Колеги Ферозата е карбуратор,имам и газова-обикновена с вакуумен изпарител,но винаги паля на бензин след това преминавам на газ.Зареждам 95 и слагам и добавка за бензин,двигателя работи равномерно,държи 1200 оборота,центровка,кабели,свещи,горивна смес -всичко е проверено.Забелязах две-три сутрини черни сажди по белия сняг от ауспуха.После един комшия ми каза ,че Ферозата пуше отзад с черен дим.Разследвах и разбрах,че това го прави само на бензин.Моля споделете опит и предложете решение.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Повишена димност при работа на бензин.
Свий
X
-
До: Повишена димност при работа на бензин.
Ами, нормално е, според мен..... Нали палиш на студено? За да се запали цялата тази уйдурма при студено време - се образува преобогатена смес.... Какво очакваш? Преобогатена смес не може да изгаря напълно, от там сажди.....Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ
-
Първоначално публикуван от Злой Преглед на мнениеАми, нормално е, според мен..... Нали палиш на студено? За да се запали цялата тази уйдурма при студено време - се образува преобогатена смес.... Какво очакваш? Преобогатена смес не може да изгаря напълно, от там сажди.....МБ124 200Д седан 5 скорости 88 год. МБ 124 Е300Д Т 24 в 93 год. ОПЕЛ ФРОНТЕРА А ДБ 2,8ТДИ 95год. Не е проблем че човек е смъртен,проблема е че е внезапно смъртен!
Коментар
-
Прежали няколко лева ... Покарай един-два дни само на бензин, после сподели наблюденията....Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ
Коментар
-
1. Пали на газ. По-добър краен резултат.
2. Димността е от много богата смес. Или от смукача има какво да се желае, или е запушено нещо в карбуратора. В някакви рамки обаче е нормално.
Причина за преобогатяването на сместа може да е и газ, натрупана сутрин в изпарителя - поради изпускащ клапан или по други причини.
Коментар
-
Първоначално публикуван от Иван Горчев Преглед на мнениеПоради подобни терзания от 2 години карам само на газ. Следвам плътно идеята на Ясен с каране само на газ
За мен ако Ферозата не работи на газ не трябва да се караМБ124 200Д седан 5 скорости 88 год. МБ 124 Е300Д Т 24 в 93 год. ОПЕЛ ФРОНТЕРА А ДБ 2,8ТДИ 95год. Не е проблем че човек е смъртен,проблема е че е внезапно смъртен!
Коментар
-
Първоначално публикуван от Georgi Rudy Преглед на мнениеПич я и спри Контрабантният бензин и сипи на бензиностанцията да видиш дали не е от него.
Друго ми прави впечатление
постояно ли ти държи 1200 оборота
на мен държи тези само докато загрее след това пада - пада - пада
много.МБ124 200Д седан 5 скорости 88 год. МБ 124 Е300Д Т 24 в 93 год. ОПЕЛ ФРОНТЕРА А ДБ 2,8ТДИ 95год. Не е проблем че човек е смъртен,проблема е че е внезапно смъртен!
Коментар
-
Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнениеЕ, богата смес, центровка за газ... Ако си сложил и свещи като за газ...МБ124 200Д седан 5 скорости 88 год. МБ 124 Е300Д Т 24 в 93 год. ОПЕЛ ФРОНТЕРА А ДБ 2,8ТДИ 95год. Не е проблем че човек е смъртен,проблема е че е внезапно смъртен!
Коментар
-
Опитай първо да откачиш газта тотално. Например стисни там разните му маркучета с нещо, и опитай така, ама на другия ден. Да не би Ясен с теорията за изпускащ клапан за газ да се окаже прав, пък после ще мислим за останалото.
Карбураторджия за съжаление не мога да препоръчам. Последния, при който ходих със самарата си вече не е там, където беше.
...пък и ако иначе харчи нормално, кво ти пука за селските забележки? Тегли им една "селска дългосвиреща", и си карай.Последно редактирано от sparkybg; 15-02-10, 16:07.Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Коментар
-
Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнениеОпитай първо да откачиш газта тотално. Например стисни там разните му маркучета с нещо, и опитай така, ама на другия ден. Да не би Ясен с теорията за изпускащ клапан за газ да се окаже прав, пък после ще мислим за останалото.
Карбураторджия за съжаление не мога да препоръчам. Последния, при който ходих със самарата си вече не е там, където беше.
...пък и ако иначе харчи нормално, кво ти пука за селските забележки? Тегли им една "селска дългосвиреща", и си карай.МБ124 200Д седан 5 скорости 88 год. МБ 124 Е300Д Т 24 в 93 год. ОПЕЛ ФРОНТЕРА А ДБ 2,8ТДИ 95год. Не е проблем че човек е смъртен,проблема е че е внезапно смъртен!
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар