Здравейте колеги.Освен Витарката имам и едно Мондео комби,което ще го сменям за същото,но 4х4 с тракшън контрол.Мондеото е 1996 година 2.0 бензин-136к.с.Интересна ми е системата му на двойното задвижване.Не мога да намеря нищо за Мондео на български,явно модела е доста рядък.За на Ауди торсен диференциала има изписано доста,за вискотата на Фолксваген също,за Субару....и т.н. Но за Форд...Мълчание
единственото което полуразбрах е ,че е фултайм в съотношение 58-42%,предни-задни ??? А междинния диф LSD ли е тогава?Колата е гледах отдолу,ама пак не мога да разбера схемата.Кардана за задните гуми излиза от една малка"издутина" на скоростната кутия и си отива направо в задния диференциял.
Ако някой има идея за схемата на 4х4 на ФОРД МОНДЕО,ще съм му благодарен да сподели тук.
единственото което полуразбрах е ,че е фултайм в съотношение 58-42%,предни-задни ??? А междинния диф LSD ли е тогава?Колата е гледах отдолу,ама пак не мога да разбера схемата.Кардана за задните гуми излиза от една малка"издутина" на скоростната кутия и си отива направо в задния диференциял.Ако някой има идея за схемата на 4х4 на ФОРД МОНДЕО,ще съм му благодарен да сподели тук.

Коментар