Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Вентилатор на парното?!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Вентилатор на парното?!

Първа степен не му работи, а на втора ми става прекалено топло (останалите степени също си работят). Помня, че на самарата си имах такъв проблем и се оказа една откачила се букса, но как е на Ферозата не знам, а и с тоците съм на абсолютно Вие. Така, че ако има някой патил, моля да сподели.
    Георги Танев (0+)
    Land Rover Discovery 1 300 TDi
    Land Rover Club Bulgaria
    0887 930 238, 0878 797 768

До: Вентилатор на парното?!

Здрасти
    порови се във форума има тема за това а ако не ти се занимава сваляш вентилатора на парното и ше видиш три резистора този за първа степен ти е изгорял /нещо често срещано явление/сменяш го с нов но непомня стойноста му ще пробваш /опит грешка / и ще стане

Коментар

Първоначално публикуван от lz1gvt Преглед на мнение
      .... а и с тоците съм на абсолютно Вие. Така, че ако има някой патил, моля да сподели.
      Хептен никой ако не намериш близо до теб, звънкай....се си мисля че ще го подкараме
      0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

И моя не работи на първа степен , така че това се очетрава като доста разпространен проблем.
        На мен лично , обаче не ми пречи толкова и не мисля да се занимавам с него...
        Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Първоначално публикуван от dreik_1 Преглед на мнение
          Здрасти
          порови се във форума има тема за това а ако не ти се занимава сваляш вентилатора на парното и ше видиш три резистора този за първа степен ти е изгорял /нещо често срещано явление/сменяш го с нов но непомня стойноста му ще пробваш /опит грешка / и ще стане
          Дрейк благодаря тиза отговора!

Първоначално публикуван от дядо владо Преглед на мнение
          Хептен никой ако не намериш близо до теб, звънкай....се си мисля че ще го подкараме
          Деди благодаря ти за поканата. Ще се възползвам от нея само да намеря време.
          Георги Танев (0+)
          Land Rover Discovery 1 300 TDi
          Land Rover Club Bulgaria
          0887 930 238, 0878 797 768

Коментар

ето тук аз споделях друг вентилаторен проблем
            http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...E3%E2%E8%ED%E8

но ми се струва, че ще е полезно да хвърлиш едно око

успех

Коментар

Има нарочна тема, в нея има и стойностите на резисторите. Правят се от кантал (реотан от магазина за резервни части на пазара у квартала). Мисля че най-мощния беше 2 или 3 KW взимаш от него. После му мериш ръпротивлението, и си отрязваш парче, дето ще отговаря на исканото съпротивление за резистора. Има и малко заигравки съа запояването на цялото това, но не е невъзможна работа.

А ако стария не се е предал тотално, а само се е прекъснал, може да се снади с клещите.

Та поразрови се. Имаше и снимки там, и какво ли не още.

ПП: Тая зима още не съм пускал топлото на джипа. И установявам че е рахат - не ти пука дали си навън или вътре, не се потят стъкла, можеш да се качваш и слизаш колкото си искаш, без опасност да настинеш, и без да се обличаш и събличаш постоянно. Абе, рахат си е , според мен. Като стопля кабината, после не ми се излиза навън.
              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Здравейте. Първата степен на Ферозата действително се оказва проблематична. Всъщност при мен бяха изгоряли и първа и втора. С един приятел сложихме по-мощни съпротивления - 5W мисля. Също е вариант. Неудобството е, че те са доста обемни и по-трудно се нагаждат във въздуховода. Действително ако се вземе само кантал и се нагоди с приблизителни стойности може би ще е по-лесно за манипулация.

Коментар

Първоначално публикуван от firegold Преглед на мнение
                  Действително ако се вземе само кантал и се нагоди с приблизителни стойности може би ще е по-лесно за манипулация.
                  То до колкото съм го гледал по снимки - оригинално си е с кантал.
                  Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от firegold Преглед на мнение
                    Здравейте. Първата степен на Ферозата действително се оказва проблематична. Всъщност при мен бяха изгоряли и първа и втора. С един приятел сложихме по-мощни съпротивления - 5W мисля. Също е вариант. Неудобството е, че те са доста обемни и по-трудно се нагаждат във въздуховода. Действително ако се вземе само кантал и се нагоди с приблизителни стойности може би ще е по-лесно за манипулация.
                    А снимки от операцията няма ли?

Коментар

На мен ми бяха изгоряли и първа и втора степен! ремонта ми излезе 2.20!!! Купих си един нагревател за печка лъч! тези в стъклена търва и с клещите подмених двата изгоряли!!! Лесно и просто е! А вентилатора не се сваля! Насилваш молко жабката... от страни има ограничители. След като се отвори повече с кръстата отверка отвиваш резистора!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X