Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Моята фероза - житие и страдания.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Моята фероза - житие и страдания.

Радиаторът е далече от чист. Къпа ли го 20 минути по часовник с водоструйка? Практиката е показала, че 20 минути подред излиза кал, после вече не.

Коментар

Предишната ми кола след добавка за течове започна да държи висока температура и сдуха гарнитурата след , като я покарах 20-30 мин с 150 при аутопсията проверих термостата в канче на котлона и отвори при 95 градуса вместо към 80 .
      0 8 9 8 4 8 1 3 3 0

Коментар

Първоначално публикуван от Scrapheap Преглед на мнение
        Добрата новина е, че е месингов и позволява запояване.
        Лошата обаче може да се окаже че е толкова изтънял, че е пред разпадане. Имал съм 2 такива на предишни возила. Просто в един момент свършват и толкоз. След 3 запоявания започнаха да се разпадат и самите тръбички на питата.

Дано не съм лош пророк де. Ама тия добавки са глупост неземна. Тая гнус се лепи навсякъде и запушва всичко. Каква водна помпа съм виждал, не е истина - лопатките и бяха на 2/3 пълни с гняс. Съответно - дебит никакъв. Не бих се учудил ако и тоя случай е такъв.

Тия добавки трябва да ги забранят със закон, а измислилите ги да ги пребият с тояги!
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
          Лошата обаче може да се окаже че е толкова изтънял, че е пред разпадане. Имал съм 2 такива на предишни возила. Просто в един момент свършват и толкоз. След 3 запоявания започнаха да се разпадат и самите тръбички на питата.

Дано не съм лош пророк де. Ама тия добавки са глупост неземна. Тая гнус се лепи навсякъде и запушва всичко. Каква водна помпа съм виждал, не е истина - лопатките и бяха на 2/3 пълни с гняс. Съответно - дебит никакъв. Не бих се учудил ако и тоя случай е такъв.

Тия добавки трябва да ги забранят със закон, а измислилите ги да ги пребият с тояги!
          Съгласен съм с теб за добавките. Радиаторът изглежда що годе читав, но какво крие в тръбичките си - никой не знае.
          Но по-добре радиатор, отколкото периодично гарнитура, шлайф и т.н.
          "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
            Радиаторът е далече от чист. Къпа ли го 20 минути по часовник с водоструйка? Практиката е показала, че 20 минути подред излиза кал, после вече не.
            Ясене, аз вкъщи имам няколко водоструйки и 5 цистерни. Не съм много ясно - но по добре с прахосмукачката отколкото без нея. Имаше всякакви треволяци и малки камъчета, които бяха се затъкнали на решетката.
            За радиатора - писна ми от литературни анализи, искам краен резултат и той е - колата да не загрява. Ако ще и 2 радиатора ще сложа

Спарки, в няколко теми чета че наблягаш и натъртваш на РОЗОВ та РОЗОВ антифриз. Умишлено ли е? Синият не става ли по твое мнение?

Коментар

Първоначално публикуван от marlqnda Преглед на мнение
              Ясене, аз вкъщи имам няколко водоструйки и 5 цистерни. Не съм много ясно - но по добре с прахосмукачката отколкото без нея. Имаше всякакви треволяци и малки камъчета, които бяха се затъкнали на решетката.
              За радиатора - писна ми от литературни анализи, искам краен резултат и той е - колата да не загрява. Ако ще и 2 радиатора ще сложа

Спарки, в няколко теми чета че наблягаш и натъртваш на РОЗОВ та РОЗОВ антифриз. Умишлено ли е? Синият не става ли по твое мнение?
              Водоструйка ще крънкаш от дядо владо или друг надежден кадър. Може и на автомивка, но не хванеш ли ти инструмента, не потръгват нещата.

Синият антифриз е по-нисък клас. Пак става, но за двигатели, които са от алуминий и не го губят бързо, розовият е по-добър. Той не е много по-скъп.

Коментар

Водоструйка ще крънкаш от дядо владо или друг надежден кадър. Може и на автомивка, но не хванеш ли ти инструмента, не потръгват нещата.

Синият антифриз е по-нисък клас. Пак става, но за двигатели, които са от алуминий и не го губят бързо, розовият е по-добър. Той не е много по-скъп.
                Ясно Ясене Много ти благодаря за светкавичния и ползотворен отговор

Коментар

Водоструйка и аз имам, но за целта трябва да се източи антифризът и да се откачат съединенията Нейният радиатор отвън е изблизан но отвътре си иска клизма.
                  Сещам се какво изтече от радиатора на Тойотата на Митака (Фулда)...

Коментар

Аз взех Приста Long Life. 4 литра са около 35-36 лева. Разредих го 1:1 с дестилирана вода. Общо цялото удоволствие - 40 кинта с ДДС.
                    Аз не вярвам в чудеса!
                    Разчитам на тях!

Коментар

Първоначално публикуван от Scrapheap Преглед на мнение
                      Водоструйка и аз имам, но за целта трябва да се източи антифризът и да се откачат съединенията Нейният радиатор отвън е изблизан но отвътре си иска клизма.
                      Сещам се какво изтече от радиатора на Тойотата на Митака (Фулда)...
                      За почистване отвътре май няма друг начин. Аз, например, бях закачил филтър на една от страничните магистрали (отоплението на колекторните тръби и карбуратора). Обикновен, бензинов, хартиен. Не е истина колко кал събра от видимо синия антифриз. Смених 5 и се отказах, а май не трябваше. Но пък самарата не загрява. Интересно, че ако се зареди с вода, филтърът не се замърсява.

Първоначално публикуван от Иван Горчев Преглед на мнение
                      Аз взех Приста Long Life. 4 литра са около 35-36 лева. Разредих го 1:1 с дестилирана вода. Общо цялото удоволствие - 40 кинта с ДДС.
                      Това е тя рецептата.
                      Последно редактирано от Ясен; 21-07-09, 13:50.

Коментар

Първоначално публикуван от marlqnda Преглед на мнение
                        Взех го оригинално със зелен. Синия тук си е обикновения. Розовия е "Long Life". Дават му 5 години живот. Явно има и някакви почистващи или смазващи свойства, защото след като го налях нещо при мен сработи като хората, и както и да я пържа, не ще да загрява повече от милиметър над средата. Принципно го дават за алуминиеви двигатели, какъвто е и на ферозата. Във всеки случай, добре промитата охладителна система трябва да държи антифриза кристално чист, без грам мътилка. Скоро не съм проверявал моя, но преди 3-4 месеца си беше съвсем бистър.

Тераното си взех с електриково зелен. Понеже сменях термостат, та се наложи да източа част от него. Понеже не загрява и си е абсолютно бистър, въпреки чугунената глава, не съм сменял и го сипах обратно, но като сменям, пак ще е розов. Може дори някакъв "оригиналише" G12 да взема (баш си розов какъвто трябва, но скъп).

Та, идеята ми е, щом ще сменяш - сменяй с такова, дето ще изкара по-дълго, и от което и е по-добре на охладителната система. Аз забравих за антифриз откак взех джипките си. Само поглеждам дали е бистър на 2-3 месеца.

...пък и цвета по ме кефи. Сини пръскалки, розов антифриз, синя спирачна течност... меки китки... Нали "модерни" трябва да сме! Останаха само китениците по седалките, и всичко ще е на шест.
                        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Почистващите добавки определено вършат добра работа, особено в комбинация с водоструйка. За ефективно почистване само с водоструйка трябва и радиаторът да е свален и легнал. и Търпение...

Коментар

Първоначално публикуван от Иван Горчев Преглед на мнение
                            Аз взех Приста Long Life.
                            Той май е същия. На ЛукОйл-ския само са му сменили етикетите.

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                              Може дори някакъв "оригиналише" G12 да взема (баш си розов какъвто трябва, но скъп)
                              G12 мярнах в онова магазинче на Сливница, където те пратих за кабелите на Тесла. Около 20 лева литър и половина. Бели бутилки.
                              Аз не вярвам в чудеса!
                              Разчитам на тях!

Коментар

Електриковозелена е флуоресциращата боя за откриване на течове. Тя прикрива както оригиналния червен или син цвят, така и по-традиционния кафяв при автомобилите "нов внос".

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X