Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Раздатки - взаменяемост на части?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Раздатки - взаменяемост на части?

Казуса е следния: предлагат ми комплект скорости и раздатка парт тайм за Ферозата, днес ходих да ги огледам и констатирах следното:
    1. счупена конзола за лостовете(скоростен и за раздатката)
    2. Счупен заден капак - там където се зацепва задния кардан
    3.Силно повредени шлици на същото зацепване.
    4. Скоростите имат шум, това си го казва продавача.

Въпроса ми е : Може ли да се заменят счупените елементи с такива от фултайм раздатка - в ръководството видях, че конзолата за лостовете е еднаква и за двете раздатки, дали същото важи и за останалите чаркове?

До: Раздатки - взаменяемост на части?

За съжаление единствения начин да провериш е да свалиш и да пробваш. Така ще си 100% сигурен, да или не.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
      За съжаление единствения начин да провериш е да свалиш и да пробваш. Така ще си 100% сигурен, да или не.
      Да бе, ама за тази цел трябва да купя строшената, да сваля моята, да разглобя и двете и накрая да търся жокери за сглобяването. То лошо няма, ама нали знаеш че друга колица нямам - не мога да се лиша за дълго и от тази.
      Понеже ми куца английския, ми е трудно да разбера, ако реша да сменявам раздатката, какво още задължително трябва да сменя, доколкото схванах едното е скоростите, но примерно маховик, кардани.....нещо друго. В шах съм.

Коментар

Маховика и карданите са еднакви, мисля, но поне карданите се виждат лесно - на канал, и с рулетката.

Ако захващането на Full-Time-а със скоростите е еднакво, вероятно ще можеш да си ползваш и старите скорости. Разлика има в предавателните числа на скоростите - мисля че бяха 3 варианта. Не знам обаче дали има разлика в изходящия вал - тоя между скоростите и раздатката. От ръководството няма как да разбера, защото няма размери.

На дупката в маховика, и лагера вътре между първичния вал и коляновия, също са 3 варианта, но те също не зависят от скоростите, и също няма как да провериш предварително, без да махаш. Там обаче е лесно - има лагери с тоя размер, или се прави тефлонова втулка, в зависимост от варианта. Аз на мойта си оставих старата втулка.
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
        X