След няколко дни безуспешен опит да намеря датчика за температурата на охл. течност (не този който е за термометъра на таблото) реших да помоля за помощ. Има ли някой колега който е склонен да направи 1-2 снимки и да ги качи , да ми покаже къде е, че и майсторите в Бургас не го намират...
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Датчик на температурата на охл. течност.
Свий
X
-
От: Датчик на температурата на охл. течност.
Първоначално публикуван от Groundhog Преглед на мнение...не този който е за термометъра на таблото...
Ферозата е с виско, а то не се задейства по сигнал от датчик.Your conscience is all you can take to your grave.
-
При инжекциона са два. И двата са на задната част на главата. Единия е стандартния за датичка на таблото, другия е за компютъра на инжекциона. Този за таблото го имам вкъщи. Ако става дума за него ще го снимма, няма проблем. Другия е в гаража заедно с целия сноп.Аз не вярвам в чудеса!
Разчитам на тях!
Коментар
-
Двата са един до друг отзад на главата. Като се застане пред решетката с лице към предното стъкло левия е за инжекциона, десния е за стрелката на таблото. Аз все още съм карбуратор и няма как да ги снимам. Като разтурях донора ми направи впечатление, че датчиците са два независими.
Този за таблото (левия гледано отпред)е около 4-5 см дължина. Този за инжекциона (левия гледно отпред) е около 2-3 см дължина.
Намират се на задния край на главата точно над камбаната на скоростите. Падат се в ляво и дясно на делкото.Аз не вярвам в чудеса!
Разчитам на тях!
Коментар
-
Този за таблото (левия гледано отпред)е около 4-5 см дължина. Този за инжекциона (левия гледно отпред) е около 2-3 см дължина.Тази земя, по която тъпча сега,
тази земя, която пролетен вятър пробужда,
тази земя – не е моя земя,
тази земя, простете, е чужда.
Коментар
-
Намерих го датчика (така мисля де). Целия омазнен вътре буксата е черна, но немога да го сваля една тръба пречи та го позачистих с WD 40 , дано има ефект. А ако направо откача буксата и я изолирам какво ще стане?
Коментар
-
Първоначално публикуван от vladstudio Преглед на мнениеНещо тука се обърках. Кой е за инжекциона, левия или левия ???
Гледано отпред - левия е за инжекиоцна, десния за таблото.Аз не вярвам в чудеса!
Разчитам на тях!
Коментар
-
Датчика с 2 извода е за компютъра, а тоя с един извод - за стрелката. Тоя с един извод е 2 вида - с кабелна обувка или с пъпка. На по-новите ферози (не знам след коя година) е с кабелна обувка, на старите - с пъпка.
Накратко, трябва ти тоя с двата извода. Последно го имаше в Евро07. 20-ина лева.
Имай в предвид че като отвиеш кой да е от двата, от там ще текне антифриз. Ако няма да сменяш антифриз (което препоръчвам, ако не е сменян в последните 2 години), е добре да го източиш предварително.
Мястото е гадно. Ще се изчекнеш. Ама това е положението. Ако имаш достатъчно търпение може да смениш и маркучето там. Случва се да се спука, от дъртоза, и да останеш без антифриз.
Не знам дали ако се махне делкото няма да е по-лесна тая манипулация. Не съм пробвал.Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар