здравеите колеги,утре ми предстои покупка на фероза 1997г от дупница интересува ме някои ако може да ми даде някаква информация каде и какво да гледам по джипката понеже нямам хал хабер за слаби места БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
ФЕРОЗА ПОКУПКА
Свий
X
-
Тагове: Няма
-
От: ФЕРОЗА ПОКУПКА
То фероза нови модели няма. Има фейслифт по някое време, състоящ се в нова решетка и фарове. Всичко останало си е еднакво от първата до последната излязла от завода.Първоначално публикуван от VALIO442 Преглед на мнениеима доста информация,но за по старите модели! ако баде така добар някои колега от дупница да ми помогне с оценката на колата някои които знае какво да гледа ЧЕРПНЯТА ОТ МЕН
С 2 думи - гледай за ръжди и за проблеми по двигателя - неестествени пушеци, бълбукания в казанчето, течове и следи от бивши течове и все от сорта.Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Коментар
-
Ръжда и гнило по рамата
Включване и изключване на хъбовете-зависи какви са
"Изгнил" ли е радиатора.
Зацепва ли виското.
Течове на масло и антифриз-има следи
Палене и работа на двигателя-на място и в движение
...и бог да е на помощ!VENI-VIDI-VICI!
Коментар
-
Разгледай тази тема :http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=74667
Написани са доста неща.Оператор на италиански реактивен жребец
Коментар
-
оборудвах се и аз с жипка за сега вси4ко е нормално ферозата е 1997г. дали има блокаж на деференциала и от каде се пуска отпред като отвориш капакаПървоначално публикуван от Jr. Преглед на мнениеРазгледай тази тема :http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=74667
Написани са доста неща.
има един дебел лост които от единия краи е с ухо а в другия квадрат не ми е ясно за какво се използва???
Коментар
-
Лоста е за крика. Няма модификации на Фероза с блокаж, по начина който е прието да се разбира.
Има серии с ЛСД на задния диференциал. Но ако това може въобще да се нарече блокаж, той е частичен.
Има безкрайно много информация по всякакви теми в подфорума. Разрови и ще намериш всички отговори.
Честито, добре дошъл и със здраве и безаварийно да я караш!Your conscience is all you can take to your grave.
Коментар
-
Защо всеки нов който си купи първият джип все за блокажи пита
, да не мислите че правят чудеса................а и знаеш ли що е то блокаж на дифа и за какво служи????????????????
.А сега честито за новата придобивка
.Дай някоя снимка да и се порадваме и ние.
Ето малко информация
http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=316Последно редактирано от jaxan; 31-08-13, 19:51.не ме е яд когато ме лъжат а когато си мислят че им вярвам
Коментар
-
Честито!Със здраве да я караш!
1997 година Ферози няма щото ги правят до 96год.
Мойта и тя е по талон 1996 ама по колани е 1991.
Дупнишките машини са италианки и нямат много ръжда ама....моторите им са кофти.
Прегледай всичко-ремъци, ролка, антифриз, радиатор, масла(преден и заден диф, раздатка и скоростна кутия и мотор).На задния диф пише LSD,ако е и му трябва друго масло!!!Спирачки и накладки,челюсти на задните и ръчна.Предни лагери -реглаж и гресиране.Гресиране навсякъде където има гресьорки по шарнири накрайници и карета.
Ферозата лесно прегрява,на мен ми строши лагер на полуоска/направих си го сам и евтино/,резервоарите гният/днес го свалях моя беше здрав ама му изтръмбуших всички излишни маркучета,боядисах си го и пак го окичих/.
Друго което трябва да огледаш са маншоните на полуоските,особено късата.
Пиша го това щото се надявам че си цапаш ръкавите,но ако си бяла яка всичко това ще го разбереш по-трудния и скъп начин.
Общо взето Фероза може да накара всеки шофьор да стане професионален механик.
Ако сега си купувах джипка щях да пропусна Ф-то от азбучника.......
МБ124 200Д седан 5 скорости 88 год. МБ 124 Е300Д Т 24 в 93 год. ОПЕЛ ФРОНТЕРА А ДБ 2,8ТДИ 95год. Не е проблем че човек е смъртен,проблема е че е внезапно смъртен!
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.
Коментар