Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Посъветвайте ме за лебедка!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Посъветвайте ме за лебедка!

Здравейте момци ... и Мариянче . След последното премеждие в което се вкарах смело и безразсъдно, недоглеждайки и недооценавайки обстановката съм решил твърдо да си взема лебедка. Четох по форума де що може да се изчете, но не мога да взема решение та за това и пускам тази тема.
    От сайта на Чавдар си намерих полезна информация за лебедките, както и формула по, която се изчислява каква лебедка е добре да се монтира на конкретния джип. По нея излиза, че на Ферозата с включен запас ми стига и 6000 либри. От друга страна обаче ако, е по-голяма ще бъде по-добре (8500 либри), защото голямата тегли и леко и тежко. Да, но ако е по-голяма ще ми тежи повече на предния мост и отново се връщам към по-малката лебедка и те тука баш зациклям и не мога да реша коя от двете да си купя. Та хайде помогнете да взема решение и да действам.
    Също така си търся кой да я монтира в последствие, защото аз нямам никакво време в момента и ако чакам да свърша с работата ще си отстои лебедката в кашона до второ пришествие. Да кажа, че спокойно бих поверил джипката си в ръцете на Таран или Дядо Владо стига те да имат време и възможност ..... ма те да си кажат.
    Айде .. микрофона е ваш .....
    Георги Танев (0+)
    Land Rover Discovery 1 300 TDi
    Land Rover Club Bulgaria
    0887 930 238, 0878 797 768

От: Посъветвайте ме за лебедка!

8000 и нагоре. Аз съм си взел 9500. Предницата не кляка от нея - пробвано. Пък и ако не ти хареса поведението - можеш да компенсираш с торсионите.

С лебедката трябва да помислиш и за голям акумулатор, щото с оригиналния 45 амперчасов си за никъде. Ако искаш да разчиташ на него, дори трябва да е гелов, поне 75Ah, а най-добре 100. Побира се - в момента на ферозата карам със 100Ah.

ПП: Разликата в теглото между 6000 и 8000 не е чак толкоз голяма. Оптималното място според мен и е като се резне централната гредичка отпред на купето и се набута максимално назад, та стойката да е на около сантиметър от радиатора. Може да ти я монтира например Фулдата.

Я кажи в какво приключение се вкара?
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Монтираш зад предните седалки по ред причини
      Колкото повече, толкова повече, щото се налага и на други да помагаш понякога.
      Формулата на Чавдар е теглото на джипа натоварен х3 нали?
      И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
        Формулата на Чавдар е теглото на джипа натоварен х3 нали?
        1300*3=3900кг *2 е горе-долу 8000 либри.

ПП: Жоре, търчи при Фулдата и се изяснете направо. Ще ти каже и каква, и къде, и прочие.
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Формулата е 2,500 х 1.5 = 3,750 кг х 2.205 = 8269 либри, като 2500 в примера е теглото на джипа.
          Георги Танев (0+)
          Land Rover Club Bulgaria

Коментар

Ако ще ходиш утре при Фулдата мини ме земи и ще те заведа, без друго искам да го питам нещо

На ферозата ще иде оТкачването и возията ако сложиш нормална лебедка отпред и така. Ако парите не са ти проблем замисли се за синтетично въже. За вътре мога да ти покажа как не пречи (много)
            И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение

Я кажи в какво приключение се вкара?
              Ами недооцених терена .. голям наклон по пътя и в края му 90 градусов десен завой. Всичко това в гора с кал, а върху нея листа за по интересно. Това с което се прецаках беше, че бях убеден, че "пътя" стига чак до долината. Да ама не ... свърши в един момент и нямаше никаква възможност да мина натам .... тогава осъзнах, че съм се нахендрил здраво. Върнах се назад и на въпросния наклон падна веселбата ... забуксува здраво, а като спра се свличаше бавно към дерето ... то голямо дере . Дървета пред мен бол ама лебедка йок ... за капак на завоя пред дерето и дървета йок ... абе яко беше. Извадиха ме гумите в крайна сметка.
              Георги Танев (0+)
              Land Rover Club Bulgaria

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
                На ферозата ще иде оТкачването и возията ако сложиш нормална лебедка отпред и така.
                ТРЪНКИ!!! Най-много да започне да вози по-добре.

Жоре, заповядай:

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Fulda.jpg
Прегледи:1
Размер:217.1 КБ
ID:5180626

Коментар

Вземи си по-голямата(според твоите разбирания), след време и тя ще ти е малка! ...и пак ще закъсваш !

пп:...след това ще ти трябва по-здрав акумулатор,после ще ти трябва по-мощен генератор,след това ще ти трябва по-як джип... !

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                    8000 и нагоре. Аз съм си взел 9500. Предницата не кляка от нея - пробвано. Пък и ако не ти хареса поведението - можеш да компенсираш с торсионите.

С лебедката трябва да помислиш и за голям акумулатор, щото с оригиналния 45 амперчасов си за никъде. Ако искаш да разчиташ на него, дори трябва да е гелов, поне 75Ah, а най-добре 100. Побира се - в момента на ферозата карам със 100Ah...
                    Спарки, това не е ли много? 8000+ либри а и 100-амера акумулатор? Ако и двете са в/пред моторния кош, с какво окачване ще трябва да е тази Фероза за да не кълве като луда? От Патрул? Само с натягане на торсионите ман няма да стане. А няма ли да си реши всичките проблеми човека, ако си сложи една 6000 или дори и по-малка, портативна? Е, няма да може да вади Патрули от калта.

Коментар

Жоро, адаш ти iiiopo е с 8500 либри. Смятам, че може да ти даде инфо от първа ръка.

Има и един друг момент с рекламните трикове. Ако не се лъжа данни за теглителната сила са за първи ред въже. Със всеки следващ силата пада. Някъде бях виждал за всеки ред колко е силата, но не помня къде. Имай го предвид при избора.

Успех!
                      Аз не вярвам в чудеса!
                      Разчитам на тях!

Коментар

Първоначално публикуван от Иван Горчев Преглед на мнение
                        Жоро, адаш ти iiiopo е с 8500 либри. Смятам, че може да ти даде инфо от първа ръка.

Има и един друг момент с рекламните трикове. Ако не се лъжа данни за теглителната сила са за първи ред въже. Със всеки следващ силата пада. Някъде бях виждал за всеки ред колко е силата, но не помня къде. Имай го предвид при избора.

Успех!
                        Не се лъжеш Ванка .. за първи ред дават данните. Чакам и iiiopo да каже как е .....
                        Георги Танев (0+)
                        Land Rover Club Bulgaria

Коментар

Първоначално публикуван от Yaro Преглед на мнение
                          Спарки, това не е ли много? 8000+ либри а и 100-амера акумулатор? Ако и двете са в/пред моторния кош, с какво окачване ще трябва да е тази Фероза за да не кълве като луда? От Патрул? Само с натягане на торсионите ман няма да стане. А няма ли да си реши всичките проблеми човека, ако си сложи една 6000 или дори и по-малка, портативна? Е, няма да може да вади Патрули от калта.
                          Разлика ще има, разбира се. Аз взех 9500, щото като я взимах, нямаше други. Като я сложа, барабар с плочата, окачването не се вижда да мърда. По начина, по който съм описал, лебедката стои доста близо до предните гуми. Вероятно центъра на лебедката е изнесен спрямо оста на предните гуми на 15-ина - 20 сантиметра. Побира се под оригиналната броня. Акумулаторът пък, подходящо сложен, центърът му се пада зад оста на предницата. Ферозата вози ненужно твърдо отпред. Мисля си че разликата в "кълването" между 6000 и 8000 либри няма да е твърде голяма.

При монтирана плоча от 6мм и 100Аh акумулатор при мен няма осезаема разлика, или поне аз не мога да усетя такава. iiiopo да каже как е при него с 8500 и подсилена броня. След месец-два ще мога да кажа как е със сложена 9500 при мен + 100Аh акумулатор, + 120А генератор.

Коментар

Спарки ... я погали слуха ми с този 120А генератор? Дай повече инфо?
                            Георги Танев (0+)
                            Land Rover Club Bulgaria

Коментар

Първоначално публикуван от Жоро Танев Преглед на мнение
                              Спарки ... я погали слуха ми с този 120А генератор? Дай повече инфо?
                              eBay. Дали ще вдигне всичките 120, обаче не знам. Това е практически изнасилен 90 амперов от тойота (или лексус беше). Мисля че ще си влезе като у тях си на оригиналното захващане аз по това и го търсих. Единственото ми притеснение е дали мижавия трапецовиден ремък ще може да го върти, което при теб май не е проблем понеже до колкото помня ти беше с пистов.

Няк'ви 150-200лв май ми излезе, ама не помня точно, понеже и той си седи у кашона с лебедката. Покрай оригиналния няма много място за еквилибристики. Май ще се побере на магия.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X