Искам да сменя горивния филтър, понеже на гас върви идеално, но на бензин нещо не върви. Пали на бензин, но не не върви дам ли гас все едно се дави и си мисля, че е от филтъра. Та знаете ли къде по-точно се намира (долу до резервоара, в двигателя)? Daihatsu Feroza 1.6I
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Горивен филтър?
Свий
X
-
До: Горивен филтър?
Първоначално публикуван от lama69 Преглед на мнениеПри двигателя е - такъв един цилиндър с 2 маркуча с щутцери.Захванат е за стената дето дели двигателя от пътниците.Не е скъп, ако това е причината за проблема ти.
Коментар
-
За по-лесно просто си виж налягането на горивото в регулатора на налягане. Трябва да е около 2,55 бара според производителя, е малко нагоре или надолу не е фатално.
Аз като взех моята, вървеше максимум с 40 на 3-та предавка и вдигаше макс. 2500 оборота. Не ме питай какво ли не смених - то филтри, то горивна помпа и не и не. Накрая излезе запушено гърне. Ватата за обезшумяване се беше напъхала в тръбата между двете гърнета и чекай да върви колата.
А ти си огледай и разните вакуми, които на газ не биха те бъркали, ама на бензин....
Коментар
-
Знчи мерих налягането след горивния филтър и стигна до 1.9 като го качваше много бавно. Извадих филтъра и от него текна бензин с кафяв оттенък ( ръжда). Продухах го да вида дали не е запушен ( понеже е нов) и не беше запушен. Източих резервоара(имаше бая парченца ръжда, дебели. Мисля си, че е възможно, ако когато помпата ( понеже като я включвам работи много добре на звук де) смуче, тези парченца да се набиват във цедката която е веднага след резервоара или във маркуча който свързва цедката със помпата, едно от двете, и така да не достига нужното количество бензин. Понеже пак казвам като мерихме наляганего се покачваше бавно до 1.9 някъде. На гас колата работи идеално за това изключвам като вариант двигателя и катализатора, а за вакумите нямах време да я разгледам подбробно утре други ден ще погледна. Мисля си да източа резервоара и да го сваля заедно с помпата и да пробвам по обратния път да прочистя маркучите и цедката, за да вида дали е от тях проблема, или от помпата и вече да правя кактото и да е... Само дето нямаме никакви условия с бащата и ще ни се разкаже игратаКакво мислиш?
ПС: ако се окаже помпата ... знаете ли какви други помпи стават. Знам че е външна и почти всяка ще пасне, но все пак от коя кола да търся, така че да я нагаждам най-малко?Последно редактирано от Groundhog; 11-05-09, 21:03.
Коментар
-
А този регулиращ клапан къде се намира по-точно ? Някаде след помпата или след флтъра? И как да го оправя, ако той неработи нормално? Ако го "премахна", помпата на какво налягане ще работи и каква ще бъде разликата? Ще гори повече бензин?
Коментар
-
Колеги дайте малко повече информация относно помпата? От какво рено става?Как да я разбера дали е за смяна? Не ми се хвърлят пари за нещо, което може и да не е развалено... Има ли цедка в началото на резервоара или няма да знам дали да го свалям? Помогнете малко...
Коментар
-
Първоначално публикуван от lama69 Преглед на мнениеМога да ти помогна само с една помпа Бош, която вие, но работи.
А регулатора на налягане ще ти покажа след малко - да намеря снимка или скица.
п.с. Иначе става всякаква външна помпа, само да съвпаднат щутцерите - иначе иска преправяне.. Много ми е интересно дали на сондата има мрежичка и дал ие запушена... Гледам скици немога да намеря?
Коментар
-
Малко мои извадки от този форум във връзка с бензиновата помпа:
"Помпата е ваншна/сигурно го знаеш вече/Заменяема е с от всички подобни модели ,стига дебита да не е по малък.Става въпрос за цена..."
"разходих по Симеон и Ботев, най-ниските цени бяха 80лв. за втора ръка и 120лв. за нова китайска. Не е добре да се пробва с 2-ра ръка"
"Смених я, с нова от Ауди-100,пълна инжекция 2000 куб.налягането е еднакво и за двете коли-поне така казаха като я копувах помпата от Бургас"
Ако търсиш по тези извадки ще намериш темите и кой го е казал.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар