най добре,при мене ги омата жица в жица дано няма проблем,но вие не правете така!!!
                              имах и Toyota Rav 4 2006g.
                              Mitsubishi Lancer 2008g.
                              Honda CR-V 1998г.
                              Honda CR-V 3 2008 2.4 automat

                              Коментар

                              Активност за темата

                              Свий

                              В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                              Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                              Зареждам...
                              X