Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Повишена димност при работа на бензин.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Повишена димност при работа на бензин.

Колеги Ферозата е карбуратор,имам и газова-обикновена с вакуумен изпарител,но винаги паля на бензин след това преминавам на газ.Зареждам 95 и слагам и добавка за бензин,двигателя работи равномерно,държи 1200 оборота,центровка,кабели,свещи,горивна смес -всичко е проверено.Забелязах две-три сутрини черни сажди по белия сняг от ауспуха.После един комшия ми каза ,че Ферозата пуше отзад с черен дим.Разследвах и разбрах,че това го прави само на бензин.Моля споделете опит и предложете решение.
    МБ124 200Д седан 5 скорости 88 год. МБ 124 Е300Д Т 24 в 93 год. ОПЕЛ ФРОНТЕРА А ДБ 2,8ТДИ 95год. Не е проблем че човек е смъртен,проблема е че е внезапно смъртен!

До: Повишена димност при работа на бензин.

Ами, нормално е, според мен..... Нали палиш на студено? За да се запали цялата тази уйдурма при студено време - се образува преобогатена смес.... Какво очакваш? Преобогатена смес не може да изгаря напълно, от там сажди.....
    Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
    Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

Коментар

Първоначално публикуван от Злой Преглед на мнение
      Ами, нормално е, според мен..... Нали палиш на студено? За да се запали цялата тази уйдурма при студено време - се образува преобогатена смес.... Какво очакваш? Преобогатена смес не може да изгаря напълно, от там сажди.....
      Е, имал съм и други бензинови таралясници-Москвич,Уаз,Нива ,Лада 1600-всички с газови уредби,ама такива дизелови сажди не са пърдяли,а камо ли дим.Бих бил съгласен ,щото нагаря малко масълце,но ако го прави и на газ.Странното е че е само на бензин.
      МБ124 200Д седан 5 скорости 88 год. МБ 124 Е300Д Т 24 в 93 год. ОПЕЛ ФРОНТЕРА А ДБ 2,8ТДИ 95год. Не е проблем че човек е смъртен,проблема е че е внезапно смъртен!

Коментар

Прежали няколко лева ... Покарай един-два дни само на бензин, после сподели наблюденията....
        Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
        Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

Коментар

1. Пали на газ. По-добър краен резултат.
          2. Димността е от много богата смес. Или от смукача има какво да се желае, или е запушено нещо в карбуратора. В някакви рамки обаче е нормално.

Причина за преобогатяването на сместа може да е и газ, натрупана сутрин в изпарителя - поради изпускащ клапан или по други причини.

Коментар

По-добре послушай Злой, покарай на бензин няколко дена.
            Помогни си сам,за да могат и другите да ти помогнат.
            АСК Ален Мак

Коментар

Поради подобни терзания от 2 години карам само на газ. Следвам плътно идеята на Ясен с каране само на газ

За мен ако Ферозата не работи на газ не трябва да се кара
              Аз не вярвам в чудеса!
              Разчитам на тях!

Коментар

Първоначално публикуван от Иван Горчев Преглед на мнение
                Поради подобни терзания от 2 години карам само на газ. Следвам плътно идеята на Ясен с каране само на газ

За мен ако Ферозата не работи на газ не трябва да се кара
                То и аз карам приоритетно на газ,но отвреме на време пада малко бензин контрабанда и трябва да се гори.Отделно не върви някой селски клюкар да ти прави забележка ,че колата ти пуши като дизел.На мен не ми пука особено но реших да споделя.Явно сложния вакуумен карбуратор има проблем със смесообразуването,отделно бензините са калпави и съм по -спокоен че и други имат подобен проблем.Така че ще караме така.

Коментар

Пич я и спри Контрабантният бензин и сипи на бензиностанцията да видиш дали не е от него.
                  Друго ми прави впечатление
                  постояно ли ти държи 1200 оборота
                  на мен държи тези само докато загрее след това пада - пада - пада
                  много.

Коментар

Първоначално публикуван от Georgi Rudy Преглед на мнение
                    Пич я и спри Контрабантният бензин и сипи на бензиностанцията да видиш дали не е от него.
                    Друго ми прави впечатление
                    постояно ли ти държи 1200 оборота
                    на мен държи тези само докато загрее след това пада - пада - пада
                    много.
                    Може би не си разбрал но 1200 държи като я запаля,после пада на 850.Версията с неработещ авт.смукач,респ заслон на първа камера я отхвърлих преди да споделя с вас.Работи.По отношение на контрабандата -при нас и двата вида идват от един и същ бензиновоз.

Коментар

Е, богата смес, центровка за газ... Ако си сложил и свещи като за газ...
                      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                        Е, богата смес, центровка за газ... Ако си сложил и свещи като за газ...
                        Спарки кажи кой да ми направи сместа.Като отида на елкон и гледат карбуратора като голям камък-един майстор даже каза ,че били много хубави докато се развалели,вярно че центровката я направих повече на газ 5-6 градуса/по книга 3 плюс/минус 2/,а иначе NGK-то не съм го пипал както я купих.

Коментар

Опитай първо да откачиш газта тотално. Например стисни там разните му маркучета с нещо, и опитай така, ама на другия ден. Да не би Ясен с теорията за изпускащ клапан за газ да се окаже прав, пък после ще мислим за останалото.

Карбураторджия за съжаление не мога да препоръчам. Последния, при който ходих със самарата си вече не е там, където беше.

...пък и ако иначе харчи нормално, кво ти пука за селските забележки? Тегли им една "селска дългосвиреща", и си карай.
                          Последно редактирано от sparkybg; 15-02-10, 16:07.
                          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                            Опитай първо да откачиш газта тотално. Например стисни там разните му маркучета с нещо, и опитай така, ама на другия ден. Да не би Ясен с теорията за изпускащ клапан за газ да се окаже прав, пък после ще мислим за останалото.

Карбураторджия за съжаление не мога да препоръчам. Последния, при който ходих със самарата си вече не е там, където беше.

...пък и ако иначе харчи нормално, кво ти пука за селските забележки? Тегли им една "селска дългосвиреща", и си карай.
                            Имаше един електромагнитен чарк,който пускаше газ принудително и се ползва при студено време за обогатяване като при мене пускаше постоянно.В резултат -отиде в историята.Това се случи преди време.За харчене в това ''жарко''време ,на къси разстояния,какво да кажа нагаря даже до 20/100 газ.Този разход не ме притеснява ,защото я ползвам и на място и при екстремални условия.По отношение на дългосвирещите ,а ги пускам шорт,ама люти.

Коментар

Не на газ бре. На бензин как харчи? Газта не е миродавна - на нея сажди нямаш, и настройките на карбуратора не играят.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X