Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Колеги, и аз си взех тази седмица японско чудо

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Колеги, и аз си взех тази седмица японско чудо

Колеги, щастлив съм, че и аз си взех Дайхатцу Фероза 91г.тази седмица. Малко джипче е,но имах субару легаси и бях страшно доволен от него.Имам питане тъй като съм лаик по джиповете. Влючването на 4х4 ми е автоматично, на предния мост няма превключвател. При изключването му/разбира се при спряло положение/, трябва ли да се върна назад, както е стандартно при всички японски джипове. Предварително благодаря
    Бизнеса е проста работа, ама не е за прости хора !!!

До: Колеги, и аз си взех тази седмица япоско чудо

Ако си с автоматични хъбове-трябва.На капачката обикновенно си пише-AUTO.
    088пет722пет99
    http://www.hydropompi.com/

Коментар

Честито колега за всеки случай е добре да дадеш назад ,но все пак като я покараш ще свикнеш на шумовете когато не откопчал хъбът се чува леко щракане .

Коментар

Честито и със здраве!Вероятно хъбове-автоматични?Спираш;два-три метра назад и трътваш отново-готово!Успех!
        VENI-VIDI-VICI!

Коментар

До: Колеги, и аз си взех тази седмица японско чудо

Колега, честито и от мен.И аз имам подобен въпрос като твоя.Моята Фероза е с автоматични хъбове, бързи и бавни скорости.Предишния собственик на колата ми каза, че само когато съм карал на бавни и мина на 2Н, само тогава трябва да дам назад.Питах човек които също кара Фероза и той ми каза само ако съм карал на 4L , тогава давам назад, за да отцепя хъбовете. Но засега винаги когато съм бил на 4х4 - дали 4H или 4L и мина 2Н давам назад.Ще съм радвам да ме осветлите по темата.

Коментар

Дали си на бързи или бавни, щом включиш 4Х4 от раздатката, се подава въртящ момент към предния мост и хъбовете се включват.
            Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Първоначално публикуван от TigerHunter Преглед на мнение
              Дали си на бързи или бавни, щом включиш 4Х4 от раздатката, се подава въртящ момент към предния мост и хъбовете се включват.
              ...Което ще рече,че трябва и да се изключат...
              VENI-VIDI-VICI!

Коментар

Мерси за пояснението.

Коментар

благодаря на всички, просто бях командировка и без НЕТ, днес оггледах обстойно джипката отдолу на канал и установих три неща.
                  1- левия преден амортисьор е потекъл яко
                  2- раздагъчната кутия двата семеринга сълзят, не видях никъде пробка за да долея.
                  3- ресьорите и предния и задния са омекнали почти равни.
                  та тава е приятели и блг за съветите. сега чета яко дискусиите във форума и ако имам въпроси ще ги споделя с Вас.
                  интересува ме следното. откъде да купя нови семеринги и амортисьори, гледам ,че са електрически.
                  блгодаря за вниманието

Коментар

Привет,
                    за раздатката може да не тече от семерингите а от едни тапи на карданите. А ако имаш “преден“ ресор, значи не караш фероза а нещо друго. Ферозата отпред е на торсиони. Може да качиш малко снимки на колата.
                    Оператор на италиански реактивен жребец

Коментар

Честито, колега! Да си я караш със здраве и да имаш много късмет
                      За магазини за авточасти има много, не си споменал от къде си, за да помогнем (напиши си в профила от къде си). Като за начало можеш да пробваш с тези

П.П.1 Да не би да имаш Роки, а не фероза?
                      П.П.2 Качи някоя снимка да се похвалиш.

Поздрави.

Коментар

извинявай торсион е. От София съм, та за амортисьорите, вече питах, сменят се двата, ,но ми е интересно за раздатъчната кутия, опред има нещо като метална обшифка, не съм я махал, но ще се наложи. Колега, въпроса ми е откъде да си поръчам тия тапи.но май ще се наложи да чета още бая, ама няма време

Коментар

блг. Мариянда, за евро007, там имам приятел от студ. години и наистина много ми помага Моччил се казва.,ще му звънна да го попитам за тия тапи, но първо ще махна капачките и ще огледам внимателно. Таксиметров щофьор ми каза да си взема , американски добавки за скоростна купия и диф. и раздатъчна кутия. трябва да вида цените първо и ще Ви кажа. бил страшно доволен, махала виенето на Нива, за добавката става на въпрос.

Коментар

това е джипката, бях на Лозенския манастир и след това на връх Полувраг, Справи се нерероятно.
                            Прикачени файлове

Коментар

За тапите ще те разочаровам- не се намират. Моите се мъчиха нещо да ги заваряват, ама се получи само на задния кардан, а отпред продължава да си капе. Карам го на доливане на масло в раздтката.
                              Оператор на италиански реактивен жребец

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X