Гледам продават Витарови джанти 16'',че си мисля ако курдисаме Феро на тях какво ще постигнем.Ще има по-комфортен лифт(ще облекчим торсионите на табуретката) и по-голям клирънс.Знам ,че си противореча но и други модели карат два стандарта.Другата дилема е ще се събират ли без рязане на калници.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Да качим Ферозата на 16 цолови джанти?
Свий
X
-
До: Да качим Ферозата на 16 цолови джанти?
Първоначално публикуван от mihov_1969 Преглед на мнениеГледам продават Витарови джанти 16'',че си мисля ако курдисаме Феро на тях какво ще постигнем.Ще има по-комфортен лифт(ще облекчим торсионите на табуретката) и по-голям клирънс.Знам ,че си противореча но и други модели карат два стандарта.Другата дилема е ще се събират ли без рязане на калници.
-
Ефекта ще е нулев откъм клиренс.Увеличаваш диаметъра на джантата,но намаляваш този на гумата.Ако искаш да я вдигнеш с гуми,и 15-ки ще ти свършат работа.Но тогава хващаш флекса задължително.Между другото,и при по-високи 16-ки,пак флекс.Абе.....ще се вкараш в един филм...!088пет722пет99
http://www.hydropompi.com/
Коментар
-
Първоначално публикуван от REGULATOR Преглед на мнениеЕфекта ще е нулев откъм клиренс.Увеличаваш диаметъра на джантата,но намаляваш този на гумата.Ако искаш да я вдигнеш с гуми,и 15-ки ще ти свършат работа.Но тогава хващаш флекса задължително.Между другото,и при по-високи 16-ки,пак флекс.Абе.....ще се вкараш в един филм...!Без флекс.
Ако иска повече от това да увеличава клирънса, тогава вече са филми
Коментар
-
Първоначално публикуван от marlqnda Преглед на мнениеЕ аз съм с 235/75/15 опират леко предните при пълен завой, но не е фатално - връщаш 2 градуса да не опира и готовоБез флекс.
Ако иска повече от това да увеличава клирънса, тогава вече са филми
Че и аз съм с този размер, но нямам подобни оплаквания. Дори и при кълчене.
Или не си натягала торсионите?Your conscience is all you can take to your grave.
Коментар
-
Първоначално публикуван от TigerHunter Преглед на мнениеКъде опира , Марианче!?
Че и аз съм с този размер, но нямам подобни оплаквания. Дори и при кълчене.
Или не си натягала торсионите?
Коментар
-
Първоначално публикуван от marlqnda Преглед на мнениеЕ аз съм с 235/75/15 опират леко предните при пълен завой, но не е фатално - връщаш 2 градуса да не опира и готовоБез флекс.
088пет722пет99
http://www.hydropompi.com/
Коментар
-
Първоначално публикуван от REGULATOR Преглед на мнениеМарианче,ако опира само едната,си за при мене! Има лечение,обади се ако искаш.....да те излекуваме!Но в момента немога да ги натегна. Ресори, ухо и други там дреболийки. Почивка малко де
Коментар
-
Скоро попаднах на това Зверче но нямах в мен фото да го позаснема и го направих с телефона затова ви се извинявам за качеството.
Пича не помня с какви гуми бе но изглеждаха адски големи. (Май бяха Кайманки)
А аз си мислех че съм го повдигнал достатъчно.
Този фен ме удари в замята.
Разликата се вижда и с просто Око
Коментар
-
Не са каймани това.
А предимството, при един и същ размер гуми, на 16-ките пред 15-ките е че ако джантите са читави, то върху 16-ките има по-малко гума, съответно по-лесно балансиране. Това е предимство на асфалт, обаче в гората не съвсем, поне при по-малките размери гуми.Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Коментар
-
Може би не бях разбран(най вероятно заради слабостта ми за изразяване),но мисълта ми е лифт на Фероза с по-големи джанти,т.е.размера и съотношенията на гумата височина и широчина остават константа,напр 195/80.При тава положение конфигуратора за гуми показва-повдигане 2.5 см при16'' и намалено показание на спидометъра 96км/ч при16'' ,а 100км/ч при 15''.Има ли смисъл въобще да се прави и/или ако се комбинира с Body lift.МБ124 200Д седан 5 скорости 88 год. МБ 124 Е300Д Т 24 в 93 год. ОПЕЛ ФРОНТЕРА А ДБ 2,8ТДИ 95год. Не е проблем че човек е смъртен,проблема е че е внезапно смъртен!
- 1 like
Коментар
-
Body lift за оригиналния размер гуми няма смисъл.
195/80/15 е с диаметър 693мм или 27.3 инча.
195/80/16 е с диаметър 718мм или 28.3 инча.
Повишението в клиренса ще е половин инч, или 13мм.
235/75/15 е с диаметър 733.5мм или 28.9 инча, а се побира без body lift.
Накратко body lift-a няма да ти донесе нищо повече от повишена нестабилност. От него има смисъл когато се изчерпа всичко друго като опции, когато искаш да побереш по-голями гуми, които при сгънато положение на окачването опират някъде по купето.Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Коментар
-
Пичове
вижте ги само тези гуми
Последно редактирано от Georgi Rudy; 12-02-10, 15:24.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар