Първа степен не му работи, а на втора ми става прекалено топло (останалите степени също си работят). Помня, че на самарата си имах такъв проблем и се оказа една откачила се букса, но как е на Ферозата не знам, а и с тоците съм на абсолютно Вие. Така, че ако има някой патил, моля да сподели.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Вентилатор на парното?!
Свий
X
-
До: Вентилатор на парното?!
Здрасти
порови се във форума има тема за това а ако не ти се занимава сваляш вентилатора на парното и ше видиш три резистора този за първа степен ти е изгорял /нещо често срещано явление/сменяш го с нов но непомня стойноста му ще пробваш /опит грешка / и ще стане
-
Първоначално публикуван от lz1gvt Преглед на мнение.... а и с тоците съм на абсолютно Вие. Така, че ако има някой патил, моля да сподели.0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка
Коментар
-
Първоначално публикуван от dreik_1 Преглед на мнениеЗдрасти
порови се във форума има тема за това а ако не ти се занимава сваляш вентилатора на парното и ше видиш три резистора този за първа степен ти е изгорял /нещо често срещано явление/сменяш го с нов но непомня стойноста му ще пробваш /опит грешка / и ще стане
Първоначално публикуван от дядо владо Преглед на мнениеХептен никой ако не намериш близо до теб, звънкай....се си мисля че ще го подкарамеГеорги Танев (0+)
Land Rover Discovery 1 300 TDi
Land Rover Club Bulgaria
0887 930 238, 0878 797 768
Коментар
-
ето тук аз споделях друг вентилаторен проблем
http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...E3%E2%E8%ED%E8
но ми се струва, че ще е полезно да хвърлиш едно око
успех
Коментар
-
Има нарочна тема, в нея има и стойностите на резисторите. Правят се от кантал (реотан от магазина за резервни части на пазара у квартала). Мисля че най-мощния беше 2 или 3 KW взимаш от него. После му мериш ръпротивлението, и си отрязваш парче, дето ще отговаря на исканото съпротивление за резистора. Има и малко заигравки съа запояването на цялото това, но не е невъзможна работа.
А ако стария не се е предал тотално, а само се е прекъснал, може да се снади с клещите.
Та поразрови се. Имаше и снимки там, и какво ли не още.
ПП: Тая зима още не съм пускал топлото на джипа. И установявам че е рахат - не ти пука дали си навън или вътре, не се потят стъкла, можеш да се качваш и слизаш колкото си искаш, без опасност да настинеш, и без да се обличаш и събличаш постоянно. Абе, рахат си е , според мен. Като стопля кабината, после не ми се излиза навън.Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Коментар
-
Здравейте. Първата степен на Ферозата действително се оказва проблематична. Всъщност при мен бяха изгоряли и първа и втора. С един приятел сложихме по-мощни съпротивления - 5W мисля. Също е вариант. Неудобството е, че те са доста обемни и по-трудно се нагаждат във въздуховода. Действително ако се вземе само кантал и се нагоди с приблизителни стойности може би ще е по-лесно за манипулация.
Коментар
-
Първоначално публикуван от firegold Преглед на мнениеДействително ако се вземе само кантал и се нагоди с приблизителни стойности може би ще е по-лесно за манипулация.Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Коментар
-
Първоначално публикуван от firegold Преглед на мнениеЗдравейте. Първата степен на Ферозата действително се оказва проблематична. Всъщност при мен бяха изгоряли и първа и втора. С един приятел сложихме по-мощни съпротивления - 5W мисля. Също е вариант. Неудобството е, че те са доста обемни и по-трудно се нагаждат във въздуховода. Действително ако се вземе само кантал и се нагоди с приблизителни стойности може би ще е по-лесно за манипулация.
Коментар
-
На мен ми бяха изгоряли и първа и втора степен! ремонта ми излезе 2.20!!! Купих си един нагревател за печка лъч! тези в стъклена търва и с клещите подмених двата изгоряли!!! Лесно и просто е! А вентилатора не се сваля! Насилваш молко жабката... от страни има ограничители. След като се отвори повече с кръстата отверка отвиваш резистора!
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар