Обява

Свий
Няма добавени обяви.

С колко зъба са предните дифове на бензиново и дизелово ДАЙХАТСУ РОКИ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• С колко зъба са предните дифове на бензиново и дизелово ДАЙХАТСУ РОКИ?

Итерисувам се защото започвам много скоро да преустройвам ФЕРОЗАТА.След поредния счупен преден диф вече ще става на цял мост и пружини.
    Подстрекател на разходчици счупи ДЖИПКА покрай Габрово
    тел. 0898327627
    Радослав

До: С колко зъба са предните дифове на бензиново и дизелово ДАЙХАТСУ РОКИ?

Моето БЕРТОНЕ е с мостове на РОКИ 2.8 д / тд - 1990 г. , зъбите на дифовете са 11 / 37 , предавателно число 3.363 . Освен този има и друг вариант , за който нямам информация - мисля , че колегата Сабин Цонев беше попаднал на нещо такова .
    Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили “Титаник”.

Коментар

Благодаря за инфото но на пиньона са малко множко и на бензиновото ако не станат ще слагам патролски този вариант е доста по тежък но ги имам в наличност.
      тел. 0898327627
      Радослав

Коментар

Ферозата с какво ПЧ е?Помня нещо за 5,28:1,ама не съм сигурен.Патрулските мостове с какво ПЧ са?На Ферозата предния диф е от дясно ,нали?
        0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

От: С колко зъба са предните дифове на бензиново и дизелово ДАЙХАТСУ РОКИ?

колега и аз сам намислил да сменям предния диф. с цял мост ако намериш решение пиши

Коментар

Мен по-скоро ме гложди мисълта, дали не биха могли да се сменят само короната и пиньона с такива от Фероза. Дали и колко е различма касетата на дифа на Рокито. Така ще се избегнат заигравки по полуоските.
            Дифовете на Рокито са по-бързи.
            И аз натам мисля да се ориентирам...
            Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Аз проблема го реших генерално продадох си джипката.
              тел. 0898327627
              Радослав

Коментар

Абе я обяснете за какво са ви тия по-бързи дифове? Аз искам по-бавен за да сложа по-големи гуми и да не загубя мощноста. В момента съм с 28" и изпадам в ситуации на недостиг на мощност. Обяснете моля!
                Росен Спасов (0+) LZ1SMY 0878110730
                Най-добрите ми спомени са предстоящите!

Коментар

Друга е идеята. Да направиш дифа на Рокито с 5.28 или кокото там е Феро.
                  Ясно е, че не ти трябват по-бързи.
                  Мислех си, че касетите на Роки и Феро не би трябвало да са толкова различни и евентуално само да се сложи на касетата на Роко ферозова корона. И пиньон, разбира се.
                  Друг вариант, в моста на Рокито-заден диф от Феро, че е със 4 сателита и по-здрав, но не знам как ще станат полуоските.
                  Това ми беше мисълта.
                  А Радо с тия Каймани, нищо чудно че потроши една камара предни дифове.
                  Не че и аз не строших с Кобрите, де...

Коментар

Ок! А как да направим Феро по-бавен?

Коментар

Първоначално публикуван от sobax Преглед на мнение
                      Ок! А как да направим Феро по-бавен?
                      От раздатката. За витара има китове, за фероза ще трябва да се правят.

Всъщност точно раздатка не съм отварял, ама не виждам особена причина да не може.
                      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Ще ми се да спестя реактивния момент на дифа. Аз не съм чупил диф, но съм виждал Витара как чупи корпуса. Ферозите какво чупят, корпуса, двойката или касетата, или различно?

Коментар

Предимно корпуса, но се случва и вътре да стане манджа с праз.
                          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Няма да стане, да се смени само короната с ферозова. Разглеждах ръководствата. Короната на Феро е с диаметър 170мм на предния и 180 на задния, докато на Роки е 204мм. Иначе броя на зъбите на короната е еднакъв-37 корона и 10 пиньон. Самата касета дава различно предавателно число - 5.285 на Феро и 3.363 на Роки.
                            В този ред на мисли, ще трябва да се смени само касетата. Това при положение, че броя на шлиците на полуоските и диаметъра е еднакъв.
                            Абе, мътна работа е да го умувам така... Най-добре би било всичко да се провери на живо.

А за чупенето, корпуса е чугунен и поне при мен , не се е счупил той. На Витарата май е алуминиев и по-лесно пострадва.
                            На моя е счупено нещо вътре, но още не съм го разглобявал. Прашасва в бараката. Като го разглобя, ще снимам.

Коментар

Първоначално публикуван от TigerHunter Преглед на мнение
                              Няма да стане, да се смени само короната с ферозова. Разглеждах ръководствата. Короната на Феро е с диаметър 170мм на предния и 180 на задния, докато на Роки е 204мм. Иначе броя на зъбите на короната е еднакъв-37 корона и 10 пиньон. Самата касета дава различно предавателно число - 5.285 на Феро и 3.363 на Роки.
                              В този ред на мисли, ще трябва да се смени само касетата. Това при положение, че броя на шлиците на полуоските и диаметъра е еднакъв.
                              Абе, мътна работа е да го умувам така... Най-добре би било всичко да се провери на живо.

А за чупенето, корпуса е чугунен и поне при мен , не се е счупил той. На Витарата май е алуминиев и по-лесно пострадва.
                              На моя е счупено нещо вътре, но още не съм го разглобявал. Прашасва в бараката. Като го разглобя, ще снимам.
                              Каква касета бре??? Предавателното число е от двойката пиньон-корона. Касетата няма пръст в тая работа. И ферозовата не е 37/10 а 37/7. С 14(заден) или 18(преден) зъба са планетите, а с 10 -сателитите.
                              Последно редактирано от sparkybg; 25-01-11, 09:19.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X