Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Съвет за Daihatsu Terios

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Съвет за Daihatsu Terios

Здравейте /бъдещи/ колеги
    Пъров искам да се извиня, ако пускам темата не там където и мястото! А сега по същество. От доста време насам си мечтая да си купя някое СУВ-че. Най-накрая харесах Daihatsu Terios 1.3 от 1997г. Търсех малка количка която да повече време в града и по-малко по поляни /основно риба и от време на време някоя вила с по-лош терен/ Та след като вече по една или друга причина съм се спрял на Тerios ще Ви помоля за съвети при огледа на колата, покупката и въобще всичко което може да ми бъде полезно преди и след покупкта.
    Това което видях като информация не ми допада особено /не ми е достатъчно/, неща като - тясно е, друса, малко е и т.н.
    Конкретно колата на която съм се спрял е Daihatsu Terios 1.3 от 1997г на 90 000км /продавача се кълне/ има някакво касетофонче и ролбари /степенки и преден/ цената и е към 7 000лв.
    Ами мисля, че е това. Надявам се скоро да се присъединя към отбора

До: Съвет за Daihatsu Terios

Първоначално публикуван от TIAF Преглед на мнение
    Здравейте /бъдещи/ колеги
    Пъров искам да се извиня, ако пускам темата не там където и мястото! А сега по същество. От доста време насам си мечтая да си купя някое СУВ-че. Най-накрая харесах Daihatsu Terios 1.3 от 1997г. Търсех малка количка която да повече време в града и по-малко по поляни /основно риба и от време на време някоя вила с по-лош терен/ Та след като вече по една или друга причина съм се спрял на Тerios ще Ви помоля за съвети при огледа на колата, покупката и въобще всичко което може да ми бъде полезно преди и след покупкта.
    Това което видях като информация не ми допада особено /не ми е достатъчно/, неща като - тясно е, друса, малко е и т.н.
    Конкретно колата на която съм се спрял е Daihatsu Terios 1.3 от 1997г на 90 000км /продавача се кълне/ има някакво касетофонче и ролбари /степенки и преден/ цената и е към 7 000лв.
    Огледите - стандартното - дали работи всичко, дали има странни шумове, дали има неприятни ръжди....

Колицата е здрава, а частите сравнително скъпи, но пък рядко се налага да се купуват.

А преди покупката най-добре я закарай и в сервиз да я погледнат.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

За тия пари би си взел на същите години хонда CRV. Както си го описал типа каране просто ще е пъти /ама не знам колко много пъти/ по добрата кола.
      Ако не си търся трактор никога не гих взел Дайхатсу, има си много предимства ма не са в тази насока в която си описал.
      Е аз съм фен на хондите, имам и фероза ама хондата е религия.

Коментар

Май ще те посъдерат!?Вярно,че моята Фероза ми излезе горе-долу толкова и на същата възраст,но това беше когато още се плащаше мито.А и е Фероза!
        VENI-VIDI-VICI!

Коментар

Да си призная и на мен ми се струва скъпо. За тези пари намирам Фреелендър при това дизел / за мен е по-добре/ Общо взето искам нещо което да е до 2.0 куб. и до 99 к.с. Просто исках да получа мнения.
          Благодаря Ви.

Коментар

Чудя се какво ти харесва тогава в нея За тези пари не бих казал, че е като да нямаш избор. Както каза колегата Deian_g една Honda CRV е много по-удачен вариант. Поразрови се малко из обявите и ще видиш доста по-хубави решения. Успех!
            Седя и си мисля... по едно време усещам, че само седя...

Коментар

+1 за хондата, ще се изненадаш колко е маневрена, и как вози. За рибата и вилата ти трябва автомобил който има и багажно пространство. Така че погледни ги хондите. Погледни и HR-V. Terios ми се вижда някак тесен и с висок център на тежеста, ама това си е мое мнение
              -------Honda CR-V 128к.с.--------
              "Нищо не е толкова лошо, колкото изглежда !"

Коментар

Абе човека доиде да в фору за Дайхатсу да попита за Дайхатсу, а до сега ни едно менние за Даихатсу не е получил.
                Я се вземете в ръце

Коментар

Първоначално публикуван от Deian_g Преглед на мнение
                  Абе човека доиде да в фору за Дайхатсу да попита за Дайхатсу, а до сега ни едно менние за Даихатсу не е получил.
                  Я се вземете в ръце

Да гледам ли показателно за това Във форума на дайхатсо ми рекламират Honda. В интерес на истината първият варянт на CRV не и допада никак, карал съм.... и да много е приетен за каране и возия ама дизайна му е ..... извинявайте ама никак не ми харесва.

Моя грешка Хондата която съм карал e HR-V CR-v ми допада. Но има един проблем не искам джип над 100 к.с. и над 2000куб.
                  Последно редактирано от Чавдар (V93); 20-05-10, 13:36. Причина: Сливане на последователни публикации

Коментар

айде едно мнение и от мен . Жена ми кара териос от 2006 , взехме го на 170 000 , сега е на 250 000. За града е незаменим . Багажното пространство е учудващо голямо. Зимата - никакви проблеми. Добър просвет . Разход 9-10 на сто. Досега по него съм сменил (освен стандартните масла )- тампони и биалетки (съвсем в началото) , съединител , радиатор , ремък и ролки , накладки. Ако имаш конкретни въпроси - питай
                    Daihatsu Terios ,Hyundai SF Classic, Suzuki Vitara Classic , Honda MTX 80 , ATV 200 cc (китайче) ,LZ4GG , GPS
                    [url=http://my.flightmemory.com/pepsii][img]http://my.flightmemory.com/banner/pepsii.gif[/img][/url]

Коментар

Моя грешка Хондата която съм карал e HR-V CR-v ми допада. Но има един проблем не искам джип над 100 к.с. и над 2000куб.
                      В това отношение си прав, данъка е много по висок от на дайхатсотата. Имам ги и двете, хондата е към 300 до колкото си спомням а даихатсуто към 50лв.
                      Като разход са едни и същи /аз и двете ги карам на газ/

Коментар

CR-V-то като че ли е по-добре, но измежду HR-V и Териос, бих избрал териоса.

Моите 5 стотинки.
                        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

колега след стандартния преглет ако няма забележки ( може дребни ) вземаи,аз карам такава служебна много сьм доволен и като разхот на бензин,проходимост зимата и здравина мотора е много здрав на нашето зверско каране на работа капка не барва маслото и мисля че е на тойота ,ако не е прегряван разбира се или друго да му се е случило.Ходовата част е много здрава и зимата в снега много добре се държи ако има хубави гуми разбира се

Коментар

Аз карам от година и нещо такова чудо а съм 187см. .Вярно е че го взех на жена ми, но така ми хареса, че повечето аз го карам. За мен е тесничко,особено първите пъти бая тесно,но вече не ми прави впечатление това. За градско просто няма като него маневрено. Страшно му се кефа. За гората крачолим коловозите от големите дджипки без никакъв проблем. Отиваш в ляво или дясно и минаваш без кал дори. До гърция ходих два пъти и го засечох на разход малко над 7/100,но от време на време и климатика работеше. Градско 10 ,зимата 11. Данък 45лв. На мотора Ямаха хтз-750 ми е 75лв. Застраховката ми 127лв.,а на пежото-партнер 168лв. От трите икономически виждаш кое е най добре. Влез в темите на Даихатсу-териус,те са малко,защото са по малко на брой от другите си съименници,но и по нови и по здрави. За частите колегите много,много не са прави. Има ги и не са скъпи /спрямо другите/,дори оригинални. Ако се разровиш в мойте линкове ще видиш някои цени. Мойто е 99г. на 108 000км. За Хондите,колегите да си ги пратят в други постове и теми. За тия пари може да ти кажат примерно по новичкия модел след 2001год.,защото е с двигателчето на Тойота Ярис и е малко по мощно. Колега ако ти харесва и ти е на сърце взимай. Аз вече съм пристрастен малко,но това е от мен.

Коментар

От: До: Съвет за Daihatsu Terios

Териоса има ли бързи ,бавни ,някъкви блокажи?А обикновенна газова става ли?
                              CRV 1998г 128кс

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X