Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Масло за Териос

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Масло за Териос

Жената има Териос 1 от 2004 г. и е време да се сменя маслото. Предполагам за него трябва да е 5-w40, но все пак някой знае къде мога да намеря ако има бюлетин с одобрените масла от дайхатсу ? Или кажете вие с какво масло го ползвате.

До: Масло за Териос

Ами да ви е честито. Много безаварийни километри

Ето една тема в която са коментирани видовете масла за Ферози. Аз наскоро сменях масло и филтър и сложих 15W-40 минерално ACDline Разликата обаче е, че карам Фероза от 89г., а си мисля че за нов Териос има огромна разлика и е добре а питаш в някой сервиз. Понеже не видях в профила ти да пише от къде си? За да знаем на къде да те насочваме

Също така ме интересува доволни ли сте от новите Териоси, че гледам в София никнат като гъби в горичка А гледам няма впечатления по темите от тях.... та моля да споделите мнението си като го покарате и поексплоатирате

Коментар

Първоначално публикуван от marlqnda Преглед на мнение
      Ами да ви е честито. Много безаварийни километри

Ето една тема в която са коментирани видовете масла за Ферози. Аз наскоро сменях масло и филтър и сложих 15W-40 минерално ACDline Разликата обаче е, че карам Фероза от 89г., а си мисля че за нов Териос има огромна разлика и е добре а питаш в някой сервиз. Понеже не видях в профила ти да пише от къде си? За да знаем на къде да те насочваме

Също така ме интересува доволни ли сте от новите Териоси, че гледам в София никнат като гъби в горичка А гледам няма впечатления по темите от тях.... та моля да споделите мнението си като го покарате и поексплоатирате
      Ами аз звънях до вносителя там ми казаха 5-w40, аз и си мислех, че толкова трябва, колата все пак е на 40к км. Ми какво да ти кажа досега сме нямали проблеми ама то и за тия километри няма какво да стане (само 10к км сме навъртяли ние). Тесен е териоса и си е точно за жена Зимата харчеше 10 градско, сега като се стопли падна до 8-9. Мислим газ да слагаме ама не мога да разбера дали има vvti системата на Тойота, за да знам да слагам ли допълнително охлаждане на клапаните. Ако те интересува нещо конкретно питай.

Коментар

Моя Териос е 99г. и си го купих от Швейцария лично. Значи,етикетчето за смяна на маслото,което са сложили там е все още на лоста за скоростите. На него е изписано с химикал sint. 10w40.Не съм го сменял,защото не съм стигнал километрите.

Коментар

И за двата мотора на Териос 1.3 в Autodata дават полусинтетично 10W30

Ако е над 100 000 километра вероятно 10W40 е по-подходящо

Коментар

Може, щото съм на 136000км. Сигурно пак такова трябва да му слагам .Ама защо пък са слагали синтетично та сега доливам такова, а е скъпо!?! Имам теч от долу по двигателя,но още не съм видял точно от къде е,но сигурно е от семеринга. Сега карам мотора и за това нямам време,но за есента и зимата трябва да реша проблема.

Коментар

Първоначално публикуван от froli Преглед на мнение
              Може, щото съм на 136000км. Сигурно пак такова трябва да му слагам .Ама защо пък са слагали синтетично та сега доливам такова, а е скъпо!?! Имам теч от долу по двигателя,но още не съм видял точно от къде е,но сигурно е от семеринга. Сега карам мотора и за това нямам време,но за есента и зимата трябва да реша проблема.
              Колега , според мен си слагай една хубава полусинтетика ( на Тотал например)10W40. На тия километри не виждам смисъл от синтетика. Аз лично карам от години с него и механика ми не ми дава да го пипна преди 15000км. Но си оправи течовете. На мен не ми го пипа...
              Поздрави!
              Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Сигурно ще стане както каэваш. Мерси!

Коментар

От: До: Масло за Териос

Да се включа почти 2 години по късно. Кара си го с синтетика 5в-40. Нито го харчи, нито има някакъв друг проблем. Така, че слагайте смело.

Коментар

колеги много сам се напатил от маслата в България купувал сам масло от 100 до 300лв и полза никаква колата ми след като излезе от гаранция и като смених след това маслото почна да ми го харчи стигал сам да доливам до 2л масло на смяна.След много смени се уверих че единственото масло подходящо за този мотор е Castrol 3000 5v/40
                    двигателя спря да харчи масло и работи перфектно.

Коментар

Някои можели да ми каже дали на териос 1.3 модел 2005г може да се монтира чип ????

Коментар

От: Масло за Териос

Цена на оригинални масла Daihatsu
                        5W30- 70 лв. за туба 4 литра
                        10W40- 55,55 лв. за туба 4 литра
                        В представителството на Daihatsu

Коментар

Най-добре е до 100000 км. да се слага 5W40,от 100000 до 150000 км. да се слага 10W40,а след 150000 км-15W40.

Коментар

Колеги след полуосновен ремонт ( шлайфане на глава , гумички клапани , гарнитура и 4 нови клапана ) какво масло да сложа след такъв ремонт ? Купих си едно Лики моли 10w40 ама не знам дали да го сложа . Двигателя е като нов сега де “........

Коментар

Какво те притеснява в лики молито ...сивия му цвят ли? Наливай и карай . За такъв ремонт не е от голямо значение маслото както при смяна на лагери и сигменти
                              >>MI SUBI HI >< ShoguN<< 3.0 V6 24, автоматик , къса база
                              Защото така ми харесва...
                              Телефон: НЯМАМ
                              Когато немогат да стигнат нивото ти,хората започват да те плюят

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X