Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Чека на мотора светва на газ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Чека на мотора светва на газ

Колеги имам един въпос свързан с чека на мотора когато феро е на газ той светва , имал съм случайи когато не светва но разбрах че свети ли по дълго на газ то феро си влиза в авариен режим и .......клейми зануляване и т.н.
    Моля някой компетентен да ми разясни малко нещата за ел.Ловато на пълен инж.1.6-16v и защо светва чека пробвах да го откача (ламда сонда) същата работа.

До: Чека на мотора светва на газ

Моя светеше така,като го оставя на ниски да поработи,но беше от бедна смес.От както я регулираха,повече не се е обаждал.
    088пет722пет99
    http://www.hydropompi.com/

Коментар

Имаш ли емулатор? Освен лампата има ли други проблеми. Обикновенно откачането на ламбда сондата не променя нищо на момента иска малко време (километри).

Коментар

Не нямам емолатор,а ланд-та я бях откачил от В.Търново за Русе след настройки уж, и светна малко преди разклона за Горна Оряховица.
        Оня ден ходих до Варна и едвам я настроих да гори около 10,5 / 100 км. извън градско,нормален ли е този разход за това време?
        По-веше от 100,110 км не иска да вдигне а като я отпуша малко качва на 12,12,5/100км.
        Мисля да махам катализатора вече дайте акъл моля
        Други проблеми няма на безин е стрела перфектна и не гори много 9,0 9,5 /100км.
        Последно редактирано от hobos; 05-02-10, 15:39.

Коментар

Най вероятно отчита грешка, като минеш на газ и дюзите спрат да работят. При мен като сложих емулатор лампата спря да свети, но с него и без него се появи проблем с паленето на бензин на студено, колеги от форума ме посъветваха да прекъсна ламбда сондата с реле като работи на газ да е прекъсната. Сега нито свети чека, нито ми прави проблем с паленето на студено. Моят съвет е първо емулатор и после ако се налага реле на ламбда сондата. Опита ми е с фронтера. Иначе разхода е нормален, при мен като махнах катализатора разхода падна с около литър.

Коментар

Благодаря ще го направя.

Коментар

Писал съм конкретно по въпроса."Питай си питанката" ако колата си работи.Моята прави точно същото.Консултирах се със специалисти.Няма нужда от емулатор.Компютърът отчита и натрупва грешки,след което се самоочиства и пак отначало.Вече две години съм на обикновена газова и нямам никакви проблеми.Не пипай нищо!
              VENI-VIDI-VICI!

Коментар

две години карам с постоянно светеща лампа.В началото се тормозих,ходих тук-там и като направиха разни занулявания и т.н. спря да свети!така си карах някой друг километър и в момента ,когато минах на газ,след има няма минута-две и пак светна!После пак повторих нещата и се получи същата работа!От тогава я карам така,нямам проблеми с разход на гориво или друго!Ще помисля за това реле!

Коментар

Махнах единствено катализатора регулирах на ново обороти на бензин и газ,всичко го заковах на 800 оборота и чека си огасна от Варна до Разград ми даде разход 10,2/100км. забелязах че когато я насъпя с по-вече от 70,80км/ч. тогава пак ми светва чека ,това го прави защото не и стига гориво обеднява сместа. Покарах я не повече от 25-30км с 70км/ч. и чека огасна. Пуснах и още малко гориво 95,100 км/ч. не светна ама разхода отиде на 12,3 /100. прибрах се в Русе и го върнах на старото положение за 23км.градско още не ми е светнал оставям го така.
                  Но без катализатора върви по добре в баирите а и мотора се успокои доста,работи много по отчетливо и стабилно.
                  Това констатирах за един мецец 8 ходенки до Варна и постоянни проби.
                  Без катализатор му е майката.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X