Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Датчик на температурата на охл. течност.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Датчик на температурата на охл. течност.

След няколко дни безуспешен опит да намеря датчика за температурата на охл. течност (не този който е за термометъра на таблото) реших да помоля за помощ. Има ли някой колега който е склонен да направи 1-2 снимки и да ги качи , да ми покаже къде е, че и майсторите в Бургас не го намират...

От: Датчик на температурата на охл. течност.

Първоначално публикуван от Groundhog Преглед на мнение
    ...не този който е за термометъра на таблото...
    A какъв друг датчик, освен този за термометъра на таблото очакваш да намериш?
    Ферозата е с виско, а то не се задейства по сигнал от датчик.
    Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

При инжекциона са два. И двата са на задната част на главата. Единия е стандартния за датичка на таблото, другия е за компютъра на инжекциона. Този за таблото го имам вкъщи. Ако става дума за него ще го снимма, няма проблем. Другия е в гаража заедно с целия сноп.
      Аз не вярвам в чудеса!
      Разчитам на тях!

Коментар

Въпроса е, че не мога да ги намеря като разположение на колата и помолих, ако е възможно да се снима на колата (ако се вижда) да го намеря къде е.

Коментар

Двата са един до друг отзад на главата. Като се застане пред решетката с лице към предното стъкло левия е за инжекциона, десния е за стрелката на таблото. Аз все още съм карбуратор и няма как да ги снимам. Като разтурях донора ми направи впечатление, че датчиците са два независими.

Този за таблото (левия гледано отпред)е около 4-5 см дължина. Този за инжекциона (левия гледно отпред) е около 2-3 см дължина.

Намират се на задния край на главата точно над камбаната на скоростите. Падат се в ляво и дясно на делкото.
          Аз не вярвам в чудеса!
          Разчитам на тях!

Коментар

Този за таблото (левия гледано отпред)е около 4-5 см дължина. Този за инжекциона (левия гледно отпред) е около 2-3 см дължина.
            Нещо тука се обърках. Кой е за инжекциона, левия или левия ???
            Тази земя, по която тъпча сега,
            тази земя, която пролетен вятър пробужда,
            тази земя – не е моя земя,
            тази земя, простете, е чужда.

Коментар

Намерих го датчика (така мисля де). Целия омазнен вътре буксата е черна, но немога да го сваля една тръба пречи та го позачистих с WD 40 , дано има ефект. А ако направо откача буксата и я изолирам какво ще стане?

Коментар

Първоначално публикуван от vladstudio Преглед на мнение
                Нещо тука се обърках. Кой е за инжекциона, левия или левия ???
                М...да, грешка.
                Гледано отпред - левия е за инжекиоцна, десния за таблото.
                Аз не вярвам в чудеса!
                Разчитам на тях!

Коментар

Датчика с 2 извода е за компютъра, а тоя с един извод - за стрелката. Тоя с един извод е 2 вида - с кабелна обувка или с пъпка. На по-новите ферози (не знам след коя година) е с кабелна обувка, на старите - с пъпка.

Накратко, трябва ти тоя с двата извода. Последно го имаше в Евро07. 20-ина лева.

Имай в предвид че като отвиеш кой да е от двата, от там ще текне антифриз. Ако няма да сменяш антифриз (което препоръчвам, ако не е сменян в последните 2 години), е добре да го източиш предварително.

Мястото е гадно. Ще се изчекнеш. Ама това е положението. Ако имаш достатъчно търпение може да смениш и маркучето там. Случва се да се спука, от дъртоза, и да останеш без антифриз.

Не знам дали ако се махне делкото няма да е по-лесна тая манипулация. Не съм пробвал.
                  Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X