Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Горивен филтър?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Горивен филтър?

Искам да сменя горивния филтър, понеже на гас върви идеално, но на бензин нещо не върви. Пали на бензин, но не не върви дам ли гас все едно се дави и си мисля, че е от филтъра. Та знаете ли къде по-точно се намира (долу до резервоара, в двигателя)? Daihatsu Feroza 1.6I

До: Горивен филтър?

При двигателя е - такъв един цилиндър с 2 маркуча с щутцери.Захванат е за стената дето дели двигателя от пътниците.Не е скъп, ако това е причината за проблема ти.

Коментар

Първоначално публикуван от lama69 Преглед на мнение
      При двигателя е - такъв един цилиндър с 2 маркуча с щутцери.Захванат е за стената дето дели двигателя от пътниците.Не е скъп, ако това е причината за проблема ти.
      Мерси, надявам се да е това проблема.

Коментар

Филтъра е бил сменян скоро, нищо му няма. Съмнява ме, че има ръжда в резервоара и е запушила цедката и неможе да смуче бензин.

Коментар

За по-лесно просто си виж налягането на горивото в регулатора на налягане. Трябва да е около 2,55 бара според производителя, е малко нагоре или надолу не е фатално.
          Аз като взех моята, вървеше максимум с 40 на 3-та предавка и вдигаше макс. 2500 оборота. Не ме питай какво ли не смених - то филтри, то горивна помпа и не и не. Накрая излезе запушено гърне. Ватата за обезшумяване се беше напъхала в тръбата между двете гърнета и чекай да върви колата.
          А ти си огледай и разните вакуми, които на газ не биха те бъркали, ама на бензин....

Коментар

Проверих налягането в помпата , едва прави 1,9 атмосфери.

Коментар

Ако това е налягането в ПОМПАТА, ясно е че няма да ти върви колата на бензин. Самата помпа трябва да вдига около 5 бара, после регулатора го редуцира до 2,55 бара. Да разбирам ли, че си мерил налягането на самата помпа?

Коментар

Знчи мерих налягането след горивния филтър и стигна до 1.9 като го качваше много бавно. Извадих филтъра и от него текна бензин с кафяв оттенък ( ръжда). Продухах го да вида дали не е запушен ( понеже е нов) и не беше запушен. Източих резервоара(имаше бая парченца ръжда, дебели. Мисля си, че е възможно, ако когато помпата ( понеже като я включвам работи много добре на звук де) смуче, тези парченца да се набиват във цедката която е веднага след резервоара или във маркуча който свързва цедката със помпата, едно от двете, и така да не достига нужното количество бензин. Понеже пак казвам като мерихме наляганего се покачваше бавно до 1.9 някъде. На гас колата работи идеално за това изключвам като вариант двигателя и катализатора, а за вакумите нямах време да я разгледам подбробно утре други ден ще погледна. Мисля си да източа резервоара и да го сваля заедно с помпата и да пробвам по обратния път да прочистя маркучите и цедката, за да вида дали е от тях проблема, или от помпата и вече да правя кактото и да е... Само дето нямаме никакви условия с бащата и ще ни се разкаже играта Какво мислиш?

ПС: ако се окаже помпата ... знаете ли какви други помпи стават. Знам че е външна и почти всяка ще пасне, но все пак от коя кола да търся, така че да я нагаждам най-малко?
                Последно редактирано от Groundhog; 11-05-09, 21:03.

Коментар

Аз сложих турска помпа за Рено - просто гледай щутцерите да са еднакви.

Коментар

А този регулиращ клапан къде се намира по-точно ? Някаде след помпата или след флтъра? И как да го оправя, ако той неработи нормално? Ако го "премахна", помпата на какво налягане ще работи и каква ще бъде разликата? Ще гори повече бензин?

Коментар

Колеги дайте малко повече информация относно помпата? От какво рено става?Как да я разбера дали е за смяна? Не ми се хвърлят пари за нещо, което може и да не е развалено... Има ли цедка в началото на резервоара или няма да знам дали да го свалям? Помогнете малко...

Коментар

Мога да ти помогна само с една помпа Бош, която вие, но работи.
                        А регулатора на налягане ще ти покажа след малко - да намеря снимка или скица.

п.с. Иначе става всякаква външна помпа, само да съвпаднат щутцерите - иначе иска преправяне.

Коментар

Първоначално публикуван от lama69 Преглед на мнение
                          Мога да ти помогна само с една помпа Бош, която вие, но работи.
                          А регулатора на налягане ще ти покажа след малко - да намеря снимка или скица.

п.с. Иначе става всякаква външна помпа, само да съвпаднат щутцерите - иначе иска преправяне.
                          В какъв смисал можеш да ми помогнеш с Бош? Не те разбрах . Много ми е интересно дали на сондата има мрежичка и дал ие запушена... Гледам скици немога да намеря?

Коментар

Да ти помогна в смисъл да ти го пратя, ако проблема е в помпата. За мрежичка не знам, но защо не пробваш да и подадеш гориво от външен съд? Там със сигурност няма да има утайки.

Коментар

Малко мои извадки от този форум във връзка с бензиновата помпа:
                              "Помпата е ваншна/сигурно го знаеш вече/Заменяема е с от всички подобни модели ,стига дебита да не е по малък.Става въпрос за цена..."
                              "разходих по Симеон и Ботев, най-ниските цени бяха 80лв. за втора ръка и 120лв. за нова китайска. Не е добре да се пробва с 2-ра ръка"

"Смених я, с нова от Ауди-100,пълна инжекция 2000 куб.налягането е еднакво и за двете коли-поне така казаха като я копувах помпата от Бургас"
                              Ако търсиш по тези извадки ще намериш темите и кой го е казал.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X