Здравейте колеги,
Най-накрая вкарах джип - а (Форд Рейнджър 2,5 Дизел, 4х4, 2005г,109 кс. двойна кабина) за лек лифт и вкарване на по-агресивни гуми.
Купил съм вече 33'/10,5/15 MUD Terian. Та въпросът ми е следният:
Тези гуми според вас много ли ще натоварват диференциалите и не са ли малко големки? По принцип гледам че заводско дават до 265/70/15 да ги носи без проблеми. Само да вметна, че джипката се юрка и по черни пътища доста често по работа.
Купих ги без да помисля за това. А иначе много добре се побраха и без лифт, е малко опират на бронята ама това беше само проба.
за снимки ще кача след като и направя вдигането.
Най-накрая вкарах джип - а (Форд Рейнджър 2,5 Дизел, 4х4, 2005г,109 кс. двойна кабина) за лек лифт и вкарване на по-агресивни гуми.
Купил съм вече 33'/10,5/15 MUD Terian. Та въпросът ми е следният:
Тези гуми според вас много ли ще натоварват диференциалите и не са ли малко големки? По принцип гледам че заводско дават до 265/70/15 да ги носи без проблеми. Само да вметна, че джипката се юрка и по черни пътища доста често по работа.
Купих ги без да помисля за това. А иначе много добре се побраха и без лифт, е малко опират на бронята ама това беше само проба.
за снимки ще кача след като и направя вдигането.
За гумите питам защото идеята ми е да се вдигне максимално джипката и да няма постоянното забиване на муцуната при спускане. За заигравки по скални терени не мисля, целта на самото повдигане и вкарване на по агресивни гуми е да можем по безпроблемно да се достига до желаната цел, т.е. до мястото за работа след среден до тежък оффроуд (ретранслаторите на БТК). Те не са на непреодолими за достигане места, просто на места пътя се изравя от триоските за дърва и се образуват по дълбоки коловози в които не че не минаваме а доста често сме по корем там
Коментар