Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Помагайте - търся зъбно колело на колянов вал.

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Помагайте - търся зъбно колело на колянов вал.

Та, ангренажния ремък превъртя. Няма никакви поражения по двигателя и т.н. Проблема се оказа в зъбното колело на коляновия вал, чиято шпонка е счупена и съответно си превърта и схемата на белезите на ремъка се разминават колкото и както си искат. Та, трябва да намеря ново или старо ей те такова зъбно колело:

Чакам да проверят и да ми кажат от 2 магазина (Еврото и един във Варна за японски части), но на първо четене казаха "Трудна работа, най вероятно нямаме".

Някакви предложения от где да намеря тая джаджа? Има ли шанс да става от някой друг модел? Втора злоупотреба от някъде?

Помагайте!
    Последно редактирано от marlqnda; 11-01-10, 09:15. Причина: добавяне на снимка

До: Помагайте - търся зъбно колело на колянов вал.

Първоначално публикуван от marlqnda Преглед на мнение
    ... шпилка е счупена ... Та, трябва да намеря ново или старо ей те такова зъбно колело:
    Вероятно не шпилка, а шпонка, и вероятно можеш да сложиш снимка.

А ако не ти се снима, можеш да преброиш зъбите на кол'лото. Мисля, че няма чак такова разнообразие в тия колелца.

Коментар

Сигурно е шпонка, а не шпилка, ама карай ....та въвеждаш "зъбни колела" във "гуглето" и излизат производители разни......дали не е по-добре Митко & Митко да го търсят за да ни ти продадът компоти вместо компютри
      0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
        Вероятно не шпилка, а шпонка, и вероятно можеш да сложиш снимка.

А ако не ти се снима, можеш да преброиш зъбите на кол'лото. Мисля, че няма чак такова разнообразие в тия колелца.
        Благодаря - коригирах се. Извинявам се за шпилко шпонковата грешка

Първоначално публикуван от дядо владо Преглед на мнение
        Сигурно е шпонка, а не шпилка, ама карай ....та въвеждаш "зъбни колела" във "гуглето" и излизат производители разни......дали не е по-добре Митко & Митко да го търсят за да ни ти продадът компоти вместо компютри
        Ъм наясно са. Все пак Димата го прави, но издирваме да закупим въпросното зъбно колело. Аз пазарувам от много близки хора, които и да ми продадът компот ще им го върна За жалост в момента нямат такова зъбно колело, та затова се обръщам за съдействие към вас

Коментар

Тъйййй, 20 зъба. Ся ш' се окаже, че в стар Жигул има същото и ще ги разбием като Битълсите.

Коментар

А леглото на коляновия вал, където "ляга" шпонката не е ли разширено (разбито)?

Коментар

Като сте се хванали за терминологията, да намекна и аз... шпонката не се чупи, а обикновено се срязва...

Ккато и да е, ако не се намери ново колело, може да се възстанови старото. Методите са няколко...
              Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
              Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.

Коментар

Първоначално публикуван от marlqnda Преглед на мнение
                Благодаря - коригирах се. Извинявам се за шпилко шпонковата грешка
                Малко встрани от темата, но ме притеснява това, че шпонката на колелото е повече за точност на монтажа, отколкото да носи натоварване, стига да не бъркам двигателя. Все си мисля, че основното натоварване се поема от стягането на оня голям дебел болт отпред. Та мисълта ми е (пак казвам - не съм съвсем сигурен за какъв мотор става дума, може и да не съм прав), като намерите ново колело, да се обърне внимание на затягането, което по спомен беше от сорта на 17 кила/метър. Мразя да говоря наизуст, но просто нямам достъп до моя си компютър с документацията

П.П. А ако все пак съм прав, въпросното затягане е доста интересна забавачка, ако се прави без инструмент.
                О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Не може ли да се сложи нова шпонка? Всеки стругар може да я направи. Иначе мобилето има няколко джипчета на части

Коментар

Привет!
                    Току що говорих с една морга в Големо село (Имат обява в мобилето за Фероза на части).
                    Имат въпросното зъбно колело , но му искат 100лв.
                    тел: 0885 987815
                    0885 987816
                    0885 388188
                    Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Първоначално публикуван от TigerHunter Преглед на мнение
                      Привет!
                      Току що говорих с една морга в Големо село (Имат обява в мобилето за Фероза на части).
                      Имат въпросното зъбно колело , но му искат 100лв.
                      тел: 0885 987815
                      0885 987816
                      0885 388188
                      Ааааахахаха благодаря, колега
                      Ще позвъня още малко....че нещо тая сума за 2ра злоупотреба ми се вижда множко

Коментар

И на мен ми се вижда солена сумата. От там си купувах моторчетата на предната и задната чистачки- и двете по 100 лв.
                        Изглежда за всички части се тръгва от 100лв нагоре...
                        Поздрави!
                        Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Проверих в БалканПарц стува 32лв чисто нова.
                          Има я в София.
                          Последно редактирано от Ясен; 11-01-10, 11:27.
                          Помогни си сам,за да могат и другите да ти помогнат.
                          АСК Ален Мак

Коментар

Първоначално публикуван от vetsi71 Преглед на мнение
                            Проверих в БалканПарц стува 32лв чисто нова.
                            Има я в София.
                            http://balkanparts.bg/magazini/
                            На телефон 02 931 1059 ми казаха, че нямат никакви зъбни колела.

Коментар

Аз се обадих във Варна и казаха,че я имат.Тел052656656
                              Помогни си сам,за да могат и другите да ти помогнат.
                              АСК Ален Мак

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X