Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Имам необясним теч на дъждовна вода в купето

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Имам необясним теч на дъждовна вода в купето

При мен теча определено е от тавана, но не мисля че е от люка.
    Георги Тонев

Коментар

Вижте сега.Ако люка е ел. в двата края отпред има маркученца които вървят по двете рамки на предното стъкло и стигат точно там където ти тече.По принцип трябва да излизат под колата,но много често с течение на времето се запушват или се прекъсват някъде по-нагоре и пак тече само в краката.

Коментар

всички "корави" джипки имат течове... моята ТЛК 73 не беше изключение - отпред през таблото и отзад между хардтопа и калниците... един познат с УАЗ ме светна, че проблемът се решава като изгние достатъчно пода - тогава количеството на влязлата вода се изравнява с количеството на излязлата...
        помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Люка на фероза не е електрически.
          Ето на тази снимка ясно се вижда че няма как водата да прелее над ръба.

Може би ако при пантите нещо подлизва? Знам ли?
          Георги Тонев

Коментар

Здравей колега,незнам дали ще сам от полза но преди време аз имах подобен проблем с едната ми кола.незнам как е твоита,но на мен ми беше запусхен канала за оттичане на даждовната вода пред предното стакло.след като свалих чистачките и една пластмасова кора достигнах краината цел.след отпушването забравих за теча,но периодично го чистя.дори разбрах от каде минава водата когато е запушено но нчма да те занимавам,успех

Коментар

Люка отпада щом не е електрически

Коментар

Колега
                според мен този теч е от чистачката може би
                това което обесняваш и разглеждането на моята Фероза единственото което се сещам е, че над левият крак се намира точно основата на чистачката. Забележи дали когато ти капе вода работят чистачките или просто си тече без да работят.

Коментар

Колеги слава Богу ,че Ви има,благодаря ви за просветлението.Открих го.Днес вали в Раднево като из ведро и...нищо в/у задния ми ляв крак .Забравих да спомена ,че през уикенда забелязах ръжда под местата на фиксация на атмосферната антена за радиото.Свалих антената ,обработих местото,направих нови гарнитури и я монтирах обратно,без да стопля за ефекта.Днес със задоволство констатирам ,че няма теч.Впрочем някой колега беше споменал нещо за предна колонка за което му благодаря. Ако искате заключете тази тема.
                  МБ124 200Д седан 5 скорости 88 год. МБ 124 Е300Д Т 24 в 93 год. ОПЕЛ ФРОНТЕРА А ДБ 2,8ТДИ 95год. Не е проблем че човек е смъртен,проблема е че е внезапно смъртен!

Коментар

Първоначално публикуван от mihov_1969 Преглед на мнение
                    Колеги слава Богу ,че Ви има,благодаря ви за просветлението.Открих го.Днес вали в Раднево като из ведро и...нищо в/у задния ми ляв крак .Забравих да спомена ,че през уикенда забелязах ръжда под местата на фиксация на атмосферната антена за радиото.Свалих антената ,обработих местото,направих нови гарнитури и я монтирах обратно,без да стопля за ефекта.Днес със задоволство констатирам ,че няма теч.Впрочем някой колега беше споменал нещо за предна колонка за което му благодаря. Ако искате заключете тази тема.
                    А-а-а няма да я заключваме.Моят теч е едно към едно с твоя,само че антената я премахнах още с купуването-кърпене,кит,боядисване-въобще не личи че е имало антена.А си тече.Някъде из форума споделих моето ноу-хау-покрив на релетата от кофичка за кисело мляко.Но тава не решава теча.Продължаваме да търсим.Пзнат монтьор предположи,че идва по кабелите,за което трябва да се свали левия калник и да се уплътнят отворите,през които минават тези кабели.Само че това иска време.
                    VENI-VIDI-VICI!

Коментар

Първоначално публикуван от dit_dh Преглед на мнение
                      А-а-а няма да я заключваме.Моят теч е едно към едно с твоя,само че антената я премахнах още с купуването-кърпене,кит,боядисване-въобще не личи че е имало антена.А си тече.Някъде из форума споделих моето ноу-хау-покрив на релетата от кофичка за кисело мляко.Но тава не решава теча.Продължаваме да търсим.Пзнат монтьор предположи,че идва по кабелите,за което трябва да се свали левия калник и да се уплътнят отворите,през които минават тези кабели.Само че това иска време.
                      Аз май избързах със заключването...теча пак се появи макар и по слабо-сега сварвам едно локвичка на стелката.
                      МБ124 200Д седан 5 скорости 88 год. МБ 124 Е300Д Т 24 в 93 год. ОПЕЛ ФРОНТЕРА А ДБ 2,8ТДИ 95год. Не е проблем че човек е смъртен,проблема е че е внезапно смъртен!

Коментар

И при мене има теч ..... ама при десния крак на пасажера
                        2015 KTM EXC 450 six days Argentina
                        Toyota Land Cruiser KDJ 125

Коментар

Първоначално публикуван от Vladislav Kostevski Преглед на мнение
                          И при мене има теч ..... ама при десния крак на пасажера
                          Тука има някаква драма-Saporo ми хвърли един жокер за решетката под чистачките,но нейната ревизия много трудна....трябва да се сваля калника,после ми каза и за пропуск във пространството под люка.Не е лошо всеки да провери тези хипотези.Дори съм учуден ,че тази скромна тема предизвика такива откровения,щото съм имал и Нива и Уазка и те не са течали така струйно вътре.

Коментар

Колега, огледай хубаво уплътнителя на предното стъкло. На тези години на колите ни се образуват едни язвички от корозия точно под уплътнителя. Надигат го и вече се губи херметизацията там. Ако се наложи го повдигни и обърни за да можеш да го огледаш по добре. Полей вода навсякъде по него и ще се появи струйката. Водата винаги си намира място отнякъде да се промуши. И обикновено оттам, откъдето най малко очакваш. Дано съм бил полезен.
                            Suzuki Vitara 1.6 Avtomatic
                            SSang Yong Kyron 2.0xdi
                            Jeep Grand Cherokee WJ 2.7crd ; Jeep Grand Cherokee WК2 3.0crd

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X