Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Ниски обороти на бензин и на газ, Моля помогнете

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Ниски обороти на бензин и на газ, Моля помогнете

:mad Ниски обороти на бензин и на газ, Моля помогнете!
    ремаци,центровки,свещи ,кабели всичко е сменено след като загрее на необходимата температура оборотите падат на около 500.Проверих и вакомите всичко ми изглежда че е ОК.
    мотора е 1,6 16v инжекцион.
    Благодаря предварително.

До: Ниски обороти на бензин и на газ, Моля помогнете

Предполагам, че става въпрос за оборотите на празен ход? - не става ли с регулиращия винт?

Коментар

И аз имам подобен проблем и не мога да го хвана. Като е още на смукач държи 1100 оборота,като качи температурата малко и изключи смукача, падат на 400/500 и ако съм давал повече газ и върна рязко,даже гасне понякога, а като влезе в работна температура почва да си работи перфектно. Някой идеи?

П.С. от каква кола стават задните амортисьори,че скъсах единя?

Коментар

Като е още на смукач държи 1100 оборота,като качи температурата малко и изключи смукача, падат на 400/500 ...
        [/QUOTE]
        Нормално, празния ход при студен и топъл мотор се командват от различни системи. На загрял автомобил празния ход се регулира с едно витче - гнездото е показано на снимката. Бърка се с отверка и се върти до достигане на предписаните 850 об.
        Прикачени файлове

Коментар

Благодаря на колегата ще направя това което казва, но ми е загадка причината поради която се стигна до тук . Нямам спомен кога започна да работи на ниски обороти,но определено беше преди да сложа газста (агу-то). А това е около месец - месец и полвина.
          Благодаря още веднъж на калегата.

Коментар

Мерси за инфото за това не бях и чувал. Утре ще го пробвам,но да питам все пак, това винтче регулира оборотите преди да загрее нали? Защото когато загрее колата и мине над 70/80 градуса си работи перфектно и държи 900 оборота. проблема е преди да достигне работна температура.

Коментар

Първоначално публикуван от Delcho Преглед на мнение
              Като е още на смукач държи 1100 оборота,като качи температурата малко и изключи смукача, падат на 400/500 ...
              Нормално, празния ход при студен и топъл мотор се командват от различни системи. На загрял автомобил празния ход се регулира с едно витче - гнездото е показано на снимката. Бърка се с отверка и се върти до достигане на предписаните 850 об.[/QUOTE]

Моите са ниски след достигане на работната температура.

Коментар

Първоначално публикуван от hobos Преглед на мнение

Моите са ниски след достигане на работната температура.
                Ако си на газ това е от газта -гадна
                Honda HR-V/CRV кАтър връз кАтър - YAMAHA BOOSTER 50CC; ВСИЧКО ДЕСЕН ВОЛАН

Коментар

Днес най после оправих оборотите на Ферозата.
                  Първо се съмнявах в динамото защото правеше разни чалъми. След като го прегледа майстор се оказа здраво но го помолих да му направи пълна профилактика. Монтирах го обратно на Феро и започнах да следя всички вакуми, оказа се че и те са наред. Реших да прегледам и контролера които управлява празния ход на инжекциона ,той се намира там кадето е болчето за реголаж на оборотите на празен ход, извадих буксата която влиза в него позачистих гнездата и крачетата и го закопчах отново.
                  Ефекта бе "поразителен" след като Феро загря в нормата оборотите си заспаха на 750 обр. (бензин) мъчих я доста форса здраво,но Феро не мърда вече цепи 750 обр. пробвах на газ огасна. Запалих и врътнах четвърт оборотите на изпарителя закова пак 750 обр. пак форса пак толкова.
                  Реших да направя и това което колегата каза с болчето за обороти нали все пак стандартно били 850 обр. та и там завъртях четвърт и всичко си дойде като по кнога, няма да тресе няма да гасне.
                  Благодаря за пореден път на колегата който ме насочи каде да търся все пак проблема.
                  Ниските обороти са били защото феро е бил в авариен режим поради не добър кантакт на буксата на контролера на инжекциона.
                  Сега всичко е ОК. за което много се кефя

Коментар

Ами и аз в момента съм в джипката и се пробвах да регулирам оборотите. Имам известен успех, поне на пръв поглед, но ще разбера като изстине и я запаля студена. Има и нещо, което ме притеснява: макар да не гасне вече оборотите докато не загрее си играят макар и да не гасне колата, което ме навежда на мисълта, че нещо все още не е както трябва.

Коментар

Първоначално публикуван от hobos Преглед на мнение
                      :mad Ниски обороти на бензин и на газ, Моля помогнете!
                      ремаци,центровки,свещи ,кабели всичко е сменено след като загрее на необходимата температура оборотите падат на около 500.Проверих и вакомите всичко ми изглежда че е ОК.
                      мотора е 1,6 16v инжекцион.
                      Благодаря предварително.
                      Има тема по въпроса. Погледни тук:

http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=65952

При мен имаше същият проблем. След манупулациите описани в публикацията нещата са ОК. Е, като е студено, на газ и при мен не държи ниски обороти добре, но аз я карам два-три километра докато позагрее на бензин и тогава превклювчам на газ. После нямам грижи.

И още един съвет. Извади всички маркучета - едно по едно и ги почисти внимателно - има спрей за това. Особено добре трябва да е почистен дебелият маркуч, който идва от капака на двигателя (до капачката за маслото) и отива в инжекциона. Обикновено, тръбичката на капака на двигателя, на която той се нахлузва, е пълна с пяна и масло. Там също трябва да се почисти много добре. Аз чистя всички маркучета, като вкарвам една тънка тел, а с нея издърпвам една памучна връзка натопена в бензин. После пръскам със спрея в тръбичките. Внимавай само да не пробиеш някое маркуче с тела.
                      Последно редактирано от Ачо; 17-01-10, 17:06.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X