Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Бертоне не включва предния мост

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Бертоне не включва предния мост

Имам проблем с вакумите на въпросния джип.Някаква тел се е омотала на кардана и е скъсала маркучите на вакума .Сега не мога да намеря кой маркуч от каде е Рових се доста във форума ама не можах да намеря каквото ми трябва .Снощи се мъчих да дърпам някакви програми и се оплетох кат пиле в калчища .С компютара съм на ВИЕБлагодаря предварително.Поздрави.
    ТЛК 90 120кв Дайхатсу Ф20 Няма да пия повече .....ама и по малко няма да пия...

До: Бертоне не включва предния мост

Една снимка би казала много. Във ферозата вакууми има само по двигателя, и НИКЪДЕ ДРУГАДЕ.

Май си се пооплел като пиле в калчища. Предния мост се включва от раздатката, при което би-трябвало да се включат и автоматичните хъбове, или да слезеш и на ръка да ги включиш, ако са ръчни такива.

Накратко - снимай за какво иде реч, поеже май и ти не си съвсем наясно.

И пак да кажа - вакууми по ходовата част няма никъде - нито по дифове, нито по раздатка, нито по скорости, нито по хъбове.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
      Една снимка би казала много. Във ферозата вакууми има само по двигателя, и НИКЪДЕ ДРУГАДЕ.

Май си се пооплел като пиле в калчища. Предния мост се включва от раздатката, при което би-трябвало да се включат и автоматичните хъбове, или да слезеш и на ръка да ги включиш, ако са ръчни такива.

Накратко - снимай за какво иде реч, поеже май и ти не си съвсем наясно.

И пак да кажа - вакууми по ходовата част няма никъде - нито по дифове, нито по раздатка, нито по скорости, нито по хъбове.
      Става въпрос за бертоне 2.4тд .Мотора е на бмв.между фероза и бертоне и роки мисля че има разлика.
      Последно редактирано от meha1971; 11-01-10, 12:58.

Коментар

Между другото реших да му ревизирам предния мост.Лагерите на сферите са като на Тойота Lj70 TR0305A.Ето снимки за въпросните вакуми .Намират се отдясно на раздатката.
        Прикачени файлове

Коментар

Ясно. Грешно предположих че е "ферозовото" бертоне.

Иначе, японска джипка с двигател BMW - сигурно е не лоша комбинация, предвид че оригиналния дизел на дайхацу от тия години не е особено мощен. С каква мощност е твоя? Няма да се учудя ако не само лагерите, а и други неща са като на 70-ката.

За вакуумите за съжаление не мога да помогна. Не съм виждал дори такава гад на живо.
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
            Ясно. Грешно предположих че е "ферозовото" бертоне.

Иначе, японска джипка с двигател BMW - сигурно е не лоша комбинация, предвид че оригиналния дизел на дайхацу от тия години не е особено мощен. С каква мощност е твоя? Няма да се учудя ако не само лагерите, а и други неща са като на 70-ката.

За вакуумите за съжаление не мога да помогна. Не съм виждал дори такава гад на живо.
            Предполагам на рокито ходовата част е същата

Коментар

Да така е!!
              Това си е Роки.

Иди и си изтегли сервизната информация.
              Ако нещо не .... става,..... казвай!

Идеята е такава, предния кардан се включва с вакум. Мембраната е с входове от двете страни .... управлява се от два клапана .... напред .... и назад. Тоест включено .... изключено.
              Вакума идва от помпата.
              На единия клапан има постоянно 12 Волта, като направиш "цък" с копчето спира, и 12 отива на другия клапан.
              Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

Както и да сложиш маркучите,трябва да работи,наи много да си и разменил местата,и ще деиства копчето наобратно.Ако е така-правиш им РОКАДО!
                Иван Дочев-ТЛК 73,4.2l-0888713925

Коментар

Утре ще си занимавам само с Бертонето да видим де ще му излезе края

Коментар

Първоначално публикуван от CarTest™ Преглед на мнение
                    Да така е!!
                    Това си е Роки.

Иди и си изтегли сервизната информация.
                    Ако нещо не .... става,..... казвай!

Идеята е такава, предния кардан се включва с вакум. Мембраната е с входове от двете страни .... управлява се от два клапана .... напред .... и назад. Тоест включено .... изключено.
                    Вакума идва от помпата.
                    На единия клапан има постоянно 12 Волта, като направиш "цък" с копчето спира, и 12 отива на другия клапан.
                    Снощи теглех сервизна информация ама за раздатката и ск кутия .Там не се вижда точно кой маркуч от каде екой точно раздел да дръпна от раководството на РокиБлагодаря предварително

Коментар

Аз имах съшия проблем на мойто Бертоне, някои "майстор" заради едно пробито маркуче беше разкачил всичките вакуми и беше изкарал едно маркуче под волана вързано директно за мембраната и смукваш с уста вклучва, след това духваш и изключва.... супер простотия. та се наложи да ги разкача и да ги подредя на ново, дай един майл да ти пратя схемата на вакумите аз понея успях да си ги пордедя и всичко заработи, и има значение на кой клапан какво ще закачиш, на мен ми отне 3 часа да ровя в тази теснотия докато ги подредя и заработи.

Коментар

Първоначално публикуван от tonypavlov Преглед на мнение
                        Аз имах съшия проблем на мойто Бертоне, някои "майстор" заради едно пробито маркуче беше разкачил всичките вакуми и беше изкарал едно маркуче под волана вързано директно за мембраната и смукваш с уста вклучва, след това духваш и изключва.... супер простотия. та се наложи да ги разкача и да ги подредя на ново, дай един майл да ти пратя схемата на вакумите аз понея успях да си ги пордедя и всичко заработи, и има значение на кой клапан какво ще закачиш, на мен ми отне 3 часа да ровя в тази теснотия докато ги подредя и заработи.
                        Добре де, защо не я пуснеш тука? Нали за това е този форум.

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
                          Добре де, защо не я пуснеш тука? Нали за това е този форум.
                          Ми защото съм сравнително нов в този форум и ми триабва малко време да разбера как
                          Моля заповядайте
                          Прикачени файлове

Коментар

Вчера, нямах време да ровя .... но колегата е публикувал картинката.

Браво!
                            Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

Първоначално публикуван от tonypavlov Преглед на мнение
                              Ми защото съм сравнително нов в този форум и ми триабва малко време да разбера как
                              Моля заповядайте
                              Имаш бира със мезето от мен .Благодаря на всички за одговорите .Джипа вече е готов .

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X