Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Дайхатцу Роки 2.8 ТД 1994 г. - проблем с паленето

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Дайхатцу Роки 2.8 ТД 1994 г. - проблем с паленето

Здравейте колеги. Установих, че не идва ток на подгревните свещи. Мисля, че релето е отишло. Може ли някой да ми каже къде се намира релето, ако може снимка още по добре, ако е с номера по който да го търся ново - най добре. Понеже мисля, че трудно ще намеря оригинално, някой да сподели опит от какво може да стане?

Тръгваш по жицата/ите, и стигаш до релето.

Според характеристиките му, както и на свещите, може да сложиш нещо подобно.

Намери го и го снимай.
    ОМ602->Tremec T5WC->Borg Warner 4408E 1:1/2.48:1->DANA30/103.4in/DANA44->29"AT

Коментар

В момента не мога да съм съвсем точен, защото рокито е на вилата а аз съм в София, затова помолих някой да ми го снима или опише, за да мога като отида на вилата да съм на ясно кое е релето. Обикалях вчера по магазини, но навсякъде искат номера на старото, та евентуално нещо да ми търсят. Това което установих онзи ден преди да си тръгна беше, че на планката, която свързва четирите свещи има 2 бр запоени кабела и един с краче, който също се връзва към ппланката на 4 та свещ. Та този последния отива на едно реле, което е зад акомулатора и мисля, че това е релето, но за да му снимам номера трябваше да свяля акомулатора, а нямах време. Някой може ли да обясни каква роля играят другите 2 кабела щото е трудно и да се разбере къде отиват.

Коментар

Зад акумулатора е САМО релето!
        Вътре в купето под жабката има кутийка ... коато е УПРАВЛЕНИЕ на релето. Управлява релето като следи температурата на антифриза, датчик с зелен куплунг около термостата.
        Пуснал съм преди 100 години сервизно ръководсто за Роки! Вътре има всичко!
        Ако, имаш още проблеми ... звъни!
        За инфо ... карам Роки от 22 години!

Не ми се смима ...че навън е тъмно и .... по тениска не ми се излиза.
        Ама.... виж си менюала ... и тогава питай.
        Реле няма да намериш. Управление .. също ... от магазина.
        Всичко може да се ремонтира или преправи.
        Тия нашите ... вече нямат живи роднини.
        Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

• MLrander
          MLrander коментира
          Редактиране на коментар
          Безкрайни благодарности колега /Не ти знам името/ и за ценната информация и за готовността да помагаш. Аз го карам от 12 год., много ме кефи и не иска да серазделям с него. Засега сам се справям с него, но не ми е създавал проблем с тоците /а това не ми е силната страна/. Видях го ръководството, къквото мога ще ползвам от него, но явно ще ми се налага и да се консултирам с теб, така, че ще съм ти безкрайно благодарен ако на ЛС ми пратиш телефон за връзка. Важно беше инфото за кутийката, защото може проблема да е там,или в датчика, а не в релето. Хубавв и успешен ден ти желая.

Само за инфо: Нещата на този етап се оправиха след като сложих нови подгревни свещи и ново (разбирай друго старо) реле. смятам, че причината да изгорят свещите и въобще проблома е бил в релето.
        Натиснете снимката за да я уголемите

Име:20220423_142110.jpg
Прегледи:214
Размер:254.6 КБ
ID:6853103 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:20220422_190954.jpg
Прегледи:211
Размер:441.6 КБ
ID:6853104
        За който се интересува: 1 сн. - релето, 2сн. - според мен това е кутийката под жабката, която го управлява, но тове може да го потвтрди CarTest-a.
        Весел Гергьовден на всички.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
        X