Обява

Свий
Няма добавени обяви.

промяна на задно окачване

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• промяна на задно окачване

Здравейте колеги вчера изведнъж както карах при спиране и тръгване се появи един удар . При огледа се оказа че лапите на които моста лежи върху ресорите са изгнили и са се почупили и не го държат. Свалих моста и сега му правя нови . Та въпроса ми е следният много се колебая ,дали моста да не го сложа под ресора съответно да монтирам новите лапи отгоре а не както е сега някой дали е правил нещо подобно дали може да каже някви впечатления от подобна преработка Забравих да уточня че ресорите на ферозата ми отзад са предни на УАЗ и те по принцип са направени да лежат те на моста .
    Последно редактирано от Rado__; 25-08-09, 17:39.

До: промяна на задно окачване

Ами хубаво ще ги качиш отгоре, ама ще дигнеш задницата с минимум 15-тина см. и отпред кво ще правим?

Коментар

Ще натегна торсионите и ще изравня височината това не е проблем . По-скоро ме притесняват ръкавите на моста дали ще издържът при промяна на натоварването и дали шлиците на кардана ще са достатъчни , а и немисля че ще се дигне с много понеже мисля да махна по 2 листа от ресор

Коментар

Първоначално публикуван от Rado__ Преглед на мнение
        Ще натегна торсионите и ще изравня височината това не е проблем . По-скоро ме притесняват ръкавите на моста дали ще издържът при промяна на натоварването и дали шлиците на кардана ще са достатъчни , а и немисля че ще се дигне с много понеже мисля да махна по 2 листа от ресор

С торсионите няма да можеш да компенсираш толкова много във височина. А дори и да успееш , ще се получат почти екстремни ъгли на работа на предните полуоси спрямо диференциала и главините и каретата ще ти се превърнат в консуматив. Освен това предницата ще се втвърди още повече и ще намалиш пружиниращите свойства на торсионите , да не говорим че и амовете ще окъсеят на разтягане ...

Има вариант за подложки на горния шарнир , но и оттам...
        Такъв лифт би бил възможен само ако сложиш цял преден мост от нещо...
        Поздрави!
        Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Не знам колко е здрав моста на Фероцата. На Патрула ръкава е много дебел и проблеми няма. Може да се помисли за усилване с пояс. Натоварването дали от долу, дали отгоре според мен е еднакво. Кардана като дойде къс се удължава, или фланец. Като свалиш два листа ще намалиш 2 см. пакета. При всички положения ще се вдигне много, а отпред с натягане на торсионите можеш да вдигнеш до 5 см.
          Ама пробвай, завари и отгоре, и отдолу пети и виж какво ще стане.

Коментар

И аз мисля да сложа пети и отгоре и отдолу и по метода на Нагласьов както стане по-добре

Коментар

И аз мисля да сложа пети и отгоре и отдолу и по метода на Нагласьов както стане по-добре
              Първо ги положи отгоре без да ги заваряваш, закачай кардана и стягай с U болтовете и виж какво ще стане. После ... си ги връщаш обратно

Коментар

Вчера сложих на моята Фероза пружини от Голф 1 върху моста и стана добре даже е по високо отколкото трябва но... Ще проверя в неделя как е и ще пиша...

Коментар

Проверката беше повече от успешна

Коментар

Колега пусни някоя и друга снимка да видим!
                    Георги Танев (0+)
                    Land Rover Discovery 1 300 TDi
                    Land Rover Club Bulgaria
                    0887 930 238, 0878 797 768

Коментар

след няколко дни че нямам възможност в момента

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X