Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Свободен маркуч ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Свободен маркуч ?

Някой може ли да ми каже къде трябва да отиде свободния край на това маркуче ?

Започва от скоростната кутия и виси свободно до въздушния филтър.

Ясно се вижда, че на това място е имало нещо, което сега липсва, но какво е не знам.

До сега не съм го забелязал, но днес се разрових сериозно и го открих.
    А ровенето стана, защото колата не работеше добре - няма мощност на високи обороти, гасне, бълва черен дим и т.н. Оказа се нещо много просто. Държа си един парцал зад фара под въздушния филтър с който трия щеката на маслото. Тръбата за въздуха на филтъра, която смуче точно над него го е засмукала и се запушила. Една седмица си играх, докато накрая го видях случайно. Иначе така щях да си карам още.

И още един въпрос.
    Защо въздушния ми филтър е закрит на половина с пластмасова обвивка, която накрая е като перка на турбина.
    Т е. половината от филтъра е навряна в една дебела, плътно приплепваща пластмасова тръба.
    Така се намалява ефективната му площ два пъти, пък и не виждам смисъл от такава конструкция?
    Прикачени файлове
    Последно редактирано от Ачо; 24-10-09, 17:35.

До: Свободен маркуч ?

Маркучето е отдушника на скоростите. И при мен виси, не изглежда да е било закачано никъде. Най-чисто е да е отведено в кутията на въздушния филтър.
    Аз не вярвам в чудеса!
    Разчитам на тях!

Коментар

Първоначално публикуван от Иван Горчев Преглед на мнение
      Маркучето е отдушника на скоростите. И при мен виси, не изглежда да е било закачано никъде. Най-чисто е да е отведено в кутията на въздушния филтър.
      Да, и аз така си мисля, защото на капака на въздушния филтър има отвор, който в момента е занитен. Вероятно там е имало тръбичка, в която това маркуче е влизало. Защо, обаче са го занитили е въпрос?

От отдушника излиза още един маркуч, който така и не видях къде отива...

Коментар

Сега ще сляза да погледна, но мисля, че при мен е един.

ПП:
        Два са, единият е изведен на нивото на въздушния филтър и е оставен свободен, другия е вентилацията на раздатката.
        Последно редактирано от Иван Горчев; 25-10-09, 09:49.
        Аз не вярвам в чудеса!
        Разчитам на тях!

Коментар

И аз ги имам тия маркучи ,но мисля че така трябва да си стоят както са ситуирани,освен ако не става дума пак за някаква екология и допълнително аерозола от скоростната кутия и раздатката да се утилизира чрез изгаряне в двигателя,т.е.Евро 4.
          МБ124 200Д седан 5 скорости 88 год. МБ 124 Е300Д Т 24 в 93 год. ОПЕЛ ФРОНТЕРА А ДБ 2,8ТДИ 95год. Не е проблем че човек е смъртен,проблема е че е внезапно смъртен!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
          X