Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Ми.. почна се.. (Подготовка на Фероза за НЕ хард разходки)

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Ми.. почна се.. (Подготовка на Фероза за НЕ хард разходки)

Супер, супер, браво! Само едно се зачудих. С тази мъненка антенка и то сложена там как ти е обхвата? Щото говорих преди време с приятел по темата /той си е бая напреднал радиолюбител/ и точно исках на задната врата да я слагам и той ми каза, че ще прави много смущения и ще ми намели обхвата осезаемо и, че трябва или отгоре или поне на предната броня, както в Австралия примерно...

Коментар

браво много добре е станала
      Ако няма каде да отидеш , ела на себеси

Коментар

Първоначално публикуван от Венци- малкия Преглед на мнение
        Сложил си оригиналните гайки от джантите на фланеца. Увери се че конуса им е като за алуминиева джанта за да нямаш проблеми. Сигурно защото не си успял да използваш гайките които идват с фланеца - те мисля че бяха с резба 1,25 а оригиналните поне при Роки са с 1,5 резба.

Коментар

Аз съм с оригиналните гайки и алуминиеви джанти. Проблем не съм имал никога.

Иначе, и аз съм чувал за потенциални проблеми от тоя сорт, но при мен не се получава. Гайките си държат и не се разхлабват, нито на оригиналните железни джанти, нито на комплекта витарови, алуминиеви, с които карам по-често.
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Съвсем скоро мой познат монтира витарови фланци на едно Роки и се оплака на първия тест, че при спиране му вибрират колелата. Оказа се , че понеже витаровите фланци са с резба 1.25 а Рокито е с 1.5 и е монтирал гайките от джантите на фланците. Да обаче гайките от джантите са с конус за стоманена и не могат да затегнат алуминиевия фланец, който е с по-дълбок конус. Купи си 20 гайки от гумаджийницата и няма проблеми никакви. Аз когато слагах моите въобще и не си правих експерименти, а си купих нови гайки. Тия които се продават по повечето гумаджийници са за алуминиеви, чийто конус безпроблемно затяга и стоманена джанта. Обаче обратното не става. Затова по-добре да се увери, че конуса е подходящия. Заради 20 гайки може да станат доста неприятни неща.

Коментар

Съгласен, разбира се. Безопасността преди всичко.

Просто споделих опит. При мен проблем няма. Не знам дали би имало, ако сложа фланци, а не се очертава и да проверявам.

Нека да има едно на ум, и при първи признаци на такъв проблем, да взима мерки.

ПП: Дано ефекта от фланците да е търсения, и гумите да не опират никъде. За предните не съм сигурен, ама за задните имам някои съмнения.
              Последно редактирано от sparkybg; 18-04-09, 16:08.
              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Отпред, сега опират на едно друго място, но то лесно ще се изреже с флекса.

Нали шило в торба не стои.. отидох да пробвам как е.
                До сега кал нямах само по тавана. Сега вече и там има.

Оригиналните гайки как да разбера дали стават за алуминиеви ?

По-късно ще проверя дали има промяна в фланеца.

Коментар

Първоначално публикуван от Насов Преглед на мнение
                  Супер, супер, браво! Само едно се зачудих. С тази мъненка антенка и то сложена там как ти е обхвата? Щото говорих преди време с приятел по темата /той си е бая напреднал радиолюбител/ и точно исках на задната врата да я слагам и той ми каза, че ще прави много смущения и ще ми намели обхвата осезаемо и, че трябва или отгоре или поне на предната броня, както в Австралия примерно...
                  Мъненката антена.. е малко над метър.
                  Разлика в обхвата от предният монтаж не намирам.
                  Там е на защитено място от клони и храсти.

В Австралия карат предимно в пустинята , там гори няма (много)
                  А и техните антени са за СБ.

Коментар

Лявата на снимката е за стоманена, дясната за алуминиева. Сравни една от твоите стари с една от тези които дойдоха с фланците. Ако са еднакви конусите, няма грижи. Ако на старите е по-плитък конус като на лявата, значи е само за стоманена джанта.

Коментар

Грешката е моя, аз говоря за CB . Там метър нищо не е. Принципно СБ антената няма много значение дали е в Австралия или тук, там трябва да покрива огромни дистанции, но тук е хълмисто, гористо и с доста планини, та пак си трябва дължина. Захващането отпред позволява и да се хване за върха към задната част на maшината, така няма да я разбиват клонаците. Разбира се в движение в гора ще си доста по-друг обхват, но това е ясно. То изцяло зависи дали се ползва за комуникация в що-годе стегната колона или при по-дълги експедиции на по-големи дистанции. Много приятно се получава. Заболяването при теб има много положителни резултати. Продължавай в този дух

Коментар

Първоначално публикуван от Сабин Цонев Преглед на мнение

Лявата на снимката е за стоманена, дясната за алуминиева. Сравни една от твоите стари с една от тези които дойдоха с фланците. Ако са еднакви конусите, няма грижи. Ако на старите е по-плитък конус като на лявата, значи е само за стоманена джанта.
                        Точно така са
                        Оригиналните са за стоманени.
                        Ще търся правилните значи.

Първоначално публикуван от Насов Преглед на мнение
                        Грешката е моя, аз говоря за CB . Там метър нищо не е. Принципно СБ антената няма много значение дали е в Австралия или тук, там трябва да покрива огромни дистанции, но тук е хълмисто, гористо и с доста планини, та пак си трябва дължина. Захващането отпред позволява и да се хване за върха към задната част на maшината, така няма да я разбиват клонаците. Разбира се в движение в гора ще си доста по-друг обхват, но това е ясно. То изцяло зависи дали се ползва за комуникация в що-годе стегната колона или при по-дълги експедиции на по-големи дистанции. Много приятно се получава. Заболяването при теб има много положителни резултати. Продължавай в този дух
                        Аз я ползвам за любителските обхвати и съм повече от приятно изненадан от обхвата.

Коментар

Едно уточнение по отнощение на антената - ферозата е с ПЛАСТМАСОВ таван отзад - всичко от нивото на прозорците нагоре е пластмасово. Затова и няма особена разлика в обхвата на антената с положението и отзад или отпред.

Коментар

Малко снимки от вчерашната проба из локвите :

Резултата много ми харесва. Оказа се,че тази кола можела да завива доста Чак ми е странно колко е маневрена.
                            Още малко остана да резна с флекса... (болестта се развива)

Коментар

Аууу! Не си ли мислиш за някакви разширители , вежди за калниците?
                              Така ти метка кал и по тавана.
                              Иначе много добре изглежда с фланците.
                              Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение

ПП: Дано ефекта от фланците да е търсения, и гумите да не опират никъде. За предните не съм сигурен, ама за задните имам някои съмнения.
                                Оказа се, че задните не опират в калниците както мислихме с теб

Има място да бръкнеш с пръсти..

Гумите са 31"

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X