Викам си да споделя за Хондаджийте малко опит от собствен гръб, пък де да знам може да помогна на някой.
Мой приятел си кара Црв и открай време си има характерното за повечето "свирене" в задния дифф. Един прекрасен ден се ядосахме,взехме още един дифф втора употреба и започнахме експериментите. Масло естествено от препоръчаното от магазина на Хонда.... Резултат- никакъв... След това моя човек отишъл при някакви разбирачи хондаджий който му напляскали някакви добавки - резултат плачевен след седмица две каране - яко изсвирване и тропане като от дифа и многодисковия съединител. Пича взе още един заден мост барабар със помпа и съединителя. Ама направи "грешката" да остави колата при нас
. Решихме,че трябва да има някаква причина за случващите се недоразумения с тези дифове,помпи и съединители..... Три сваляния, разглобявания и проби - резултат - никакъв.... Доста дразнещо... Накрая - пълно разглобяване на помпата,многодисковия съединител и дифа. Основно промиване на всичко. Тук да добавя,че всички дифове си изглеждаха напълно здрави и не можехме да открием причини за случващото се... Та след промивка на помпата и всичко друго на мен ми дойде малко луда идея да препълним дифа с масло, защото според мен всичко се дължеше на лошо смазване във многодисковия......Имаше опасност да шурне през семерингите ама така и така въпросния комплект вече беше наречен за боклук и за пункта за вторични..... Та дигнахме на подемника само от едната страна накрая и успяхме да налеем литър и осемстотин прост АТФ.... Пробите решихме да ги правим на широко място и пълно въртене в кръг за да сработва многодисковия и двойното непрекъснато..... В началото - познатия шум, на второто въртене - малко по-малко ама го имаше.... Решихме да ръчкаме колата поне 100 ина километра и да го разбием напълно или да пробваме наща схема.... И познайте резултата - шума изчезна напълно след около 100 - 200 км, перфектно и много бързо сработващо двойно, никакво свистене,тракане и т.н.... и това със стар наречен за изхвърляне комплект и със АТФ масло ....
. Да споделям ли радостта си от откритието
...... А и колко ни струваше. Дано помогне на някой....
п.с.аа и хондичката е с Би еф Гуудрич АТ 215/75/15
p.p.s моля модератор да коригира заглавието на темата.. извинявам се ;(
Мой приятел си кара Црв и открай време си има характерното за повечето "свирене" в задния дифф. Един прекрасен ден се ядосахме,взехме още един дифф втора употреба и започнахме експериментите. Масло естествено от препоръчаното от магазина на Хонда.... Резултат- никакъв... След това моя човек отишъл при някакви разбирачи хондаджий който му напляскали някакви добавки - резултат плачевен след седмица две каране - яко изсвирване и тропане като от дифа и многодисковия съединител. Пича взе още един заден мост барабар със помпа и съединителя. Ама направи "грешката" да остави колата при нас

п.с.аа и хондичката е с Би еф Гуудрич АТ 215/75/15

p.p.s моля модератор да коригира заглавието на темата.. извинявам се ;(
Коментар