Обява

Свий
Няма добавени обяви.

От карбуратор към инжекцион

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От карбуратор към инжекцион

От донора ми остана цялата инжекционна система. Не е първа младост, но работи.

Та при наличето на цяла работеща инжекционна система взех да мисля как в близките 4 месеца да си я монитрам вместо карбуратора. Тъй като помпата е доста ръждясала, електрическите инсталации нямат много общо, ще трябва здраво ТНТМ. Все още се чудя дали да слагам цялата система или само колектора.

Та в този ред на мисли възникнаха няколко въпроса:
    - от къде да си купя гарнитура за колекторите (входящ и изходящ), старите се разпадат бодро;
    - инжекциона управлява ли празния ход? Стъпков мотор не видях да има. Вакуумно ли се регулира?
    - ще имам ли празен ход на газ без компютър?
    Аз не вярвам в чудеса!
    Разчитам на тях!

До: От карбуратор към инжекцион

Първоначално публикуван от Иван Горчев Преглед на мнение
    Та в този ред на мисли възникнаха няколко въпроса:
    - от къде да си купя гарнитура за колекторите (входящ и изходящ), старите се разпадат бодро;
    - инжекциона управлява ли празния ход? Стъпков мотор не видях да има. Вакуумно ли се регулира?
    - ще имам ли празен ход на газ без компютър?
    Не управлява празния ход. Има една система в дроселовата клапа която при загряване затваря един баипас за въздуха. Погледни в ръководството Section EF - EFI System.pdf страница EF-106.
    Празен ход ще си има защото тази система се влияе от загряването на антифриза.

Коментар

Какъв ти е проблема че , се решаваш на тази гимнастика .Карай с карборатора , и той не е прост ное заменяем .

Коментар

Първоначално публикуван от kiricov Преглед на мнение
        ... и той не е прост ное заменяем .
        При положение, че намериш здрав такъв на старо...
        Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Първоначално публикуван от Иван Горчев Преглед на мнение
          .... взех да мисля как в близките 4 месеца да си я монитрам вместо карбуратор...
          Де не шашави се с глупости няма да получиш някакви съществени предимства в дългосрочен план от операцията с инжекциона, карай си газовия карбуратор и си свиркай....и на Л.С. ми прати телефона на брат ти, че при него има една стълба която ми трябва
          0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Първоначално публикуван от дядо владо Преглед на мнение
            Де не шашави се с глупости няма да получиш някакви съществени предимства в дългосрочен план от операцията с инжекциона, карай си газовия карбуратор и си свиркай....и на Л.С. ми прати телефона на брат ти, че при него има една стълба която ми трябва
            Едно съществено според мен предимство са 10-те кончета отгоре, пропорционално и във въртящия момент.

Това обаче ако се кара на газ, с обикновено газово, няма значение, понеже там не играе нищо от инжекциона.
            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Гимнастиката смятам да я правя поради следните причини:

- карбуратора ми тече то всякъде. В Италия е каран само на газ незнам колко време, разсъхнал се е и на бензин не може да се кара въобще;
              - бъзика ми се автоматичния смукач;
              - инжекциона е цял колектор, има една гарнитура към главата и фланец за маркуча за въздух. Няма да се налагат някакви диви гимнастики за да го изолирам и да сложа шнорхел;

В последствие разплитайки инслатацията може и на безнин да го подкарам, 100% ще работи по-добре от проблемен карбуратор
              Аз не вярвам в чудеса!
              Разчитам на тях!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
              X