Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Закупуване на Maverick (помощ)

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Закупуване на Maverick (помощ)

Здравейте, харесал съм си един Форд Маверик 2002 3.0L Автомат искам го главно за излети със семейството по язовити и други по трудно достъпни места . Ходих да гледам и да покарам един, от към вървене нямаше някакви проблеми, за съжаление не включих 4х4,за да чуа за шумове и други свързани с 4х4-то неща, просто не съм имал такъв автомобил не незнам за какво да гледам.Автомобила е вснос от Германия и е каран 10 години в България. Качвам няколко снимки към които имам въпроси, ако някой се е сблъсквал с нещо по добно и може да даде съвет ще съм благодарен:
    1 Ръждата над леглата на пружиние трябва ли да ме притесняват и п одлежат ли на ремонт.
    2 Това омасляване под двигателя, не съм наясно дали това е картед или раздатка и трябва ли да ме притеснява.

На първата снимка си снимал някаква ръжда и остатъци от метал.
    Всяка ръжда може да се оправи, но когато е по носещи елементи на конструкцията има два момента:
    1. Не всеки ще ти го направи както трябва
    2. Започва цената от 2000 лв , а къде спира - никой не знае.
    За необходимото време.... там е дълъг разговор.

Коментар

Първата снимка е достатъчна да те откаже от тая кола....там е сцепено и е въпрос на време да влезе пружината в купето.....

Разбира се,всичко се прави....това гниене там е патент на опел вектра от първите,опел астра,опел кадет...там съм кърпил ...дето се вика,с това можех да се изхранвам по едно време с тея опели в задните бомбета....тея маверици са ок,проблема им е ръждата основно....
      Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
      Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
      Анатолий Пейчинов o8875о9815
      https://dvrbg.com/

Коментар

Доста е тръгнал, въпрос на време да влезе пружината. Прави се, имал съм Вектра А, там беше съшия проблем. Ама това беше преди 17-18 години, сега малко няма смисъл от такива занимавки. Теча на масло е въпрос на търсене от къде точно е, и колко ще струва. Ако не е без пари търси друг. Този все пак е от първите. Моя е 2006 и, швейцарски и беше като нов отдолу като го купувах преди 3 години.
        Последно редактирано от Asen Kushlev; 12-08-24, 08:36.
        Ford Maverick II 2.3 XLT
        Ford Mondeo MK5

Коментар

За всеки случай го взех Времето ще покаже как ще е ....... Благодаря на вскички които си споделиха мнението.
          Сега някой ако може да помогне с избора на гуми, трябват ми гуми главно да мого успешно да ходя на риболо и да се връщам( по възможност ). В момента е алуминиеви джанти 16-ки и гумни за смяна 215/70/ ако не се лъжа. Въпросът ми е мога ли да сложа неща като 215/80/16 или 235/80/16 all terrain. Приемам всякакви мнения тъй като за пръв път ще търся гуми за нещо подобно Благодаря предварително, ще разледам и разлини теми за гуми, но не знам дали няма да са нещо прекалено за мен.

Коментар

Това са заводските гуми, влизат и по-големи, не мога сега да кажа размер, някъде тук има тема за Маверик 2. Търси си АТ гуми, аз съм с китайци Austone Athena SP 302. Никаква разлика в шума в сравнение с чисто асфаловоте, които свалих. Карам ги целогодишно, успяха да видят 2-3 пъти сняг за 3 години, добре държат. На 15 х.км. са, това ми е втора кола. Карани са само по асфалт, въпреки че точно за някоя разходка за извън пътя им беше идеята, но така и не стигам до там.
            Ford Maverick II 2.3 XLT
            Ford Mondeo MK5

Коментар

То туй нали като Мазда Трибют. Та там спокойно 235/70/16. Аз на Маздата съм с 225/70/16, зимни и летни, почти нови и мисля едните да ги разкарам, та ако си от София и те устройва размера може да помислим за някакъв бартер.
              "If they give you ruled paper, write the other way." Juan Ramon Jimenez

Коментар

От Хасково съм няма да стане бартера.
                За сега съм се спрял на тези, някйой ако има някакви наблюдения може да сподели.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                X