До: Ми.. почна се.. (Подготовка на Фероза за НЕ хард разходки)
Супер, супер, браво! Само едно се зачудих. С тази мъненка антенка и то сложена там как ти е обхвата? Щото говорих преди време с приятел по темата /той си е бая напреднал радиолюбител/ и точно исках на задната врата да я слагам и той ми каза, че ще прави много смущения и ще ми намели обхвата осезаемо и, че трябва или отгоре или поне на предната броня, както в Австралия примерно...
Супер, супер, браво! Само едно се зачудих. С тази мъненка антенка и то сложена там как ти е обхвата? Щото говорих преди време с приятел по темата /той си е бая напреднал радиолюбител/ и точно исках на задната врата да я слагам и той ми каза, че ще прави много смущения и ще ми намели обхвата осезаемо и, че трябва или отгоре или поне на предната броня, както в Австралия примерно...

. Там метър нищо не е. Принципно СБ антената няма много значение дали е в Австралия или тук, там трябва да покрива огромни дистанции, но тук е хълмисто, гористо и с доста планини, та пак си трябва дължина. Захващането отпред позволява и да се хване за върха към задната част на maшината, така няма да я разбиват клонаците. Разбира се в движение в гора ще си доста по-друг обхват, но това е ясно. То изцяло зависи дали се ползва за комуникация в що-годе стегната колона или при по-дълги експедиции на по-големи дистанции. Много приятно се получава. Заболяването при теб има много положителни резултати. Продължавай в този дух
Чак ми е странно колко е маневрена.
Коментар