Здравеите,четох темата на Кар Тест за смяната на лагерите на предния мост и реших и аз да си ги подменя.Тои пише че има 2 иглени лагера между полуоската и оста ,но при мен няма никаде иглени лагери ,гледах и в техническата информация на Роки но и там не се виждат.Ако някои има идея каде точно са тези иглени лагери да обясни подробно .
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Иглени лагери преден мост Роки
Свий
X
-
До: Иглени лагери преден мост Роки
Има иглени лагери , лежат в основата на самото каре .Най-вероятно няма да намериш нови.Правил съм запитване и в чужбина , не можах да си намеря.Замених ги с бронзови втулки , хубаво е да им се направят каналчета за да минава греста при движение. Сложили сме такива на 2 Рокита ( моето е така втора година) и няма проблеми.Решението е при стругаря.
Коментар
-
Легери има .......
Трябва да има минимален луфт нагоре-надолу.
Пламен е описал къде се намират!
Другото е втулката за аксиалния луфт. Моята я правих от бронз при стругар.
Идеята е като хванеш с ръка карето ...... да има минимален ход навътре - навън. Под 1 мм. е реално.Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "
Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."
Коментар
-
Да видим дали съм разбрал правилно,значи игления лагер се намира в края на ръкава кдето излиза полуоската (лагер,семерина ,каре) така ли е ? На мен ми се вижда наи логично там да е понеже дългата полуоска там ми беше наранена от удари в ръкава и е носих на прахово наваряване и после на струг ,а и на самия ръкав ми се вижда нещо като черупка но несъм сигурен и ме е страх бия да не повредя ръкава.Затова искам да съм сигурен .Също Пламен дали точно затова място има впредвид за бронзова втулка и с какви хлабини да е оставя.
Коментар
-
Там ще смениш само семеринга, той свършва точно заради умрелия иглен лагер. От ръкава на моста ( сферата) се подава малка част от полуоската.Там се слага карето ( след самата ябълка на карето ,започва ос която стига до хъба).В основата на тази ос стои игления лагер(бронзова втулка). Сменяш всичко наред ,и честито. Има един магазин във Варна ,където мога да ти взема евтино лагерите и семерингите. Ако не ги намериш при вас - 0897844551
Коментар
-
Благодаря за съдеиствието,сега разбрах каде стоят тези иглени лагери.
Купил съм си всички останали лагери и семерини ,само иглените несъм защото незнам какви са ,ако някои им знае номера може да помогне ако не ще меря размера и по него ,а и се замислям дали да не бъдат бронзови втулки.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар