Обява

Свий
Няма добавени обяви.

4 х 4 на МОНДЕО-добро ли е?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• 4 х 4 на МОНДЕО-добро ли е?

Здравейте колеги.Освен Витарката имам и едно Мондео комби,което ще го сменям за същото,но 4х4 с тракшън контрол.Мондеото е 1996 година 2.0 бензин-136к.с.Интересна ми е системата му на двойното задвижване.Не мога да намеря нищо за Мондео на български,явно модела е доста рядък.За на Ауди торсен диференциала има изписано доста,за вискотата на Фолксваген също,за Субару....и т.н. Но за Форд...Мълчание единственото което полуразбрах е ,че е фултайм в съотношение 58-42%,предни-задни ??? А междинния диф LSD ли е тогава?Колата е гледах отдолу,ама пак не мога да разбера схемата.Кардана за задните гуми излиза от една малка"издутина" на скоростната кутия и си отива направо в задния диференциял.
    Ако някой има идея за схемата на 4х4 на ФОРД МОНДЕО,ще съм му благодарен да сподели тук.
    Jeep Cherokee XJ 4000 Limited, 2001 year. Ducati Multistrada 1200, 2014 year

До: 4 х 4 на МОНДЕО-добро ли е?

Най-вероятно е да е виско, но нека някой ако знае друго, да каже. Принципно, май торсена е най-доброто, ама надали на форд е такова.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Е,те отдавна си имат система 4х4.Моделите Косуърд.
      0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

Не ти трябва тая кола, кутията се чупи по правило доста скъпо и накрая пак имаш мондео с предно.

Коментар

Първоначално публикуван от Джамбазов Преглед на мнение
          Не ти трябва тая кола, кутията се чупи по правило доста скъпо и накрая пак имаш мондео с предно.
          Колега Джамбазов,направо ме смути за това с кутията....Не съм чувал за проблеми със скоростите при Мондео,може би това се отнася за модификациите 4х4?А само "раздатката" за задното ли се чупи,че после само с предно?Или като си купя после нова кутия само предно предаване?Наистина ми е интересно,защото ако наистина е проблемно двойното на форд,по добре да се отказвам докато е време.
          Благодаря предварително

Коментар

ПО правило частите са в ПЪТИ по скъпи !
            Провери и това зада не останеш изненадан !
            MB 124 шарнира е около 60 лв. ако е 4х4 е 200+ лв. ако неме лъже паметта .............
            Човек първо е изобретил колелото а после премазаните животни !

Коментар

Мондео 4х4 си идва с много човешка 4х4 система, мисля същата като на ескорт rs2000 4x4 и подобни, и мисля че не е виско в никакъв случай. При всички положения си е постоянно 4х4 и е доста ефикасно на хлъзгав път. Вече за здравина не знам. Зависи как и къде е карано.

http://www.youtube.com/watch?v=0fGJCsJ2z4Q
              Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Благодаря за линкчето,съсвсем забравих за този сайт.Много интересно.Май наистина Мондеото е с постоянно 4х4,което ми харесва,защото само за Ауди куатро се сещам да е с постоянно такова.Хич им нямам доверие на разни вискота Като знам как няма едно останало читаво по Опелите(разни Вектри и Калибри)Май се надъхвам все повече да го взимам....

Коментар

Sтарите Субаро-та са така !
                  Имах едно легаси 1,8 турбо 87` комби с два болкажа и бавни
                  Истенски джип
                  Но са малко колите без виско муфа
                  Човек първо е изобретил колелото а после премазаните животни !

Коментар

Още по темата може да прочетеш тук http://www.bbc.co.uk/dna/h2g2/A611001
                    през 2008 г. са регистрирани 8 042 тежки транспортни произшествия като при тях са отнети 1 058 [COLOR=Red][SIZE=4]БЪЛГАРСКИ [COLOR=Black][SIZE=2]живота[/SIZE][/COLOR][/SIZE][/COLOR]

Коментар

Благодаря Колега за инфото,интересни неща пише

Коментар

Колега, може би малко късно се включвам, но да споделя лични впечатления от Мондеото на един приятел 2.0 4х4. Първо, изключително бързо на старт, задвижването е постоянно 4х4 и е като на ескортите РС2000. Изключително стабилно на мокър и хлъзгав път, но все пак не си застрахован изцяло от завъртания. Двигателят е идеален, много дуракоустойчив. 4х4-то е по-тежко от обикновеното Мондео (oколо 100кг),но изкарва добра динамика. Има някой тънкости разбира се, например почистване на маф-а, платинени свещи и разни такива тънкости и количката ще се чувства добре. Просветът и окачването мисля, че са идентични с на обикновено мондео или са незабележими за мен поне (може и да греша). Като цяло- хубава, стабилна и надеждна кола с много екстри. Цените са ниски, а поддръжката-поносима

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X