Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Моля, помогнете? Прекъсване при подаване на педала на газ ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Моля, помогнете? Прекъсване при подаване на педала на газ ?

Здравейте на всички,заформи ми се лек проблем който взе да ме дразни доста. След леко обиране свободния ход на педала за газта ми се заформи следния проблем: при леко подаване на газ от педала 1.0 – 2.0см. ферозата си потегля нормално но в следващия момент на подаване на още малко газ (ход на педала 1.0 – 2.0см.) все едно и свършва бензина , като го премине този ход от сантим два няма проблем, форсира се нормално,дразним ме тоя междинен момент в който газта не реагира
    Всичко е перфектно по мотора ,сменени са филтри масла и т.н. без бензинов филтър. Разход на гориво е по-вече от добър 8.0 / 100км. извън градско, 9,5 - 10.00/100км. градско 12.00/100км. офроуд на 4x4
    не мога да се светна какъв е проблема, ако някой може да ми помогне моля да сподели за което благодаря предварително.

До: Моля, помогнете? Прекъсване при подаване на педала на газ ?

Ако ДВГ е инжекцион , вероятно проблема е от съотношението въздух/гориво ;

Коментар

Първоначално публикуван от kiriko Преглед на мнение
      Ако ДВГ е инжекцион , вероятно проблема е от съотношението въздух/гориво ;
      И какво трябва да направя?

Коментар

Пък ако е карбуратор го закачи на стенд-да проверят момент на запалване,свещи,дистрибутор и карбуратор,При карбуратора има много вакумни тръбички,които трябва да работят.При мен лоста на дроселовата клапа поема въздух който влиза в камерите ненужно и оттам ми прекъсва.Ако има и газ е друга опера.
        МБ124 200Д седан 5 скорости 88 год. МБ 124 Е300Д Т 24 в 93 год. ОПЕЛ ФРОНТЕРА А ДБ 2,8ТДИ 95год. Не е проблем че човек е смъртен,проблема е че е внезапно смъртен!

Коментар

1,6-16v пълна инжекция. свещи нови 4-риполюсни на бош,всички вакУми работят.
          Последно редактирано от CarTest™; 24-10-09, 08:37.

Коментар

Колега , провери си и филтрите и ако трябва налягането на бензиновата помпа. Компютъра не ти ли дава някакви грешки?

Спам: Аз ,затова ги мразя бензиновите мотори - купища системи , врътки и все проблеми. Нещо малко някъде да скръцне и...
            Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Според мен имаш проблем със горивната смес.Или празния ход.Или ламбда сонда .

Коментар

Там където маркуча който излиза от резервоара и влиза в бензиновата помпа има едно конусовидно филтърче, което се натлачва с примеси и прави такъв проблем. За 2 мин работа е предлагам ти да го видиш. На мен то ми правеше такъв проблем.

Коментар

О.К.,колега и аз ще проверя мойто.
                  МБ124 200Д седан 5 скорости 88 год. МБ 124 Е300Д Т 24 в 93 год. ОПЕЛ ФРОНТЕРА А ДБ 2,8ТДИ 95год. Не е проблем че човек е смъртен,проблема е че е внезапно смъртен!

Коментар

Снощи пак тествах проблема се появява само на 1-ва и 2-ра скорост с около 20,30 - км./ч. после го няма исчезва.

Коментар

Е все пак съм длъжен да споделя как се оправи моят проблем: днес го гледах като полезно изкопаемо около 20мин.и готово ,на шега започнах с проверка на всички вакуми - ок,после откопчаване и закопчаване на всички букси и проверка за прекъснат кабел - ок,после реших да проверя главните бушони и релета до акум. двете (кръгли) релета ми се сториха че ги извадих доста лесно,пробвах отново и същата работа "влизат и излизат като пирон в кисело мляко" следователно това ме наведе на мисълта че не дават хубав контакт, разкрачих малко крачетата и влязоха значително по трудно - пробвах ида ги извадя, пак беше трудно. Реших вече да тествам и ако отново го има да се примиря с тоя дребен "кусур".Направих една обиколка на половината град в очакване да се появи отново проблема , да ама не - проблема вече го няяяямааа,за което съм много доволен от себе си.
                      Също така искам да благодаря на всички които се отзоваха на вика ми за помощ БЛАГОДАРЯ вИ колеги за идеите!
                      Последно редактирано от sparkybg; 26-10-09, 23:53. Причина: Правопис!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X