Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Окачване Роки 2.8ТД '96

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Окачване Роки 2.8ТД '96

Здравейте колеги
    Имам няколко въпроса за това Роки. Изтеглих му от тука сервизната документация и видях че там е дадено като окачване с ресори отпред и отзад, но вчера поразгледах моето и специално за отзад няма при мен никакви ресори а само пружини и се чудя има ли изобщо такъв вариант или моето е побългарено .
    Другото което искам да попитам е от къде мога да намеря комплект тампони от тези които са между шасито и купето, че моите са доста зле и ми се иска да ги подменя.
    Благодаря предварително !

П.П. Да уточня че колата не е Бертоне и няма никакви други набиващи се на очи "тунинги" .

До: Окачване Роки 2.8ТД '96

Здравей колега и добре дошъл във Форума! Честито ти Роки!
    Ами според мен не е задължително да е "побългарявяно", ама е възможно...Както и да е , не виждм причина да се притесняваш. Пружините отзад подобряват ходовете на окачването, Надявам се при теб да е направено кадърно.
    Има доста написано тук за окачвания , така че ползвай търсачката и чети.А за тампоните , пак тук има адреси и телефони на няколко магазина в София за части за японски коли.
    Ако искаш си напиши в профила откъде си , така ще е по-лесно някой да те упъти , а може и да се запознаеш с твои градски.
    Поздрави!
    Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Първоначално публикуван от fireeagle Преглед на мнение
      ...
      или моето е побългарено ...
      По скоро е тунинговано. "Побългаряването", най често е опит внесен от вън и най вероятно не ние, сме открили топлата вода.
      Както ти каза тигър-ловеца, ако е направено грамотно, може само да черпиш.
      А освен пружини и амортесьори, какво друго има?

Коментар

Е друго няма, точно това ме притеснява, че няма ресори отзад.
        В скоро време ще мога да кажа повече, след като намеря тампоните които споменах по горе и ги сменям ще разгледам а може и някоя снимка да кача, че аз и без това не съм голям експерт .
        Джипчето все пак се кара 99% по асфалт.

Коментар

Първоначално публикуван от fireeagle Преглед на мнение
          Е друго няма, точно това ме притеснява...
          Aбе вярно си е за притеснение, ако няма друго де.
          Има долни щанги, горни, или А-рамо, снимай отдолу и отзад, че вярно е интересно как са го направили. А предните ресьори къде са, отдолу, или отгоре?

Коментар

Няма какво да се притесняваш. Последните модификации на Роки след 1993 година са с независимо отпред окачване (double wishbone) и пет линково отзад на пружини.

Коментар

Първоначално публикуван от Сабин Цонев Преглед на мнение
              Няма какво да се притесняваш. Последните модификации на Роки след 1993 година са с независимо отпред окачване (double wishbone) и пет линково отзад на пружини.
              Е това звучи доста по успокояващо колега .
              Утре почвам издирването на тампоните, та да видим има или няма из големото село ( Сф ) такива части.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
              X