Мда, след операция "Раздатка" ме хвана и следващата шуга - монтаж на хъбове. Откъде ще ги взимам и кога е друг въпрос. Тук ми е интересно какви други спънки бих срещнал при монтажа. В смисъл - не мога да си представя как точно ще работят - сега шлиците на полуоската влизат в главината и въобще не мога да разбера как хъба би ги отделил от нея. Малко инфо, плийз?!
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Сърце юнашко не трае
Свий
X
-
Aми , виж как са зацепени за главината ...Остава и главини да трябва да сменяш.... малииииии. Иначе идеята е добра , ама нека някой от по-запознатите колеги да каже
...
Сега като гледам чертежите май шлиците на полуоската (в твоя случай ) са фиксирани в капачката по някакъв начин , а тя пък от своя страна е закрепена за главината със същите шест винта , с които се монтира хъба. Според мен не би трябвало да има проблем просто на мястото на капачката да се монтират хъбовете. Не знам как да кача чертежите от ръководството , но ги виж и двата и ще добиеш представа.
В твоя вариант под схемата пише "rigid type" , на втория е показан ръчен , а на третия автоматичен хъб.Последно редактирано от Goblin; 03-06-09, 00:27.Your conscience is all you can take to your grave.
-
До: Сърце юнашко не трае
Първоначално публикуван от lama69 Преглед на мнениеМда, след операция "Раздатка" ме хвана и следващата шуга - монтаж на хъбове. Откъде ще ги взимам и кога е друг въпрос. Тук ми е интересно какви други спънки бих срещнал при монтажа. В смисъл - не мога да си представя как точно ще работят - сега шлиците на полуоската влизат в главината и въобще не мога да разбера как хъба би ги отделил от нея. Малко инфо, плийз?!Honda HR-V/CRV кАтър връз кАтър - YAMAHA BOOSTER 50CC; ВСИЧКО ДЕСЕН ВОЛАН
Коментар
-
Аз моите ръчни ги намерих доста трудно, чак в Кюстендил. Преди това бях с автоматични, станаха с малки доработки-има ги описани някъде по темите. Да ти кажа честно- разликата в разхода и вървежа със свободни / зацепени хъбове не е огромна, но като ти е влезла мухата в главата- действай2015 KTM EXC 450 six days Argentina
Toyota Land Cruiser KDJ 125
Коментар
-
Като ги вземеш и погледнеш, тутакси ще ти се изясни всичко. Ръчните са крайно прости като устройство, вероятно и заради това не се чупят толкова.
Ако тука не намериш, звънкай. Знам къде има AVM-ски на прилични цени. За тераното си пазарих от там. От ингилизко са, ама идват за 5-6 дена до вратата ти.
Всъщност, може да питаш и Явор(VROMOS) дали не може да ти изнамери, и за колко време, ако не са налични.Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Коментар
-
Да, прегледах схемите, а за по-сигурно разгледах и нещата на място. В момента шлиците на полуоската влизат в подобни, на самата капачка. Явно тя ще трябва да се демонтира и на нейно място да се монтира задната половина на хъба, която също има шлици, като на капачката. Ясно, благодаря! Чувствам се спокоен.
Коментар
-
Първоначално публикуван от lama69 Преглед на мнениеДа, прегледах схемите, а за по-сигурно разгледах и нещата на място. В момента шлиците на полуоската влизат в подобни, на самата капачка. Явно тя ще трябва да се демонтира и на нейно място да се монтира задната половина на хъба, която също има шлици, като на капачката. Ясно, благодаря! Чувствам се спокоен.
Да не вземеш да ги нажмааш с грес яката, че няма да включват, еле пък зимата. Слага се малко, колкото да смазва, рядка такава една. Дори в ръководството на AVM-ските хъбове пише че се смазват с моторно масло, ама аз съм неверник, и си сложих гресчица. Там триене няма. Единствено трябва да се осигури смазване, колкото да може да се движи свободно муфата.Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар