Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Тракане отпред при завои с подскачане

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Тракане отпред при завои с подскачане

Здравеите колеги, бях попитал за този проблем и преди но един от вас ми каза да погледна в тема "скърцане в предния мост" търсих намерих малко информация но нищо особенно, също така колегата каза че може да е от ограничителните болтове.Наистина това е доста възможно но трябва да сам завъртял доста волана, затова напавих друг тест просто слязох от сравнително нисък бордюр около 5-10см с подщи минимално завъртане на волана с цел да отпиша ограничителните болтове, и така стана но пак истрака.Затова огледах отпред имаше една щанга късичка която де държи на два болта, мисля че е за реглажа, няма луфтове но се върти и трака, но малко съмнително да е тя.Затова направо отидох при един колега които има фероза и го помолих дали може да погледна отдолу тъи като тои има сервис би трябвало да е в ред само да не е като лафа за "обущаря дето ходел бос", та колега даже я вкара на канала да я огледам и така видях че и неговите щангички лопат затова го отписвам тва, когато му споменах тои ми каза че този проблем е от торсиона показа ми го кое е, щото аз незнаех кое е и за какво е и каза да го натегна малко но да не прекалявам, вие какво бихте казали по въпроса или проблема е друг
    Също така имам малко теч отпред от диференцяла в дясно на исхода кам полуоската мисля че така се казва ако не бъркам, тва е щангичката с двата маншона.За този въпрос питах тоя колега пак и тои каза че те всички трябва да имат луфт но на вътре на вън не на ляво и дясно а моита има тя не че и неговата нямаше ама аре, та какво има там вътре и какво ме очаква за смяна и може ли да ми истече маслото от диференцяла

До: Тракане отпред при завои с подскачане

http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=25915
    погледни тука
    Honda HR-V/CRV кАтър връз кАтър - YAMAHA BOOSTER 50CC; ВСИЧКО ДЕСЕН ВОЛАН

Коментар

Провери си шарнирите.

Коментар

И кормилните накрайници, и паразитния хебел, и кормилната кутия за луфтове.

Торсионите не би трябвало да хлопат. Няма от какво. Все едно да ти хлопат пружините.
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
          ........................................... Все едно да ти хлопат пружините.
          Ами честно да ти кажа ...моите хлопат ...... в случая ресорите ...
          Аааа и ... по някоя дъска, също ми хлопа ....
          Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

Скърцането на ограничителните болтове и аз вече го чух у гората, но имам и аз някакво леко тракане на предно ляво колело, та ей сега отивам да го видя какво е . Ако излезне нещо интересно, ще споделя след това.

P.S. То май на всички нас дъските ни хлопат
            Георги Танев (0+)
            Land Rover Discovery 1 300 TDi
            Land Rover Club Bulgaria
            0887 930 238, 0878 797 768

Коментар

Първоначално публикуван от CarTest™ Преглед на мнение
              Ами честно да ти кажа ...моите хлопат ...... в случая ресорите ...
              Аааа и ... по някоя дъска, също ми хлопа ....
              Е, ресорите имат тампони, шекели и т.н. Нали са си и носачи. Там има какво да хлопа, ама при торсиони и пружини, просто няма какво. Може да поскръцне, но не и да хлопа.
              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от lz1gvt Преглед на мнение
                Скърцането на ограничителните болтове и аз вече го чух у гората, но имам и аз някакво леко тракане на предно ляво колело, та ей сега отивам да го видя какво е . Ако излезне нещо интересно, ще споделя след това.

P.S. То май на всички нас дъските ни хлопат
                Тракането се оказа от левия хъб. Като е отключен притропва, като е заключен не се чува. Щура работа ......
                Георги Танев (0+)
                Land Rover Club Bulgaria

Коментар

Може хъба да не отделя хубаво поради замърсяване - пробвай да го почистиш и леко да го смажеш с някаква по-тънка грес или дори с масло. Греста да не е много, че после може да престане да включва.

Коментар

То проблема е отварянето на горната част. С едни ситни болтчета е, бегай, мани! Вече няколко човека имаха проблеми с това.

...Ама пък неговите са малко по-различни от мойте, та може и тоя проблем да го няма.

Коментар

Първоначално публикуван от lama69 Преглед на мнение
                      Може хъба да не отделя хубаво поради замърсяване - пробвай да го почистиш и леко да го смажеш с някаква по-тънка грес или дори с масло. Греста да не е много, че после може да престане да включва.
                      Да Лама, ще го отварям. Иначе се движи лесно, отцепва и зацепва пробвах го, но трака .. може би има пружини вътре и ще трябва да погледна.
                      Георги Танев (0+)
                      Land Rover Club Bulgaria

Коментар

Първоначално публикуван от lz1gvt Преглед на мнение
                        Да Лама, ще го отварям. Иначе се движи лесно, отцепва и зацепва пробвах го, но трака .. може би има пружини вътре и ще трябва да погледна.
                        Единия вариант е пружината да не го придърпва докрай, щот е омекнала, и от вибрациите да трака. Другия е да не го отцепва на пълно заради гняс, и да закача леко по ръбчетата на муфата.

Коментар

Шарнирите са добре уш не тракат даже тъкмо си взех гресьорка и няква грес за големи натоварвания, за промишлени неща и селскостопански машини щото незнаех каква, и ся всичко е смазано до пръсване.И кормилните накраиници зяпах всичко е яко стегнато на никаде не мърда, кутията и тя не лопа според мен просто има лек луфт но при въртене което мисля че трябва да е така.А за паразитния хебел тва даже незнам какво е ?

Коментар

Първоначално публикуван от djboom Преглед на мнение
                            А за паразитния хебел тва даже незнам какво е ?
                            "Еквивалента" на корминлата кутия, но от страната на пътника.

Коментар

Неска пак киризех отдолу и видях че и от катрера много леко сълзи от предната част, баша ми каза че там имало няква си лоена набивка без да го гледа само като му обясних каде се намира незнам дали е така, ся и тва тряя да го вкарам в списъка за ремонт.Мале само да зема заплатата края на месеца и .......
                              А само да попитам какви джанти ще ми препоръчате за зимата?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X