Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Синхронизатори за Роки, помагайте

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Синхронизатори за Роки, помагайте

Здравейте колеги от известно време се занимавам с едно роки - година и нещо вече и както и да е вкарах го в приличен вид но след няколко сериозни излизания нагазих в доста дълбока вода и влезе вода в раздатката.... та заминаха всички лагери. След като смених всички лагери и я зглобих реших да разгледам скоростите и се оказа че синхронизаторите на 1ва и 2ра са станали на сол ако можете да дадете идея от каде да търся ще ви бъда много благодарен. Иначе от много време се каня да направя една темичка за джипката обаче все не остава време, ще постна някоя снимка да я видите.
    Прикачени файлове

До: Синхронизатори за Роки, помагайте

Какво ти е рокито? , имам 3 бр. раздатки и 2 бр. ск.кутии. За 200 лв. мога да те обзаведа с друга - ти си прецени дали си струва да я ремонтираш.

Коментар

Еми рокито е това от снимката иначе двигателят е 2.8турбо дизел с 5 скорости

Коментар

Два вида са ,ако искаш звънни. 0897844551 Пламен

Коментар

На моята джипка също се бяха потрошили синхронизаторите за 1-ва и 2-ра . След близо месец безуспешно търсене ми писна , купих от морга цяла скоростна кутия , прегледах я основно , качих я и реших проблема ... / относно двата вида 5-степенни скоростни кутии , могат да бъдат различени на външен вид само по информационната табелка - намира се на камбаната , ако въпросната табелка я няма - кофти , докато не преброиш броя зъби на зъбните колела , няма как да си сигурен какво си взел ... /
          Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили “Титаник”.

Коментар

Хмм така да разкажа за развитието, реших просто да махна отчупения синхронизатор и да я кача така, да видя какво ще се получи. Преди 1 час подкарах джипката ..... проблеми няма просто трябва да имаш малко усет и скоростите влизат без никакъв проблем няма прихъркване и нещо такова - просто трябва да уцелиш оборотите което не е проблем поради това че джипа се кара само за офф роад.Това е колеги темата може да бъде заключена.

Коментар

Първоначално публикуван от cool4o Преглед на мнение
              Хмм така да разкажа за развитието, реших просто да махна отчупения синхронизатор и да я кача така, да видя какво ще се получи. Преди 1 час подкарах джипката ..... проблеми няма просто трябва да имаш малко усет и скоростите влизат без никакъв проблем няма прихъркване и нещо такова - просто трябва да уцелиш оборотите което не е проблем поради това че джипа се кара само за офф роад.Това е колеги темата може да бъде заключена.
              Че те и руските машини нямат пълния набор синхронизатори,но затова са руски и те съветвам да помислиш по въпроса,щото белята може да стане по-голяма.Успех.
              МБ124 200Д седан 5 скорости 88 год. МБ 124 Е300Д Т 24 в 93 год. ОПЕЛ ФРОНТЕРА А ДБ 2,8ТДИ 95год. Не е проблем че човек е смъртен,проблема е че е внезапно смъртен!

Коментар

Е каква беля може да стане по голяма колега че не се сещам, ако може да обясниш. Защото всичко си лагерува там дето си е било и преди промяна никаква няма мисля че е по добре да го няма от колкото утре да се счупи на няколко парчета и тези парчета да попаднат между зъбите и тогава ще стане белята. Поправи ме ако греша но и руските машини не карат ли по 20 години че и повече без синхронизатори? Просто водача трябва да има и малко усет докато кара машината.

Коментар

Първоначално публикуван от cool4o Преглед на мнение
                  ... и се оказа че синхронизаторите на 1ва и 2ра са станали на сол ...
                  ... чак ми стана интересно какво си имал в предвид с това , че " синхронизаторите са станали на сол " ??? / синхронизатора на ROCKY за 1-ва и 2-ра скорости се състои от :
                  - муфа на синхронизатора - 1 бр. ;
                  - главина на синхронизатора - 1 бр. ;
                  - блокиращи пръстени на синхронизатора - 2 бр. ;
                  - пружини - 2 бр. ;
                  - фиксатори / кученца / - 3 бр.
                  ... и коя от изброените части го играе " отчупения синхронизатор " , който си елиминирал от играта ??? / най - вероятно някой фиксатор ... /
                  Колегата mihov е написал кратко , точно и ясно за какво става въпрос . Скоростните кутии кото са без синхронизатори са си конструирани да работят така и зъбните колела са малко по - различни от синхронизираните ...
                  ... относно белите , аз например се сещам за две :
                  - по -малка - започват да изключват 1-ва и 2-ра и се налага да се държи скоростния лост ;
                  - по -голяма - в някоя тлъста кал точно когато най - много ти трябва 1 -ва за да излезеш , се оказва , че при включена 1 -ва от скоростната кутия се носи " приятно мъркане " , а джипа си стои на место ...
                  ... такива ми ти дреболии в общи линии ...
                  Последно редактирано от boyan01; 02-12-09, 15:49.
                  Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили “Титаник”.

Коментар

Еми това изронени и буквално са станали на сол защото са се отделили от пръстена това имах предвид. - ще приложа снимка а другият пръстен, от него липсва парче. Ще кача снимка и на него а днес след изминати 50тина км не установих никакъв проблем. А да забравих да кажа че гайката която държи пакета със зъбните колела беше превъртяла и вътре всичко се движеше и тогава ми изклиучваше 2ра скорост и се налагаше да държа лоста но след като стругара направи нова гайка и я монтирах този проблем го няма. Надявам се за напред да няма проблеми ако има проси взимам друга скоростна кутия и толко просто исках да опитам без синхронизатори какво ще се получи. Мен лично резултата ме удовлетворява.
                    Прикачени файлове

Коментар

Няма проблем колега,и японците и руснаците са се учили на техника от германците.Едните от колелета са почнали да правят коли,а пък другите от каруци(тачанки) камиони.Ти ако си привърженик на регреса може да си скопиш скоростната кутия направо,но мисля че трябва да го сложиш този синхронизатор.Това нежно джипче не го сравнявай с дуракоустойчивата Уазка ,защото ще се разочароваш.Там всичко е преосигурено заради пияния Альоша.
                      МБ124 200Д седан 5 скорости 88 год. МБ 124 Е300Д Т 24 в 93 год. ОПЕЛ ФРОНТЕРА А ДБ 2,8ТДИ 95год. Не е проблем че човек е смъртен,проблема е че е внезапно смъртен!

Коментар

Е кое по точно му видя да му е нежно на това джипче че аз не се сещам? Според мен е с пъти по истински от руските ........ да не се обиждат колегите но направо чирепчета. Дето един болт неможе да им се отвие без да го грееш с оксижена. Или моторетката му е слаба 2.8турбо? Обоснови се все пак.

Коментар

Колега ,темата е синхронизатори-що е то и има ли то почва у нас-респ.в Дайхатсу Роки.Един колега ти предложи раздатки,а аз те съветвам да си сложиш тази част, за да не правиш излишни ремонти.Факта че една УАЗ-ка е по яка е неоспорим,но тя е по-горен клас/аз в мойта съм събирал 10 човека,две големи прасета и 4 кучета и съм изкачвал баири/ 2500 кг празна,1500 до 1800 кг товароносимост-лично тествана.Ти ако натовариш толкова Рокито,ще му се вдигне предния мост.Да не говорим че и то като Ферозата има място за чадър,шапка и ръкавици.Поздрави!!!

Коментар

От: До: Синхронизатори за Роки, помагайте

Темата може да бъде заключена, вече 2 години и половина рокито се държи мъжката без синхронизаторите. А е било не един или 2 пъти на хард разходки.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X