Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Комплект за ремонт на преден спирачен апарат за Daihatsu Feroza

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Комплект за ремонт на преден спирачен апарат за Daihatsu Feroza

Засега няма развитие, чакам откриването на ловния сезон зада огледам други джипки .

Коментар

Здравейте, отново!

Благодаря за отговорите. След седмица чакане успяха да ми доставят заветните комплекти за ремонт. Оказа се, че за нашите возила има два типа преден спирачен апарат. Единия е с вентилиран диск, другия не. Разликата е в дебелината на спирачния диск, а от там и разликите в спирачния апарат. По принцип ми казаха, че и за двата типа накладките са едни и същи, както и всички гумички пръстенчета и т.н. Вероятно и въпросните пластини, които търси колегата са еднакви.

Лично при мене ремонта протече сравнително бързо. Извън стандартната процедура се наложи само да занеса спирачните цилиндри на един приятел, за да им шлайфа челата. Неясно защо повърхността, която опира в накладките беше неравна и назъбена. Иначе за почистване бая време и водна шкурка отиде. Добре че нямаше драскотини а само боклуци...

Коментар

Поздрави за успешня ремонт.
        При смяната на накладките ако буталата се прибират в цилиндърчетата с неподходящ инструмент се получават такива наранявания.

Коментар

Благодаря!

Май колегата има право. Вероятно моите са ги връщали с големия чук, защото на едно място имаше сплескване и то не малко, но с шлайфането се оправи. От друга страна докато стъргахме си мислех, че ако има надиране на спирачното бутало и евентуален теч на спирачна течност от него, при подобно шлайфане деругите могат да минат пред гумения пръстен за уплътнение (ако колегата е късметлия) и проблема може да изчезне. Незнам какви са обаче страничните ефекти, освен малкото повече спирачна течност, нужна за притискане на накладките. Но да си призная не мисля, че това е най-правилния начин за решаване на проблема. Новото си е ново...

Коментар

thristov здравей,
            Твойте бутаца са с Ф 54 мм, от магазина който ти достави гумичките за спирачния апарат имат комлекти в които има бутала с Ф 54 мм и дължина 59 мм (коплекта за съжаление е за друга марка кола) не знам каква е дължината на твойте бутала но ако са по къси може с помоща на стругар да ги скъсиш .Цената на един комплект от който за съжаление евентуално ще ползваш само буталото е приблизително 30 лева.
            Помисли,пресметни и реши.
            Телефона на магазина е 028329000, процедурата с Екон ти е извесна.
            Успех.

Коментар

Ако пък искаш оригинално цената е 78.75 с ДДС (за едно бутало) някаде към средата на септември, че сега са отпускари.

Коментар

Благодаря за предложението! Наистина 30 лв е супер цена. За момента с моите бутала работи нормално и всички гумички са нови. Важи старият принцип - ако работи, не се пипа. Иначе телефона си го записвам с голямо удоволствие и благодарност, защото скоро май както гледам ще се наложи смяна на задни накладки, а като се отвори барабана кой знае какво ще е положението вътре. Предполагам, че и спирачните цилиндри са за смяна. Когато моментът дойде ще се обадя. Условията с доставка с Еконт ме устройват перфектно.

Благодаря още веднъж!

Коментар

здравейте и от мен тези дни сменях пластините на наклатките новите който взех са различни от оригиналните но стават перфектно

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 117,215 в 10:38 на 20-06-26.

Зареждам...
                  X