Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Rocky - смяна на масло

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Rocky - смяна на масло

Някой може ли да ми каже на колко километра трябва да се подменя маслото на Rocky в диференциала, раздатъчната кутия и в скоростната кутия?

Благодаря предварително!

До: Rocky - смяна на масло

Приятел ,ще ти струва около 30 лв. маслото,точи и слагай ново тратсмисионно освен ако не си със LSD-диференциал.Преди година ,като купих Дайхатсуто един майстор ме увещаваше да не сменям нищо щото тя дошла на самоход.В резултат заредих 2,5 литра на всички места. Така ,че провери всички дупки които се отварят и образно го поемат и няма да имаш грижа . Това е Дайхатсу-Очеьн дуракоустойчива марка автомобили.
    МБ124 200Д седан 5 скорости 88 год. МБ 124 Е300Д Т 24 в 93 год. ОПЕЛ ФРОНТЕРА А ДБ 2,8ТДИ 95год. Не е проблем че човек е смъртен,проблема е че е внезапно смъртен!

Коментар

До: Rocky - смяна на масло

Първоначално публикуван от vanko_rocky Преглед на мнение
      Някой може ли да ми каже на колко километра трябва да се подменя маслото на Rocky в диференциала, раздатъчната кутия и в скоростната кутия?

Благодаря предварително!
      50000 или 2 години, при нормална джипова експлоатация. Това включва и влизане в гората все пак.

Иначе, може и по-нарядко естествено, особено ако си я попрежалил. И слагай синтетика. Струва си.
      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

От: До: Rocky - смяна на масло

Здраейте ,на мен маистора ми каза ,че масло на диференциали и скорости не се сменя а само се долива ако е нужно.Вярно ли е това

Коментар

Категорично НЕВЯРНО!
          Какво например ще се случи, ако ти се скъса маркучето на отдушника на диференциала? Ще влезе вода в маслото. После... С доливане, какво правим?
          Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Първоначално публикуван от offroad_111 Преглед на мнение
            Здраейте ,на мен маистора ми каза ,че масло на диференциали и скорости не се сменя а само се долива ако е нужно.Вярно ли е това
            Смени майстора.
            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

От: Rocky - смяна на масло

Ок.Определено сменям майстора тогава.

Коментар

Някой от вас може ли да ми даде съвет ,какво да направя за да намаля разхода на бензин на моето Роки.Градско гори 100/100 бензин,с 10 литра минах 35км и това е градско но на село без светофари и темподобни.Мислех си за смяна на карбуратора

Коментар

По принцип трансмисионото масло не се износва и за това няма смисъл да се сменя!!!Това търговска работа нали трябва да си продават маслата.
                  Кола без турбо е като жена без цици, върши работа но не доставя удоволствие.
                  Витара 1.6 16V TURBO POWER!!!
                  "Mud Angels" Stara Zagora

Коментар

Първоначално публикуван от SaTaNaTa_83_stz Преглед на мнение
                    По принцип трансмисионото масло не се износва и за това няма смисъл да се сменя!!!Това търговска работа нали трябва да си продават маслата.
                    То си пише кога се сменя. И няма масло, дето "не се износва", еле пък на диф с LSD. Сменя се на 50000км или 2 години, до колкото помня. Поне на моите джипки в ръководството пише това. Няма нищо за умуване по въпроса. Измислили са го преди нас.

Коментар

От: Rocky - смяна на масло

Ето тук може да се направи справка по модел на колата. Даден е какъв тип масло се препоръчва и кога е желателно да се сменя. По-лесно е отколкото да се рови в книжката.

www.kappa-bg.com

В конкретния случай става въпрос за белгийски масла. Но това не е важно, типа масло е един и същ, марката всеки си я избира. А идеята да се пренебрегва смяната на масло или да се налива каквото и да е много погрешна и само води до излишни проблеми с джипката!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X