Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Странно загряване!!!Помагайте!!!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Странно загряване!!!Помагайте!!!

Отново ходене по мъките-отворихме пак главата защото се оказа че предният път като съм сменял гарнитура майсторите са забравили да подменят болтовете ,които затягат главата,купих си чисто нови от В.Търново-116 лв. ми излязоха 10-те.Затворихме всичко и реших да пробвам-на място на обороти стрелката минава малка над средата,но веднага охлажда и се връща където си трябва-извън града обаче забелязох , че като изключа от скорост започва да загрява и ме е страх да я оставя така,че да не прегрее пак-включа ли на скорост започва да си охлажда!Извън градско при 90-100 км/ч ми държи малко над средата и после охлажда до средата/стрелката де/!
    ПОМАГАЙТЕ КОЛЕГИ,че вече незнам какво да мисля-майстора ми каза ,че термостата си отваря ок,виското си работело,пробвал и помпата е ок-
    H E L P !!

До: Странно загряване!!!Помагайте!!!

Колега , пробвай да си промиеш охладителната система поне 2 пъти и сипи хубав антифриз. Продухай и радиатора.
    И се увери , че виското наистина ти работи.
    Успех!

ПП: Малко над средата не означава прегряване !
    Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Почти сигурно е виското , пробвай на место при загряла кола да го спреш с весник ;

Коментар

Или виско или водна помпа,ако първото не работи както трябва,износва и помпата и те така .Те нещата са навързани!

Коментар

Според мен всичко е нормално. Карай така и следи температурата. Като изключиш от скорост просто няма обороти перката да охлади бързо.

Коментар

Ако виското наистина работи ,ама все пак и ти си го пробвай писано е доста за това как ,остава термостат.Може и да си отваря ама да не е на цяло ,да отваря по-късно... Мисля ,че това е проблема при мен беше идентичен случай.
            Късмет
            RAV 4
            F650GS

Коментар

Колега ако си с алуминиева водна помпа има вероятност да е излязла оста и турбината не може да върти водата .А също и блока се криви проверихте ли го

Коментар

Карай по ред:
                1.капачка на радиатора
                2.термостат
                3.Виско

Ама най-вероятно е да е виското. Повечето се изпразват постепенно и спират да работят ефективно.
                Оператор на италиански реактивен жребец

Коментар

Първоначално публикуван от Jr. Преглед на мнение
                  Карай по ред:
                  1.капачка на радиатора
                  2.термостат
                  3.Виско

Ама най-вероятно е да е виското. Повечето се изпразват постепенно и спират да работят ефективно.
                  А на мен ми прилича на недостатъчен дебит, в случай че не е виско. Капачка и термостат ми се виждат по-малко вероятни, защото това щеше да прегрява навсякъде, а не само на празен ход. Във всеки случай така или иначе е добре да ги смени, щом има въртели с охлаждането - евтини са.

Виското се проверява лесно, водната помпа - по трудно.

Значи:
                  1. Промивка
                  2. Капачка
                  3. Термостат
                  4. Виско
                  5. Помпа.

...а не е изключено и термодатчика за стрелката да те лъже.
                  Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Добре дошъл в отбора станахме двама и мойта прави същото и засега няма разрешение на проблема като карам до 2000 оборота загрява бая над средата имам чувството че антифриза не стига до радиатора на 3000 оборота пък замръзва смених капачка, термостат виското е читаво, сложих червен антифриз, свалих и проверих водната помпа и пак същото. Сега мисля като си я пребера от морето да сменя пак термостата та да видим. Ако откриеш нещо полезно сподели го. Успех!

Коментар

Промий системата. Италиянците явно доста карат с вода и в радиатора се образува котлен камък. Антифриза е важен, но го налей накрая като си сигурен, че всичко е наред. За промивката зареди с дестилирана вода и ползвай препаратите, които продават по бензиностанциите за около 10 лв. Аз ползвах един в синя опакавка и съм доволен. Наливаш го, караш 40-50 км и го източваш. При мен изтече бяло мляко.
                      Впрочем, ако свалиш металната тръба към термостата можеш да видиш как са нещата с котления камък.
                      След източването свали радиатора и го промий със силна струя вода. Не е нужна водоструйка. След това направи следната проба: сваления празен радиатор остави легнал на слънцето. Нека се нагре. Наври му маркуча със студената вода и с ръка провери как се охлажда питата. Веднага личи къде е запушено - зоната остава топла. Аз моя радиатор го промивах 2 пъти с препарат докато отпуши.
                      Като си сигурен, че радиатора е ОК (промивката във всеки случай ще е полезна) виж виското. Добре е да пробваш с напълно зацепено. Аз имам едно и мога да го дам за проба, но те са 2 вида и не знам дали при теб ще пасне. Ако със зацепеното виско охлажда значи виското е за смяна. Сега поне има по магазините.
                      При мен термостата и капачката бяха ОК, но комбинацията радиатор и виско ме разиграва доста. Стрелката бягаше в дясно от средата към прегряване при малко натоварване. След горните процедури, сега стои в ляво на 2мм от средата и не мърда от там.

Коментар

Благодаря колеги за бързата намеса,ще направя яки промивки и ще пиша може и това да излезе!!!

Коментар

Направи му една яка клизма и ще чакаме да кажеш как е

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X