Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Мега-гаден звук от предницата

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Мега-гаден звук от предницата

Здравейте!
    Снощи ми се наложи да паркирам на едно повдигнато място на тясна за пикапа улица. При изцяло навит на дясно волан, тръгнах полека назад, но в моментът, в който задните гуми се качиха на повдигнатото, от предницата се чу такъв отвратителен тракащо-стържещ звук, че ми се изправи косата. Върнах леко волана и с няколко напред-назад се справих с паркирането. После си направих няколко експеримента и когато е на равна повърхност, този проблем го няма, но качи ли се някоя от гумите по-нависоко, веднага пак се появява. Имате ли представа от какво може да е това? Двигател, ходова част и спирачки бяха на диагностика в мото-пфое преди 2 седмици и ми казаха, че всичко е наред. Гумите ми са една идея по-голями от от тези в книжката. Вместо 245/70/16 са 245/80/16.

Тампони на ограничителните за завиване, шарнир, тампони на окачването...
    Ford Maverick II 2.3 XLT
    Ford Mondeo MK5

Коментар

Първоначално публикуван от Asen Kushlev Преглед на мнение
      Тампони на ограничителните за завиване, шарнир, тампони на окачването...
      Тампони на ограничителните няма,имало е вероятно пластмасови тапи които са се спукали и вече ги няма.
      Лечението е нови упори или по един пръст грес на ограничителните и за известно време млъква .
      То даже и с нови упори греста не вреди.

Коментар

Благодаря много! Ще мажа утре ))

Коментар

Първоначално публикуван от bocho64 Преглед на мнение

Тампони на ограничителните няма,имало е вероятно пластмасови тапи които са се спукали и вече ги няма.
          Лечението е нови упори или по един пръст грес на ограничителните и за известно време млъква .
          То даже и с нови упори греста не вреди.
          Е да де, пластмаси. Парче каучуков маркуч за въздух или масло също закрепя положението за две-три години .
          Ford Maverick II 2.3 XLT
          Ford Mondeo MK5

Коментар

Първоначално публикуван от Asen Kushlev Преглед на мнение
            Е да де, пластмаси. Парче каучуков маркуч за въздух или масло също закрепя положението за две-три години .
            Да го цепна по дължина и да го нанижа или да го залепя с нещо? Благодаря!

Коментар

Първоначално публикуван от Вожда Преглед на мнение

Да го цепна по дължина и да го нанижа или да го залепя с нещо? Благодаря!
              Защо да го цепиш, само го нахлузваш. Ако не е много по размер му сложи малко силикон и си готов. Аз го правих на Мерцедес 124 и там само нахлузваш.
              Ford Maverick II 2.3 XLT
              Ford Mondeo MK5

Коментар

Ето това е, нали? Оградената с кръгче гайка се трие там, където сочи стрелката.

Коментар

• bocho64
                  bocho64 коментира
                  Редактиране на коментар
                  Точно там е!

• Asen Kushlev
                  Asen Kushlev коментира
                  Редактиране на коментар
                  Баш това е.

Благодаря много, колеги!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                X