Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Да качим Ферозата на 16 цолови джанти?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Да качим Ферозата на 16 цолови джанти?

Гледам продават Витарови джанти 16'',че си мисля ако курдисаме Феро на тях какво ще постигнем.Ще има по-комфортен лифт(ще облекчим торсионите на табуретката) и по-голям клирънс.Знам ,че си противореча но и други модели карат два стандарта.Другата дилема е ще се събират ли без рязане на калници.
    МБ124 200Д седан 5 скорости 88 год. МБ 124 Е300Д Т 24 в 93 год. ОПЕЛ ФРОНТЕРА А ДБ 2,8ТДИ 95год. Не е проблем че човек е смъртен,проблема е че е внезапно смъртен!

До: Да качим Ферозата на 16 цолови джанти?

Първоначално публикуван от mihov_1969 Преглед на мнение
    Гледам продават Витарови джанти 16'',че си мисля ако курдисаме Феро на тях какво ще постигнем.Ще има по-комфортен лифт(ще облекчим торсионите на табуретката) и по-голям клирънс.Знам ,че си противореча но и други модели карат два стандарта.Другата дилема е ще се събират ли без рязане на калници.
    Tия въпроси не зависят ли от размера на гумите?

Коментар

Ефекта ще е нулев откъм клиренс.Увеличаваш диаметъра на джантата,но намаляваш този на гумата.Ако искаш да я вдигнеш с гуми,и 15-ки ще ти свършат работа.Но тогава хващаш флекса задължително.Между другото,и при по-високи 16-ки,пак флекс.Абе.....ще се вкараш в един филм...!
      088пет722пет99
      http://www.hydropompi.com/

Коментар

Първоначално публикуван от REGULATOR Преглед на мнение
        Ефекта ще е нулев откъм клиренс.Увеличаваш диаметъра на джантата,но намаляваш този на гумата.Ако искаш да я вдигнеш с гуми,и 15-ки ще ти свършат работа.Но тогава хващаш флекса задължително.Между другото,и при по-високи 16-ки,пак флекс.Абе.....ще се вкараш в един филм...!
        Е аз съм с 235/75/15 опират леко предните при пълен завой, но не е фатално - връщаш 2 градуса да не опира и готово Без флекс.
        Ако иска повече от това да увеличава клирънса, тогава вече са филми

Коментар

Готиното на 16" е, че има един чуден размер 235/85 R16
          Които са има-няма 7 сантима по-високи от 235/75 R15.

Как ще се отрази това на моторетката, дифовете и скоростите обаче е друга тема.
          Аз не вярвам в чудеса!
          Разчитам на тях!

Коментар

Първоначално публикуван от marlqnda Преглед на мнение
            Е аз съм с 235/75/15 опират леко предните при пълен завой, но не е фатално - връщаш 2 градуса да не опира и готово Без флекс.
            Ако иска повече от това да увеличава клирънса, тогава вече са филми
            Къде опира , Марианче!?
            Че и аз съм с този размер, но нямам подобни оплаквания. Дори и при кълчене.
            Или не си натягала торсионите?
            Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Първоначално публикуван от TigerHunter Преглед на мнение
              Къде опира , Марианче!?
              Че и аз съм с този размер, но нямам подобни оплаквания. Дори и при кълчене.
              Или не си натягала торсионите?
              Да - не съм. Има една работа за довършване, преди да се натегнат

Коментар

Първоначално публикуван от marlqnda Преглед на мнение
                Марианче,ако опира само едната,си за при мене! Има лечение,обади се ако искаш.....да те излекуваме!
                088пет722пет99
                http://www.hydropompi.com/

Коментар

Първоначално публикуван от REGULATOR Преглед на мнение
                  Марианче,ако опира само едната,си за при мене! Има лечение,обади се ако искаш.....да те излекуваме!
                  Благодаря колеги. Не искам да спамим тук на Михов темата. И двете опират, заради торсионите е Но в момента немога да ги натегна. Ресори, ухо и други там дреболийки. Почивка малко де

Коментар

Скоро попаднах на това Зверче но нямах в мен фото да го позаснема и го направих с телефона затова ви се извинявам за качеството.
                    Пича не помня с какви гуми бе но изглеждаха адски големи. (Май бяха Кайманки)
                    А аз си мислех че съм го повдигнал достатъчно.
                    Този фен ме удари в замята.
                    Разликата се вижда и с просто Око
                    Прикачени файлове

Коментар

Не са каймани това.

А предимството, при един и същ размер гуми, на 16-ките пред 15-ките е че ако джантите са читави, то върху 16-ките има по-малко гума, съответно по-лесно балансиране. Това е предимство на асфалт, обаче в гората не съвсем, поне при по-малките размери гуми.
                      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Може би не бях разбран(най вероятно заради слабостта ми за изразяване),но мисълта ми е лифт на Фероза с по-големи джанти,т.е.размера и съотношенията на гумата височина и широчина остават константа,напр 195/80.При тава положение конфигуратора за гуми показва-повдигане 2.5 см при16'' и намалено показание на спидометъра 96км/ч при16'' ,а 100км/ч при 15''.Има ли смисъл въобще да се прави и/или ако се комбинира с Body lift.
                        МБ124 200Д седан 5 скорости 88 год. МБ 124 Е300Д Т 24 в 93 год. ОПЕЛ ФРОНТЕРА А ДБ 2,8ТДИ 95год. Не е проблем че човек е смъртен,проблема е че е внезапно смъртен!

Коментар

Body lift за оригиналния размер гуми няма смисъл.

195/80/15 е с диаметър 693мм или 27.3 инча.
                          195/80/16 е с диаметър 718мм или 28.3 инча.

Повишението в клиренса ще е половин инч, или 13мм.

235/75/15 е с диаметър 733.5мм или 28.9 инча, а се побира без body lift.

Накратко body lift-a няма да ти донесе нищо повече от повишена нестабилност. От него има смисъл когато се изчерпа всичко друго като опции, когато искаш да побереш по-голями гуми, които при сгънато положение на окачването опират някъде по купето.
                          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Пичове
                            вижте ги само тези гуми

Последно редактирано от Georgi Rudy; 12-02-10, 15:24.

Коментар

Интересно, какъв мотор има под капака тоя. На мен ми звучи като ферозовия. Ако е така , едва ли ще може да се движи по- бързо , отколкото на клипа.
                              Че и тракторки!!!
                              Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X