Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпрос,а може би проблем?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Въпрос,а може би проблем?

От близодве години съм с обикновена газова уредба.Още при слагането имаше следния "феномен":по някое време,по време на движение ,светваше индикатора на компа.След известно време угасваше сам и т.н.Беше ми обяснено,че се трупат грешки и следва саморесетване.От вчера си свети ,без значение дали съм на бензин,ли на газ.Нямам никакви проблеми-пали,минава автоматично от бензин на газ,върви си много добре.Да,ама свети.Незнам защо и дали е проблем.Не съм много вещ в тестването и електрониката.Идва ми на ум само ламбда-сондата.Ако някой има идея,моля да ми светне!
    Всъщност не съм имал тези дни дълъг път,да видя дали ще угасне,но все пак-свети и на бензин?
    Последно редактирано от dit_dh; 12-04-10, 18:24.
    VENI-VIDI-VICI!

До: Въпрос,а може би проблем?

Ами най-лесното е по методиката, описана в темата за вкарване в сервизен режим. Сам ще си каже каква му е болката.

Иначе и на мен ми хрумва за ламбда сонда.
    Аз не вярвам в чудеса!
    Разчитам на тях!

Коментар

Тй де,ама трябва да бъзикам по буксите около акумулатора,пък не ми се ще...
      VENI-VIDI-VICI!

Коментар

Да ти кажа, аз не съм го правил това упражнение, но пък не ми се вижда толкова страшно. Вероятно (не съм сигурен, но провери) в наръчника има описано някакъв вариант за замерване на ламбда сондата. Така поне ще разсееш съмненията в тази насока.
        Поздрави!
        Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Ще опитам
          VENI-VIDI-VICI!

Коментар

Първоначално публикуван от dit_dh Преглед на мнение
            От близодве години съм с обикновена газова уредба.Още при слагането имаше следния "феномен":по някое време,по време на движение ,светваше индикатора на компа.След известно време угасваше сам и т.н.Беше ми обяснено,че се трупат грешки и следва саморесетване.От вчера си свети ,без значение дали съм на бензин,ли на газ.Нямам никакви проблеми-пали,минава автоматично от бензин на газ,върви си много добре.Да,ама свети.Незнам защо и дали е проблем.Не съм много вещ в тестването и електрониката.Идва ми на ум само ламбда-сондата.Ако някой има идея,моля да ми светне!
            Всъщност не съм имал тези дни дълъг път,да видя дали ще угасне,но все пак-свети и на бензин?
            На колегата spoko хондата е с обикновенна газова уредба трета година и индикатора си свети постоянно,
            независимо на какво кара.Така,че не се притеснявай.Това е мое мнение.
            0осем9осем7шест0осем7едно
            Миро

Коментар

До плюса на акумулатора има два предпазителя-30 и 40 А.Видяха ми се омазани.Свалих ги,изтрих ги,почистих им куплунзите и ги сложих."Чекването" угасна!?
              VENI-VIDI-VICI!

Коментар

Идеално, че си я оправил. Но, само да споделя, че на мен на лекия автомобил от както ми е сложена конвекционалната метанова уредба лампичката на компа ми светка когато си иска. Компа найстина трупа някакви грешки и гогато е студено сутрин на бензин работи като без автом. смукач, но като махна клемата за пет минути или покарам десетина километра на бензин всичко се изчиства.
                Това което обичам да правя или не се харесва на жена ми или е забранено със закон

Коментар

Колега в момента в които мина на газ,тази лампичка почва да ми вади очите и не спира докато не мина на бензин. Зимата мълчеше сутрин,палех на бензин,но при минаване на газ се материализираше отново. Т.е. компа успява да почисти натрупаните грешки-според мен

Коментар

Първоначално публикуван от ipivo Преглед на мнение
                    Колега в момента в които мина на газ,тази лампичка почва да ми вади очите и не спира докато не мина на бензин. Зимата мълчеше сутрин,палех на бензин,но при минаване на газ се материализираше отново. Т.е. компа успява да почисти натрупаните грешки-според мен
                    Някъде бях описал как е при мен,а именно:Тръгвам и карам на газ-не свети.Като покарам десетина километра-светва.След известно време/не съм мерил колко/ -угасва.И така -периодично.Абе цветомузика.Но не е на много къси интервали,така че "не вади очи".
                    VENI-VIDI-VICI!

Коментар

Може въздушния филтър да е за смяна.
                      Кия Спортидж 2000тди
                      Всеки шут отзад-е крачка на пред

Коментар

Някъде бях описал как е при мен,а именно:Тръгвам и карам на газ-не свети.Като покарам десетина километра-светва.След известно време/не съм мерил колко/ -угасва.И така -периодично.Абе цветомузика.Но не е на много къси интервали,така че "не вади очи".
                        Няколко въпроса:
                        1) Имаш ли представа имаш ли ламбда емулатор /симулатор/?
                        2) Имаш ли представа имаш ли емулатор /симулатор/ за дюзите?
                        3) Като минеш на газ изключва ли ти се бензиновата помпа?
                        Предполагам, че компа трупа грешки от това, че не работят дюзите, може би и от ламда сондата.

Коментар

Със сигурност нямам емулатор.При работа на газ помпата работи.За емулатора майстори смята,че е излишен.
                          VENI-VIDI-VICI!

Коментар

Със сигурност нямам емулатор.При работа на газ помпата работи.За емулатора майстори смята,че е излишен.
                            За работата на двигателя на газ е излишен наистина. Обаче не набива грешки и не свети чек-лампата. Аз навъртях на моята около 50 000км. на газ и никога не ми е светвала. С емулатор съм.

Коментар

На джипката ми няма емулатор, и нямам никакви проблеми с лампикката. Но, на автомобила ми (Пежо-406) има емулатор и лампичката пак си светва през 5/10 км.
                              Това което обичам да правя или не се харесва на жена ми или е забранено със закон

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X